Λιποαναρρόφηση: Eίναι και ανδρική υπόθεση;

  • Δρ. Μαργαρίτα Η. Μουστάκη Δρ. Μαργαρίτα Η. Μουστάκη
  • 29 Μαρτίου, 2021
λιποαναρρόφηση αντρες

Η λιποαναρρόφηση αποτελεί μια δημοφιλή, απόλυτα ασφαλή επέμβαση που δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Η επίσκεψη σε ένα πλαστικό χειρουργό για πολλά χρόνια αποτελούσε μια καθαρά γυναικεία υπόθεση. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι πιστεύουν πως επεμβάσεις όπως η λιποαναρρόφηση απευθύνονται μόνο στις γυναίκες. Αυτό όμως δεν ισχύει. Με τη λιποαναρρόφηση μπορούμε να απομακρύνουμε τοπικό λίπος από περιοχές του γυναικείου σώματος όπως οι μηροί, τα μπράτσα, η κοιλία, χαρίζοντας μια καλοσχηματισμένη σιλουέτα.

Η λιποαναρρόφηση όμως είναι μια επέμβαση η οποία αφορά και τους άνδρες, δίνοντας πολύ καλά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της συσσώρευσης λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.

Για ποιους άνδρες είναι κατάλληλη η λιποαναρρόφηση;

Για να κρίνουμε εάν κάποιος είναι κατάλληλος ασθενής για να υποβληθεί σε λιποαναρρόφηση, πρέπει να διακρίνουμε το λίπος σε σπλαχνικό λίπος, δηλαδή αυτό που βρίσκεται μέσα στην κοιλιά και σε υποδερμικό λίπος, το οποίο βρίσκεται κάτω από το δέρμα. Το υποδόριο λίπος είναι αυτό μπορεί να αφαιρεθεί με τη λιποαναρρόφηση. Συνήθως αυτό βρίσκεται στο πρόσθιο κοιλιακό τοίχωμα, στα πλαϊνά της κοιλιάς ή και στο στήθος.

Άνδρες που κατά τα άλλα είναι αδύνατοι και έχουν τοπικό πάχος στην κοιλιά, μπορούν να ωφεληθούν πολύ από τη λιποαναρρόφηση, δίνοντάς τους τη δυνατότητα με τη γυμναστική να αναδείξουν τους κοιλιακούς τους και να βελτιώσουν τις σωματικές τους αναλογίες.

lipo-gia-andres

Πώς λειτουργεί;

Η λιποαναρρόφηση επεμβαίνει και τροποποιεί το σχήμα του σώματος, απομακρύνοντας την περίσσεια λίπους που εντοπίζεται κάτω από το δέρμα. Δεν στοχεύει στην απομάκρυνση όλου του λίπους, αλλά στη δημιουργία ενός σμιλευμένου, καλοσχηματισμένου σώματος. Είναι μια επέμβαση που υπόσχεται μόνιμα αποτελέσματα καθώς τα λιποκύτταρα που απομακρύνονται δεν σχηματίζονται ξανά στα συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Έτσι ακόμη και όταν κάποιος πάρει βάρος δεν θα εμφανιστεί τοπικό λίπος σε αυτή την περιοχή.

Αποτελέσματα

Αν μετά την επέμβαση ο άνδρας φροντίζει τη διατροφή του και εντάξει την άσκηση στην καθημερινότητά του, το αποτέλεσμα θα παραμείνει αναλλοίωτο. Σε πολλές περιπτώσεις η λιποαναρρόφηση αποτέλεσε αφορμή για να ασχοληθεί το άτομο περισσότερο με την εμφάνιση και την εικόνα του σώματός του. Άλλωστε πρόκειται για μια επέμβαση που μπορεί να αναδιαμορφώσει το περίγραμμα και να βελτιώσει τις αναλογίες του κορμιού, ενώ ταυτόχρονα έχει θετική επίδραση στην ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση του άνδρα.

0

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν