Πρέπει να χάσω βάρος πριν τη λιποαναρρόφηση;

  • Δρ. Μαργαρίτα Η. Μουστάκη Δρ. Μαργαρίτα Η. Μουστάκη
  • 16 Μαρτίου, 2021
Πρέπει να χάσω βάρος πριν τη λιποαναρρόφηση;

Η λιποαναρρόφηση είναι μια αισθητική διαδικασία που απομακρύνει το λίπος που δεν φαίνεται να ξεφορτωθείτε μέσω της διατροφής και της άσκησης.

 

Ένας πλαστικός χειρουργός συνήθως κάνει τη διαδικασία στους γοφούς, την κοιλιά, τους μηρούς, τους γλουτούς, την πλάτη, τους βραχίονες και κάτω από το πηγούνι ή το πρόσωπο για να βελτιώσει το σχήμα τους. Ωστόσο, η λιποαναρρόφηση μπορεί επίσης να γίνει με άλλες πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις, όπως λίφτινγκ, μείωση μαστού και κοιλιακούς.

lipo

Η λιποαναρρόφηση θεωρείται μια σχετικά απλή και πολύ ασφαλής επέμβαση και απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών αρκεί να έχουν περιττό λίπος, να έχουν «κατασταλάξει» στο βάρος τους και να είναι η υγεία τους σε καλή γενική κατάσταση. Την επέμβαση δεν μπορούν να κάνουν άτομα που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν επιπλοκές κατά τη χειρουργική επέμβαση αλλά και μετά από αυτή. Οι κυριότερες παθήσεις που καθιστούν απαγορευτική την λιποαναρρόφηση είναι τα προβλήματα με τη ροή αίματος, η στεφανιαία νόσος, ο διαβήτης και γενικά τα προβλήματα που επηρεάζουν αρνητικά το ανοσοποιητικό σύστημα.

Τι πρέπει να γνωρίζω εκ των προτέρων;

Το πρώτο βήμα είναι να συμβουλευτείτε τον χειρουργό σας. Μιλήστε για τους στόχους σας, τις επιλογές, τους κινδύνους και τα οφέλη και το κόστος. Κάντε όλες τις ερωτήσεις σας.

Εάν αποφασίσετε να προχωρήσετε σε λιποαναρρόφηση, ο χειρουργός σας θα σας δώσει οδηγίες σχετικά με τον τρόπο προετοιμασίας για αυτό. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν περιορισμούς διατροφής και αλκοόλ.

Ενημερώστε τον χειρουργό σας για τυχόν αλλεργίες που έχετε και για τυχόν φάρμακα που παίρνετε, συμπεριλαμβανομένων των μη συνταγογραφούμενων και φυτικών συμπληρωμάτων. Θα σας προτείνουν πιθανώς να σταματήσετε να παίρνετε ορισμένα φάρμακα, όπως αραιωτικά αίματος και ορισμένα παυσίπονα αρκετές εβδομάδες πριν από τη χειρουργική επέμβαση.

 

Μετά την λιποαναρρόφηση τα αποτελέσματα θα είναι μόνιμα;

Ο αριθμός των λιποκυττάρων σε ένα ενήλικο άτομο είναι συγκεκριμένος και δεν αλλάζει. Οι αλλαγές στο βάρος μας δεν αλλάζουν τον αριθμό τους αλλά τον όγκο τους. Με τη λιποαναρρόφηση απομακρύνονται λιποκύτταρα τα οποία δεν μπορούν μελλοντικά να αναγεννηθούν. Επομένως, πρόκειται για επέμβαση με σχετικά μόνιμα αποτελέσματα, που δίνει μορφή στο σώμα, την οποία ο ασθενής μπορεί και μετά να διατηρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό. Ακόμα και αν το άτομο πάρει βάρος, τα επιπλέον κιλά θα κατανεμηθούν ομοιόμορφα και η συμμετρία θα διατηρηθεί.

Προεγχειρητική προετοιμασία

Αν καπνίζετε, συνιστάται να διακόψετε το κάπνισμα πολύ πριν από την επέμβαση διότι το κάπνισμα επιβραδύνει την επούλωση. Ορισμένα φάρμακα που αυξάνουν τον κίνδυνο αιμορραγίας, όπως η ασπιρίνη, τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα και κάποιες βιταμίνες  ή ομοιοπαθητικά σχήματα και πράσινο τσάι, θα πρέπει να διακόπτονται τουλάχιστον 10 μέρες πριν την επέμβαση.

Αντισυλληπτικά χάπια καλό είναι να διακόπτονται τουλάχιστον ένα μήνα πριν, διότι αυξάνουν τον κίνδυνο θρόμβωσης του αίματος και εμβολής.

0

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν