Πλαστική χειρουργική: 3 Θεραπείες που αποφεύγουμε το καλοκαίρι

  • Δρ. Μαργαρίτα Η. Μουστάκη Δρ. Μαργαρίτα Η. Μουστάκη
  • 14 Ιουλίου, 2021
3 Θεραπείες που αποφεύγουμε το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι το δέρμα μας χρειάζεται περισσότερη φροντίδα λόγω της παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο, ωστόσο ορισμένες θεραπείες δεν συστήνονται όταν η θερμοκρασία αυξάνεται.

Οι καλοκαιρινές δραστηριότητες φέρνουν στο προσκήνιο κάποιες αισθητικές θεραπείες στις οποίες θα θέλαμε να υποβληθούμε για να αποκτήσουμε μία πιο υγιή, όμορφη και αναζωογονημένη επιδερμίδα. Παρόλα αυτά, θα ήταν καλό να τις αποφύγουμε, εξετάζοντας το ενδεχόμενο εφαρμογής τους το φθινόπωρο ή το χειμώνα δίνοντας στον εαυτό μας επαρκή χρόνο επούλωσης. 

Η επούλωση στη μέση του καυτού καλοκαιριού μπορεί να είναι άβολη και κάποιες φορές ακόμη κι επικίνδυνη. Επιπλέον, η φάση της αποκατάστασης εμποδίζει την άμεση ανάδειξη της νέας μας εμφάνισης, καθώς θα αφιερώσουμε ένα σημαντικό τμήμα του καλοκαιριού στην ανάρρωσή μας. 

Αν και κάθε οργανισμός αναρρώνει διαφορετικά, ο σωστός και έγκαιρος προγραμματισμός αποτελεί την πιο πρακτική προσέγγιση για να απολαύσουμε τα αποτελέσματα της κάθε θεραπείας με ασφάλεια.

Έτσι λοιπόν, οι θεραπείες Laser, το χημικό peeling, η λιποαναρρόφηση, η ρινοπλαστική όπως και οι θεραπείες κατά της κυτταρίτιδας ενώ από τη μία πλευρά τονώνουν την αυτοπεποίθησή μας, από την άλλη θα πρέπει να περιμένουν εφόσον η διαδικασία αποκατάστασης συνεπάγεται και την αποφυγή έκθεσης στον ήλιο.

Πιο κάτω αναλύουμε εκτενέστερα τις θεραπείες που θα ήταν καλό να αποφεύγουμε το καλοκαίρι, δίνοντας παράλληλα και κάποιες εναλλακτικές τους, ώστε να επιτύχουμε ανώδυνα και με ασφάλεια παρόμοιο αποτέλεσμα.

 

CelluErase

Η εξάλειψη της κυτταρίτιδας είναι κάτι που σκεφτόμαστε όλο το χρόνο, αλλά κυρίως κάθε καλοκαίρι. 

Το CelluErase αποτελεί μία οριστική θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας, με αποδεδειγμένα αποτελέσματα. Σε μόλις μία επίσκεψη 60΄στο ιατρείο, με τοπική αναισθησία απελευθερώνεται ο ιστός που την προκαλεί. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, όμως οι μελανιές που παρουσιάζονται στις περιοχές εφαρμογής επουλώνονται σε 2 έως 3 εβδομάδες και για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα συστήνεται η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο.

Για τους ασθενείς που επιθυμούν μία θεραπεία τελευταίας στιγμής πριν βγουν στην παραλία, προτείνουμε τη θεραπεία με υαλουρονικό οξύ σώματος. Χάρη στα ενέσιμα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως βελτιώνεται το περίγραμμα του σώματος και επανέρχεται στις περιοχές εφαρμογής η σφριγηλότητα και η συμμετρία.

 

Χημικό Peeling

Το πίλινγκ προσώπου με οξέα φρούτων συστήνεται για την αντιμετώπιση πανάδων, μαύρων στιγμάτων αλλά και για βαθύ καθαρισμό, προσφέροντας απαλότητα στο πρόσωπο. 

Το χημικό πίλινγκ (TCA ή PRX-T33) αποτελεί μια εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία που βελτιώνει αισθητά την όψη του δέρματος σε πρόσωπο και λαιμό αποκαλύπτοντας μια πιο λεία, πιο φωτεινή επιδερμίδα. Είναι ιδανικό για όσους διαθέτουν τραχύ δέρμα και θέλουν να αντιμετωπίσουν σπυράκια, σημάδια ακμής και γήρανσης.

Το ελαφρύ χημικό peeling αφαιρεί μόνο το πιο επιφανειακό στρώμα του δέρματος, σε αντίθεση με το βαθύ peeling που αφαιρεί το μεσαίο και το κατώτερο στρώμα των κυττάρων. Η αποβολή των νεκρών στιβάδων της επιδερμίδας αποκαλύπτει το νέο, ομαλότερο στρώμα το οποίο όμως είναι πιο ευαίσθητο στον ήλιο. 

Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία είναι πιθανό να προκαλέσει εκτεταμένη βλάβη και υπερμελάγχρωση σε αυτή την ευαίσθητη πλέον επιδερμίδα που θεραπεύεται. 

Ως εναλλακτική, η αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου θα χαρίσει λείο δέρμα, μειώνοντας σε μεγάλο βαθμό τις ατέλειές του.

Πλαστική χειρουργική: 3 Θεραπείες που αποφεύγουμε το καλοκαίρι

therapies-kalokairi

Θεραπείες Laser

Το καλοκαίρι θέλουμε να δείχνουμε και να αισθανόμαστε καλύτερα, διαθέτοντας μια πιο λαμπερή επιδερμίδα χωρίς σημάδια ή τρίχες! Επομένως, οι θεραπείες με Laser είναι μονόδρομος.  

Οι Laser εφαρμογές είτε αφορούν καταπολέμηση ουλών ακμής, αντιμετώπιση πανάδων, εξάλειψη ραγάδων, είτε αποτρίχωση, συστήνεται να αποφεύγονται τους καλοκαιρινούς μήνες για να ελαχιστοποιηθεί η έκθεση στον ήλιο μετριάζοντας ακόμα και την πιθανότητα πρόκλησης εγκαύματος. 

Το Fractional CO2 Laser δρα βαθιά στο δέρμα ενισχύοντας την παραγωγή νέου κολλαγόνου. Η επιδερμίδα μας μετά την εφαρμογή είναι αρκετά ευαίσθητη και η προστασία της μακριά από τις ακτίνες του ήλιου κρίνεται αναγκαία. 

Παρόλα αυτά, εφόσον ο ασθενής είναι σίγουρος πως δεν θα εκτεθεί στον ήλιο για περίπου μία εβδομάδα, η θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί και ο ασθενής με πολύ προσοχή και χρήση αντηλιακού να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Διαφορετικά, με τις θεραπείες λάμψης όπως τα Skin Boosters, απολαμβάνουμε μία ανανεωμένη εμφάνιση ανώδυνα, αποκτώντας ενυδατωμένη, λαμπερή επιδερμίδα.

 

Σκληροθεραπεία

Η σκληροθεραπεία αποτελεί μία απλή, ανώδυνη μέθοδο αντιμετώπισης των κιρσών στα πόδια.

Η θεραπεία των ευρυαγγειών είναι πλέον αναίμακτη και άμεση. Το μόνο που περιλαμβάνει είναι η έγχυση ενός διαλύματος στη φλέβα του οποίου η δράση συμβάλλει στην οριστική αντιμετώπιση της φλεβίτιδας. Ακούγεται ιδανικό για την εποχή του μαγιό και των σορτς, αλλά είναι πιθανό να υπάρχουν μώλωπες στις φλέβες για έως και έξι εβδομάδες. 

Η σκληροθεραπεία επίσης απαιτεί από τους ασθενείς να φορούν κάλτσες συμπίεσης για περίπου μία εβδομάδα ώστε να μειωθούν οι μώλωπες και διατηρηθούν οι φλέβες συμπιεσμένες ενώ αναρρώνουν. 

Αν και δεν φοριούνται για πολύ καιρό, οι κάλτσες συμπίεσης μπορεί να είναι ζεστές και άβολες, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στην περίπτωση της σκληροθεραπείας δεν υπάρχει κάποια εναλλακτική διαδικασία με παρόμοια αποτελέσματα. 

 

Ρινοπλαστική

Η ρινοπλαστική επέμβαση βελτιώνει την όψη, το σχήμα και τη γενικότερη εμφάνιση της μύτης, κάνοντάς τη όχι μόνο πιο συμμετρική αλλά και πιο λειτουργική αφού συμμετέχει στην αναπνοή. Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο ωστόσο απαιτεί μεγάλο χρονικό διάστημα επούλωσης.

Για τους ασθενείς που επιθυμούν κάτι πιο άμεσο, γρήγορο, με μικρότερο χρονικό διάστημα αποκατάστασης, προτείνουμε τη θεραπεία με υαλουρονικό οξύ προσώπου για την αναδιαμόρφωση των χαρακτηριστικών του, όπως της μύτης και των ζυγωματικών, αποκτώντας ανώδυνα, σε ένα ραντεβού συμμετρικά και αρμονικά με το υπόλοιπο πρόσωπο χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, συστήνουμε να προηγηθεί ραντεβού διάγνωσης για να επιλεγεί η κατάλληλη θεραπεία και μετά την εφαρμογή της να ακολουθηθούν πιστά οι οδηγίες του Πλαστικού Χειρουργού ώστε να έχετε ασφαλή περίοδο αποκατάστασης.

 

Λιποαναρρόφηση 

Πολλές φορές θέλοντας να επιτύχουμε το απόλυτα καλοκαιρινό σώμα ακολουθούμε κατά γράμμα όλα όσα απαιτούνται: ισορροπημένη διατροφή, άσκηση, άφθονη κατανάλωση νερού και επαρκή ξεκούραση, χωρίς ωστόσο να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.  

Το τοπικό πάχος, τα ψωμάκια και το χαλαρό δέρμα επιμένουν παρά τις προσπάθειές μας, δημιουργώντας μας ακόμα και ανασφάλεια. Η λιποαναρρόφηση βοηθά τους ασθενείς που επιθυμούν ένα σφριγηλό σώμα έτοιμο για το καλοκαίρι, εξαλείφοντας το τοπικό πάχος που παραμένει. 

Οι περιοχές του σώματος στις οποίες πραγματοποιείται λιποαναρρόφηση είναι οι εξής: 

  • Εσωτερικοί και εξωτερικοί μηροί
  • Κοιλιά
  • Μπράτσα
  • Οπίσθια

 

3 Θεραπείες που αποφεύγουμε το καλοκαίρι. Μετά την επέμβαση της λιποαναρρόφησης, τοποθετείται κορσές γύρω από την υπό θεραπεία περιοχή για ένα μήνα, χάνοντας έτσι μεγάλο μέρος από τις καλοκαιρινές μας διακοπές. 

Μία εναλλακτική θεραπεία με παρόμοια αποτελέσματα είναι η λιπογλυπτική με Vaser Lipo.η οποία επιφέρει θεαματικά αποτελέσματα! Η αποθεραπεία είναι άμεση και το σημαντικό είναι πως η επέμβαση δεν αφήνει ουλές.

 

Σε κάθε περίπτωση, το ραντεβού διάγνωσης είναι απαραίτητο ώστε να επιλέξουμε μαζί με τον εξειδικευμένο Πλαστικό Χειρουργό τη θεραπεία που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες μας. 

 

0

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν