3+1 θεραπείες πριν βγεις στην παραλία!

  • Δρ. Μαργαρίτα Η. Μουστάκη Δρ. Μαργαρίτα Η. Μουστάκη
  • 20 Μαΐου, 2021

Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών με τις διακοπές και την έκθεση στον ήλιο να πλησιάζουν όλο και περισσότερο. Μαζί με αυτά όμως, φανερώνονται και η κυτταρίτιδα, τα παραπάνω κιλά, η χαλάρωση, οι ραγάδες και οι ρυτίδες που δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν! Οι θεραπείες της «τελευταίας στιγμής» δεν είναι απεριόριστες, εφόσον οι πιο επεμβατικές λόγω μεγαλύτερου χρόνου αποκατάστασης δεν συστήνονται. Υπάρχουν όμως κάποιες θεραπείες που εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα θα βελτιώσουν την εμφάνισή σου. 

therape;ies-kalokairi

Ποιες είναι αυτές;

CelluErase

Πραγματικά «σβήνει» την κυτταρίτιδα! Είναι εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία, αλλά αν την επιλέξεις καλό είναι να βιαστείς, γιατί είναι η πιο επεμβατική από όσες θα ακολουθήσουν και αφήνει μελανιές στην περιοχή εφαρμογής, οι οποίες σε αποτρέπουν 2-3 εβδομάδες να βγεις στην παραλία. Το CelluErase είναι ελάχιστα επεμβατικό, χρειάζεται μόνο μία επίσκεψη στο ιατρείο και η θεραπεία είναι ανώδυνη διαρκώντας το πολύ μία ώρα. Η θεραπεία πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία ενώ στόχος είναι η απελευθέρωση του ιστού που προκαλεί την κυτταρίτιδα. Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα, ωστόσο η κυτταρίτιδα μπορεί να επανεμφανιστεί καθώς είναι ένα εξελισσόμενο «πρόβλημα» που εξαρτάται από τη διατροφή, την άσκηση και την κληρονομικότητα.

Υαλουρονικό Οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι ελάχιστα επεμβατικό, εγχέεται κάτω από το δέρμα ενέσιμα και χρησιμοποιείται ευρέως για θεραπείες προσώπου και σώματος. Χάρη στα ενέσιμα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως αναπληρώνεται ο χαμένος όγκος του δέρματος και βελτιώνεται το περίγραμμα του σώματος χαρίζοντας σφριγηλότητα και συμμετρία. Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να τοποθετηθεί με χρήση τοπικής αναισθησίας σε περιοχές του σώματος όπως οι γλουτοί ή οι μηροί βελτιώνοντας ακόμα και την υφή του δέρματος. Η θεραπεία διαρκεί 20-45 λεπτά και το αποτέλεσμα έχει διάρκεια από 6 έως και 24 μήνες. Συνδυαστικά, με τη θεραπεία CelluErase, το αποτέλεσμα είναι ακόμα καλύτερο!

Μεσοθεραπεία ΡRΡ

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία αποτελεί μία ανώδυνη και γρήγορη θεραπεία, στην οποία με τοπική αναισθησία εγχέονται δραστικές ουσίες στο δέρμα και συγκεκριμένα στο κατώτατο χόριο, το μεσαίο στρώμα – γι’ αυτό και το όνομα μεσοθεραπεία – σε τέτοιο βάθος που καμία κρέμα ενυδατική ή αντιγηραντική δεν μπορεί να διεισδύσει. Η καινοτομία της θεραπείας αυτής είναι πως δεν πρόκειται για μια θεραπεία έγχυσης κάποιου σκευάσματος, αλλά για μια αυτόλογη, φυσική θεραπεία κατά την οποία χρησιμοποιείται το πλάσμα του ίδιου του ασθενούς. Οι αυξητικοί δηλαδή παράγοντες αποτελούν πρωτεΐνες με αναπλαστικές και επανορθωτικές ιδιότητες που περιέχονται στα αιμοπετάλια του αίματος, απομονώνονται μέσω μιας απλής αιμοληψίας και εγχέονται κάτω από την επιδερμίδα. Η αυτόλογη μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται ευρέως για τη βελτίωση των ραγάδων, των ρυτίδων και της χαλάρωσης του δέρματος. Η θεραπεία διαρκεί 45 – 60 λεπτά και το αποτέλεσμα έχει διάρκεια 4 έως και 6 μήνες.

Βοτουλινική Τοξίνη

Η βοτουλινική τοξίνη αποτελεί μία θεραπεία που στοχεύει στους μύες της έκφρασης, «σβήνοντας» τις οριζόντιες ρυτίδες στο μεσόφρυο, τις κάθετες ρυτίδες θυμού, τις ρυτίδες καπνιστή και βελτιώνει τις ρυτίδες στο «πόδι χήνας». Χρησιμοποιείται ευρέως σε λαιμό και ντεκολτέ δρώντας σαν μη επεμβατικό lifting, ενώ εφαρμοζόμενο στις μασχάλες μειώνει την υπεριδρωσία! Εξαιρετικά ασφαλές και εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ και τους διεθνείς οργανισμούς φαρμάκων εγχέεται στο δέρμα επιτυγχάνοντας τη μείωση των ρυτίδων χωρίς πόνο. Η θεραπεία διαρκεί 45 – 60 λεπτά και το αποτέλεσμα έχει διάρκεια 3 έως και 6 μήνες.

Όλες οι παραπάνω θεραπείες συνοδευόμενες από ισορροπημένη διατροφή, άσκηση, άφθονη κατανάλωση νερού και οπωσδήποτε χρήση αντηλιακού έχουν καλύτερα αποτελέσματα. Αλλάζοντας τρόπο ζωής και υιοθετώντας καλύτερες συνήθειες, εκτός από καλύτερη εμφάνιση θα έχουμε και καλύτερη υγεία!

0

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν