5 πράγματα που δεν γνωρίζετε για τη ρινοπλαστική

  • Δρ. Μαργαρίτα Η. Μουστάκη Δρ. Μαργαρίτα Η. Μουστάκη
  • 10 Σεπτεμβρίου, 2020
Πέντε πράγματα που δεν γνωρίζετε για τη ρινοπλαστική

Μπορεί πολλοί άνθρωποι να υποβάλλονται σε ρινοπλαστική για αισθητικούς λόγους, όμως συχνά συνυπάρχουν και λειτουργικοί λόγοι. Για παράδειγμα δυσκολία στην αναπνοή.

Πρόκειται, λοιπόν, για επέμβαση με πολλαπλά οφέλη, λειτουργικά και αισθητικά, που βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών. Χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο υποβάλλονται σε ρινοπλαστική το οποίο εξηγεί γιατί παραμένει σταθερά στις 5 πιο δημοφιλείς επεμβάσεις Πλαστικής Χειρουργικής.

Η πρώτη ιστορική αναφορά επέμβασης ρινοπλαστικής έγινε πάνω από 2500 χρόνια πριν.

Αν, λοιπόν, τελευταία αναζητάτε πληροφορίες σχετικά με την επέμβαση, υπάρχουν πέντε ενδιαφέροντα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε:

1) Είναι επέμβαση 2500 ετών

Αν νομίζατε ότι η ρινοπλαστική είναι σύγχρονο επίτευγμα, διαβάστε αυτό. Η πρώτη ιστορική αναφορά επέμβασης ρινοπλαστικής έγινε πάνω από 2500 χρόνια πριν. Ακόμα και τότε, η ρινοπλαστική είχε το χαρακτήρα αισθητικής αλλά και συγχρόνως λειτουργικής επέμβασης, κυρίως για την αποκατάσταση τραυμάτων μετά από μάχες.

2) Δεν πονάει

Η ρινοπλαστική είναι μια επέμβαση εξαιρετικά ανώδυνη, κατά κοινή ομολογία όλων των ανθρώπων που έχουν υποβληθεί σε αυτή. Χαρακτηριστικά, σχεδόν όλοι οι ασθενείς αναφέρουν μετά το χειρουργείο ότι η επέμβαση αποδείχθηκε πολύ πιο εύκολη από ότι είχαν φανταστεί και ότι δεν ένιωσαν καθόλου πόνο.

3) Είναι σύντομη επέμβαση

Διαρκεί συνήθως 1-2 ώρες και η ανάρρωση ολοκληρώνεται σε λιγότερες από πέντε ημέρες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να επιστρέψετε σύντομα στην καθημερινότητά σας.

rhinoplasty

4) Προσαρμόζεται στις ανάγκες του ασθενή.

Δεν υπάρχει μια μύτη που να ταιριάζει σε όλους. Ο Πλαστικός Χειρουργός σας πρέπει να μελετήσει τις αναλογίες της ρινός και του προσώπου σας ώστε η μύτη σας να ταιριάζει στο πρόσωπό σας. Στόχος του χειρουργείου είναι να αποκτήσετε μια μύτη λειτουργική που αισθητικά να είναι εναρμονισμένη με το υπόλοιπο πρόσωπο και όχι να ξεχωρίζει από αυτό.

5) Είναι οικονομικά προσιτή και προγραμματίζεται εύκολα

Ενώ πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η ρινοπλαστική θα τους κοστίσει πολλά χρήματα, οι σύγχρονες τεχνικές και ο σύντομος χειρουργικός χρόνος την καθιστούν μια από τις πιο προσιτές οικονομικά επεμβάσεις Πλαστικής Χειρουργικής. Μπορεί να πραγματοποιηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ο χειμώνας βέβαια είναι η πιο δημοφιλής εποχή, καθώς η ανάρρωση τείνει να είναι πιο γρήγορη όταν οι θερμοκρασίες είναι πιο χαμηλές.

Ηροδότου 4, Κολωνάκι

t: + 30 2107209925

e: info@margaritamoustaki.gr

0

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν