60% του πληθυσμού «ξεχνάει» σημεία του σώματος όταν βάζει αντιηλιακό. Εσείς το κάνετε σωστά;

  • Δρ. Μαργαρίτα Η. Μουστάκη Δρ. Μαργαρίτα Η. Μουστάκη
  • 10 Σεπτεμβρίου, 2020
sunscreen-protection

Το αντιηλιακό είναι ο σύμμαχός μας κατά την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Πόσοι, όμως, ξέρουν να το εφαρμόζουν σωστά;

Διαβάστε κάποιες σύντομες οδηγίες χρήσης για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας και αυτήν την καλοκαιρινή περίοδο.

Το αντιηλιακό που έχει λήξει δεν παρέχει επαρκή προστασία.

  • Αρχικά, ο δείκτης προστασίας του αντηλιακού δεν θα πρέπει να είναι μικρότερος από 30. Το αντηλιακό πρέπει να είναι αδιάβροχο και να προστατεύει και από τους δύο τύπους υπεριώδους ακτινοβολίας (UVA και UVB).

  • Χρειάζονται περίπου 15 λεπτά για να απορροφηθεί το προϊόν, οπότε καλό θα ήταν να βάζουμε αντηλιακό πριν βγούμε από το σπίτι.

  • Απλώνουμε γενναιόδωρα το αντηλιακό και καλύπτουμε κάθε εκτεθειμένη περιοχή του σώματος. Μην ξεχνάτε το λαιμό, το ντεκολτέ, τα αυτιά, το πάνω μέρος του πέλματος και το πάνω μέρος της παλάμης. Για να προστατεύσετε τα χείλη, επιλέξτε ένα προϊόν με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 15 SPF.

  • Επαναλάβετε την εφαρμογή του αντηλιακού κάθε δύο ώρες περίπου. Επιβάλλεται να ξαναβάλουμε αντηλιακό μετά το κολύμπι ή αν έχουμε ιδρώσει.

  • Μην ξεχνάτε ότι το αντηλιακό που έχει λήξει δεν παρέχει επαρκή προστασία.

  • Το δέρμα μας εκτίθεται στη βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία ακόμη και αν έχει συννεφιά ή καθόμαστε στη σκιά. Έτσι, αν θέλουμε να φροντίσουμε το δέρμα μας και να το προφυλάξουμε πρέπει να χρησιμοποιούμε το αντηλιακό σε καθημερινή βάση, κάθε εποχή του χρόνου. Η πρόληψη είναι το Α και το Ω.

  • Ειδικά για τα παιδιά μην ξεχνάτε ότι η αντιηλιακή προστασία δεν αρκεί. Προστατεύστε τα με καπέλο και ιδανικά με μαγιό που καλύπτει μεγάλο μέρος του σώματός τους. Η απροστάτευτη έκθεση στη βλαβερή υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία σε παιδική ηλικία αποτελεί σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος στην ενήλικη ζωή.

Σπίλοι (ελιές) και λοιπές καλοήθεις δερματικές βλάβες και όγκοι μπορούν να εμφανιστούν στο δέρμα συνήθως σε περιοχές που εκτίθενται στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Ηροδότου 4, Κολωνάκι

t: + 30 2107209925

e: info@margaritamoustaki.gr

0

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν