Οι μη επεμβατικές θεραπείες είναι κατάλληλες για εσένα;

  • Δρ. Μαργαρίτα Η. Μουστάκη Δρ. Μαργαρίτα Η. Μουστάκη
  • 14 Ιουνίου, 2021
μη επεμβατικές θεραπείες

Oι θεραπείες της Πλαστικής Χειρουργικής έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια με άνδρες και γυναίκες να επισκέπτονται τους Πλαστικούς Χειρουργούς όλο και πιο συχνά. Οι μη χειρουργικές επεμβάσεις φαίνονται πιο ελκυστικές, δεν είναι όμως κατάλληλες για όλους. Ας δούμε όμως τι προσφέρει κάθε θεραπεία και αν ενδείκνυται να την ακολουθήσεις.

non-invasive-therapies

Θεραπεία Νευροτοξίνης

Η θεραπεία νευροτοξίνης εφαρμόζεται συνήθως στο πρόσωπο για να σβήσει τις ρυτίδες καπνιστή, τις ρυτίδες θυμού ή λύπης και τις ρυτίδες στο λαιμό και στο ντεκολτέ, χαρίζοντας νεανική εμφάνιση. Βέβαια, χρησιμοποιείται και ως θεραπεία έντονης εφίδρωσης και για να διαμορφώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου, προσδίδοντας γωνίες στα ζυγωματικά ή τροποποιώντας ελαφρώς το σχήμα της μύτης.
Η θεραπεία νευροτοξίνης ενδείκνυται σε άτομα άνω 18 ετών που κρίνουμε πως έχουν ένδειξη για να πραγματοποιήσουν τη θεραπεία. Αντενδείκνυται κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης και θηλασμού, σε άτομα με αλλεργία στη νευροτοξίνη και σε όσους λαμβάνουν μυοχαλαρωτικά.

Υαλουρονικό Οξύ

Η θεραπεία υαλουρονικού οξέoς συστήνεται σε όσους επιθυμούν μεγαλύτερη συμμετρία, σφριγηλότητα και ζωντάνια στα χαρακτηριστικά του προσώπου αλλά και του σώματος.
Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται στο πρόσωπο, κυρίως στα χείλη, στα μάτια, στις παρειές και στο πηγούνι, όπως και στο λαιμό για να αναπληρώσει τον χαμένο όγκο χαρίζοντας νεανική όψη. Με διαφορετική βέβαια σύσταση, το υαλουρονικό οξύ σώματος εφαρμόζεται στα χέρια, σε γλουτούς, μηρούς και γόνατα με σκοπό να «γεμίσει» αυτές τις ανατομικές περιοχές, να μειώσει την όψη φλοιού πορτοκαλιού προσδίδοντας σφριγηλότητα και ομοιομορφία.
Η θεραπεία με εμφυτεύματα υαλουρονικού δεν συστήνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού. Ηλικιακός περιορισμός για την θεραπεία δεν υπάρχει, ωστόσο συστήνεται να εφαρμόζεται σε άτομα άνω των 18 ετών.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

Η θεραπεία με πλάσμα εφαρμόζεται στο πρόσωπο, στο λαιμό και στο σώμα με σκοπό την ανάπλαση, την αναγέννηση και την αντιγήρανση της επιδερμίδας .
Συστήνεται σε ασθενείς που επιθυμούν τη μείωση δυσχρωμιών, ραγάδων, μαύρων κύκλων και ουλών ακμής στο πρόσωπο, τη μείωση της κυτταρίτιδας στο σώμα και την ενδυνάμωση της τρίχας στο τριχωτό της κεφαλής κατόπιν μεταμόσχευσης μαλλιών.
Η αυτόλογη μεσοθεραπεία στοχεύει στην ενεργοποίηση των βλαστοκυττάρων τα οποία συμβάλλουν στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αναγέννηση των ιστών επιτυγχάνοντας σύσφιξη, σφριγηλότητα και βαθιά ενυδάτωση.
Το πλεονέκτημα της θεραπείας βρίσκεται στη χρήση διεγερτικών παραγόντων που βρίσκονται στα αιμοπετάλια του αίματος του κάθε ασθενούς. Οι αυξητικοί αυτοί παράγοντες είναι πρωτεΐνες με αναπλαστικές και επανορθωτικές ιδιότητες που απομονώνονται μέσω μιας απλής αιμοληψίας και εγχέονται κάτω από την επιδερμίδα με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας.

Αναίμακτο Lifting

Το μη επεμβατικό lifting αποτελεί μία ανώδυνη, αναίμακτη θεραπεία, χωρίς τομές ή ράμματα, η οποία πραγματοποιείται μόνο με την εισαγωγή νημάτων PDO και COG.
Στόχος της θεραπείας είναι να προσφέρει άμεσα μια εικόνα φρεσκάδας, νεανικότητας και σφριγηλότητας σε πρόσωπα που παρουσιάζουν αρχόμενη και μέτρια χαλάρωση, με τα αποτελέσματα να φαίνονται αμέσως.
Η θεραπεία με νήματα εφαρμόζεται στο πρόσωπο για να εξαλείψει τις ρυτίδες, να ανορθώσει τα φρύδια και να βελτιώσει το περίγραμμα του προσώπου και στο λαιμό για να βελτιώσει την χαλάρωση.
Η εφαρμογή νημάτων δεν συστήνεται σε περιστατικά με ενεργό ακμή και έρπητα όπως και σε οποιαδήποτε ενεργή δερματική πάθηση στην προς θεραπεία περιοχή. Ακόμη, αντενδείκνυται σε ασθενείς που έχουν λάβει αντιπηκτικά φάρμακα τις τελευταίες 5 ημέρες ή έχουν αυτοάνοσα νοσήματα, καθώς και σε γυναίκες που θηλάζουν ή είναι έγκυες.

Σε κάθε περίπτωση, η θεραπεία εκλογής ή ο συνδυασμός τους επιλέγεται κατόπιν συζήτησης με τον ίδιο τον ασθενή στο ραντεβού διάγνωσης. Το ιστορικό του ασθενούς και το αποτέλεσμα που θέλει να πετύχει είναι αυτά που θα κρίνουν την εξατομικευμένη θεραπεία που θα επιλεχθεί. 

0

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν