Fractional Laser CO2

Fraxel Laser

Τι είναι το Fractional Laser CO2;

Το Fractional CO2 Laser ή Fraxel όπως αποκαλείται, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στη σύγχρονη αισθητική ιατρική τεχνολογία.

Δρα μέσω της ενεργοποίησης του μηχανισμού παραγωγής και αναγέννησης του κολλαγόνου του δέρματος επιτυγχάνοντας μείωση των ρυτίδων σε βάθος χρόνου επαναφέροντας τη νεότητα, την ελαστικότητα και τη χρωματική ομοιογένεια στο δέρμα σας.

Πίνακας ενημέρωσης
Διάρκεια θεραπείας15′ – 40′
Είδος αναισθησίαςΤοπική αναισθησία
Διάρκεια αποτελέσματος6 – 9 μήνες
Απαιτούμενες συνεδρίες3 – 4
Περιοχές εφαρμογήςΠρόσωπο, λαιμός και σώμα
Fractional laser: σε ποιες περιπτώσεις αντενδείκνυται;

Το fractional laser αντενδείκνυται στις εξής περιπτώσεις: * Σε ενεργές δερματολογικές παθήσεις * Όταν πραγματοποιείται η λήψη ρετινοειδών φαρμάκων και 6 μήνες μετά * Όταν έχει πραγματοποιηθεί δερμοαπόξεση ή βαθύ peeling πρόσφατα (εντός 6 μηνών)

Θεραπείες με Fractional CO2 γίνονται όλο το έτος;

Πρόκειται για μια θεραπεία που αυξάνει την ευαισθησία του προσώπου στην ηλιακή έκθεση κατά το χρονικό διάστημα της επούλωση επομένως θα πρέπει να αποφεύγεται τους μήνες με έντονη ηλιακή ακτινοβολία.

Τι να περιμένω μετά τη θεραπεία;

Οι ακτίνες του laser είναι εξαιρετικά μικρές, σχεδόν όση είναι η διάμετρος του θύλακα μίας τρίχας, κι έτσι ο «τραυματισμός» που προκαλούν στο δερμα είναι ελάχιστος. Τις πρώτες 24 ώρες το δέρμα θα έχει μια ήπια ερυθρότητα που σταδιακά θα αρχίσει να υποχωρεί. Σε 7-10 ημέρες θα έχετε λαμπερή εμφάνιση.

Πώς λειτουργεί το Fractional CO2;

Η επαναστατική αυτή μέθοδος διαφέρει από τις παραδοσιακές θεραπείες με laser ως προς τον τρόπο με τον οποίο παραδίδεται η ενέργεια στο δέρμα. Ο όρος fractional, δηλαδή κλασματικό, δηλώνει πως μόνο ένα κλάσμα του δέρματος εκτίθεται στην δέσμη φωτός. Η ενέργειά του θερμαίνει το νερό εντός των επιφανειακών στρωμάτων του δέρματος,

Σε ποιους απευθύνεται το Fractional CO2;

Το Fractional CO2 απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες που θέλουν ορατά αποτελέσματα και μία ομοιόμορφη, νεανική επιδερμίδα χωρίς ατέλειες

Είναι κατάλληλο για εκείνους που επιθυμούν αναδόμηση και ανανέωση της επιδερμίδας τους με σκοπό να «σβήσουν» σημάδια φωτογήρανσης από τη μακροχρόνια έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία  έχοντας μειωμένη ελαστικότητα, κηλίδες,  ευρυαγγείες, δυσχρωμίες και ρυτίδες, αλλά και για εκείνους που επιθυμούν μια πιο ριζική και σε βάθος αλλαγή στο δέρμα τους με σκοπό να διορθώσουν κάποιες ουλές, όπως ουλές ακμής, χειρουργικές ουλές ή ραγάδες.

Προβλήματα που επιλύει:

Η τεχνολογία του Fractional CO2 laser μπορεί δώσει λύση στο πρόβλημα σας αν επιθυμείτε:

  •  Διόρθωση ουλών, όπως ακμής, χειρουργείων, χηλοειδών και σημαδιών με Laser
  • Αναγέννηση επιδερμίδας και αντιγήρανση
  •  Βελτίωση δυσχρωμιών, πανάδων και ομογενοποίηση χρωματικού τόνου και της υφής
  •  Βελτίωση ρυτίδων, όπως περιστοματικών ρυτίδων και ήπιας χαλάρωσης λαιμού και περιγράμματος προσώπου
  • Αντιμετώπιση θηλωμάτων, ξανθελασμάτων και μυρμηγκιών
  • Βελτίωση ραγάδων, λευκών και κόκκινων
  • Μείωση των εμφανών πόρων του δέρματος

Πονάει η θεραπεία με Fractional CO2;

Η θεραπεία είναι ανώδυνη.

Συνήθως οι ασθενείς μας αναφέρουν ένα ήπιο αίσθημα καύσου που δεν ενοχλεί ιδιαίτερα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο ιατρείο της Δρ. Μουστάκη η θεραπεία σας θα είναι ευχάριστη και όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη. Η τεχνολογία που επιλέχθηκε από τη γιατρό φέρει ειδικές παραμέτρους για να προκαλεί το λιγότερο δυνατό αίσθημα ενόχλησης. Επιπλέον, η εφαρμογή ειδικής ισχυρής αναισθητικής κρέμας τοπικά σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους που χρησιμοποιούμε θα ανακουφίσουν την όποια ήπια ενόχληση μπορεί να αισθανθεί κάποιος.

Δρ. Μαργαρίτα Μουστάκη MD MSc PhD
5 Stars - Based on 204 Google Reviews
google logo

 

Η Μαργαρίτα Μουστάκη είναι ειδικευμένη στην Πλαστική Χειρουργική, έχοντας δουλέψει σε νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Επιδίωξή της είναι να προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ασφαλείς τεχνικές αισθητικής και επανορθωτικής Πλαστικής Χειρουργικής, δίνοντας βάση στη λεπτομέρεια, την αρμονία και τη φυσικότητα.