Κοιλιοπλαστική

Επέμβαση

Τι είναι η κοιλιοπλαστική​

Η κοιλιοπλαστική είναι μια χειρουργική επέμβαση που γίνεται για τη βελτίωση της εμφάνισης της κοιλιάς, ιδιαίτερα σε άτομα που έχουν χάσει αρκετό σωματικό βάρος με αποτέλεσμα να αποκτήσουν κρεμάμενη κοιλιά. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, η περίσσεια δέρματος και λίπους αφαιρείται από την  από την κοιλιακή χώρα. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες τεχνικές εκτός της κλασικής επέμβασης, όπως η μερική ή αλλιώς mini κοιλιοπλαστική, η τεχνική Fleur-de-lis, η περιμετρική (circumferential)  καθώς και συνδυαστικές επεμβάσεις κοιλιοπλαστικής με επεμβάσεις ανόρθωσης μηρών ή γλουτών.

Πίνακας ενημέρωσης
Διάρκεια επέμβασης2-3 ώρες
Είδος αναισθησίαςΓενική αναισθησία
Διάρκεια αποτελέσματοςΜόνιμο
Παραμονή στην κλινική1-2 βράδια
Χρόνος ανάρρωσης4 - 6 εβδομάδες
Σε πόσο χρονικό διάστημα θα επιστρέψω στην καθημερινότητα μου;

Η ανάρρωση επέρχεται βαθμιαία κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων. Τα περισσότερα άτομα μπορούν άνετα να επιστρέψουν στις συνήθεις τους δραστηριότητες σε δύο έως τρεις εβδομάδες. Εντούτοις, συνίσταται να αποφύγετε οποιαδήποτε έντονη δραστηριότητα για τουλάχιστον έξι εβδομάδες.

Θα δω ξανά τη γιατρό μετά το χειρουργείο;

Η Δρ Μουστάκη θα σας δει μετεγχειρητικά και την ημέρα μετά το χειρουργείο. Θα σας δώσει οδηγίες για την φροντίδα της τομής σας .Ένα επόμενο ραντεβού για τον έλεγχο της τομής σας  προγραμματίζεται 10 έως 14 ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση.

Πόσες ώρες διαρκεί η επέμβαση;

Η διάρκεια της επέμβασης εξαρτάται από τη σοβαρότητα του προβλήματος που καλείται να διορθώσει. Η επέμβαση τυπικά διαρκεί 2-3 ώρες.

Ποιά τα ωφέλη της κοιλιοπλαστικής

Η κοιλιοπλαστική μπορεί να αφαιρέσει το χαλαρό, περίσσιο δέρμα και λίπος και να σφίξει την αδύναμη περιτονία που συχνά παρατηρείται μετά από εγκυμοσύνες και σημαντική απώλεια βάρους.

Η επέμβαση προτιμάται σε περιπτώσεις που η λιποαναρρόφηση δεν έχει βελτιώσει την εμφάνιση της κοιλιάς, σε περιστατικά με αδύναμο και χαλαρό κατώτερο κοιλιακό τοίχωμα ή περίσσεια δέρματος γύρω από τον ομφαλό αλλά και σε γυναίκες κάνει στο παρελθόν Καισαρική τομή και υπάρχει ουλή.

Κοιλιοπλαστική πριν μετά

Αντενδείξεις κοιλιοπλαστικής​

Η κοιλιοπλαστική είναι μια επέμβαση που μπορεί με ασφάλεια να εφαρμοστεί σε άτομα άνω των 18 ετών. Ωστόσο, η κοιλιοπλαστική δεν είναι για όλους. Η Δρ. Μουστάκη μπορεί να είναι εναντίον της επέμβασης αν:

  • Επιθυμείτε να χάσετε σημαντικό βάρος
  • Υπολογίζετε να μείνετε έγκυος στο μέλλον
  • Έχετε μία σοβαρή χρόνια πάθηση, όπως καρδιοπάθεια, σακχαρώδη διαβήτη ή σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου
  • Έχετε Δείκτη Μάζας Σώματος μεγαλύτερο από 40
  • Καπνίζετε και δεν είστε πρόθυμοι να διακόψετε το κάπνισμα πριν και μετά την επέμβαση

Πότε ενδείνκυται η κοιλιοπλαστική;

  • Περίσσεια δέρματος γύρω από τον ομφαλό.
  • Αδύναμο και χαλαρό κάτω κοιλιακό τοίχωμα.
  • Η λιποαναρρόφηση δεν έχει βελτιώσει την εμφάνιση της κοιλιάς.
  • Ουλή από Καισαρική τομή. Η χειρουργός μπορεί να κρύψει την παλιά τομή μέσα στην τομή της κοιλιοπλαστικής.
Δρ. Μαργαρίτα Μουστάκη MD MSc PhD
5.0 Stars - Based on 207 Google Reviews
google logo