Λιποαναρρόφηση

Τι είναι η λιποαναρρόφηση​

Η λιποαναρρόφηση είναι μια ασφαλής, μοναδική και ελάχιστα επεμβατική μέθοδος που αφαιρεί το λίπος τοπικά από περιοχές μεγάλης και δυσανάλογης συγκέντρωσης του (μηρούς, γλουτούς, γόνατα, μπράτσα, κοιλιά)  δημιουργώντας ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα  που σμιλεύει και βελτιώνει το σχήμα και τη συμμετρία του σώματος. Επιτυγχάνεται έτσι ένα σώμα πιο αρμονικό και με καλύτερες αναλογίες. Είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής επέμβαση με υψηλά ποσοστά ικανοποίησης των ασθενών από το αποτέλεσμα που αυτή επιτυγχάνει. Διβάσετε εδώ για τη λιποαναρρόφηση κοιλιάς.

Πίνακας ενημέρωσης
Διάρκεια επέμβασης1-2 ώρες
Είδος αναισθησίαςΠοικίλλει
Διάρκεια αποτελέσματοςΜόνιμο
Παραμονή στην κλινικήΔεν χρειάζεται νοσηλεία
Χρόνος ανάρρωσης2-3 ημέρες
ExtrasΠιεστικό ένδυμα (κορσές) για 1 μήνα
Σε ποιες περιοχές γίνεται λιποαναρρόφηση;

Η λιποαναρρόφηση είναι κατάλληλη μόνο για άτομα που έχουν συγκέντρωση τοπικού λίπους  σε περιοχές του σώματος όπως η κοιλιά, οι μηροί, οι βραχίονες, η μέση κ.α. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για εκείνους που επιθυμούν ένα συμμετρικό και όμορφο σώμα και θέλουν να απαλλαγούν από το τοπικό λίπος που επιμένει παρά  την εντατική γυμναστική και την ισορροπημένη διατροφή.

Λιποαναρρόφηση – Ποιος είναι ο χρόνος ανάρρωσης;

Η επέμβαση λιποαναρρόφησης δεν απαιτεί νοσηλεία παρά μόνο για λίγες ώρες αν έχει πραγματοποιηθεί με γενική αναισθησία. Λίγες ώρες μετά την επέμβαση ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει σπίτι με ασφάλεια και μέσα σε 2-3 ημέρες είναι σε θέση να πραγματοποιήσει απλές συνήθεις καθημερινές δραστηριότητες. Συστήνεται να αποφευχθεί η οδήγηση για λίγες ημέρες και έντονες αθλητικές δραστηριότητες για ένα μήνα περίπου.

Ανάλογα με την περιοχή που πραγματοποιήθηκε η λιποαναρρόφηση θα χρειαστεί να φορεθεί ειδικός ελαστικός κορσές για διάστημα περίπου ενός μήνα.

Ποια η διαφορά λιποαναρρόφησης και λιπογλυπτικής;

Η λιποαναρρόφηση αποτελεί μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδο που αφαιρεί το λίπος τοπικά από περιοχές μεγάλης και δυσανάλογης συγκέντρωσης του, δημιουργώντας ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα  που σμιλεύει και βελτιώνει το σχήμα και τη συμμετρία του σώματος. Η λιπογλυπτική με μεταφορά αυτόλογου λίπους είναι επίσης μια ελάχιστα επεμβατική χειρουργική διαδικασία, η οποία συνδυάζει τις τεχνικές της λιποαναρρόφησης και της μεταφοράς λίπους για να αυξήσει το μέγεθος και την πληρότητα του στήθους και των γλουτών σας. Στη λιπογλυπτική χρησιμοποιείται το ίδιο σας το λίπος από περιοχές που ενδεχομένως  θα θέλατε να αφαιρέσετε και τοποθετείται στο στήθος ή τους γλουτούς δημιουργώντας ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα  που επιτυγχάνει αύξηση του όγκου και βελτίωση του σχήματος. Επιτυγχάνεται έτσι ένα σώμα πιο αρμονικό και με καλύτερες αναλογίες χωρίς τη χρήση εμφυτευμάτων.

λιπογλυπτική VASER Lipo Λιπογλυπτική Vaser lipo meta

Ποια τα οφέλη της λιποαναρρόφησης

Η λιποαναρρόφηση είναι μια απολύτως ασφαλής επέμβαση που μπορεί να εφαρμοστεί σε άτομα που θέλουν να απαλλαγούν από τη συσσώρευση τοπικού λίπους σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος τους, όπως η κοιλιά, οι μηροί, οι γλουτοί, τα γόνατα και τα μπράτσα. 

Η επέμβαση δεν απαιτεί νοσηλεία, ενώ τα αποτελέσματα είναι άμεσα εμφανή. Σημαντικό είναι πως σε μία επέμβαση μπορεί με ασφάλεια να γίνει λιποαναρρόφηση σε 3-4 διαφορετικές περιοχές. Η μέγιστη ποσότητα λίπους που μπορεί με ασφάλεια να αναρροφηθεί ανά επέμβαση και να μη χρειαστεί ο ασθενής νοσηλεία είναι 5 λίτρα. 

Αποτελέσματα

Λιποαναρρόφηση 4D

Η 4D λιποαναρρόφηση αποτελεί μία τεχνική βελτίωσης του περιγράμματος του σώματος και ανάδειξης των ανατομικών περιοχών μέσω αναρρόφησης ή και μεταφοράς λίπους από κάποιες περιοχές του σώματος σε άλλες. 

Η θεραπεία επιδέχεται επανάληψης, η ανάρρωση είναι άμεση και το πλεονέκτημά της είναι πως τονίζει και διορθώνει περισσότερες από μία ανατομικές περιοχές σε μία μόνο επέμβαση. Συνεπώς, σε μία επίσκεψη επεμβαίνουμε σε περισσότερες από μία περιοχές του σώματος, όπως την κοιλιά, τα γόνατα, τους γλουτούς και τους μηρούς και ο ασθενής έχει μία μόνο αποθεραπεία.

Παλλόμενη λιποαναρρόφηση vs Μηχανική λιποαναρρόφηση

Οι δύο μέθοδοι λιποαναρρόφησης διαφέρουν ως προς τον τύπο μηχανήματος που χρησιμοποιείται. 

Η μηχανική λιποαναρρόφηση πραγματοποείται χειροκίνητα ενώ στην παλλόμενη η συσκευή δονείται, επιτυγχάνοντας πιο γρήγορα το ίδιο πάντα αποτέλεσμα. Το κόστος των δύο θεραπειών παραμένει το ίδιο, ωστόσο η παλλόμενη πραγματοποιείται σε κλινική σε αντίθεση με τη μηχανική που σε μικρές περιοχές μπορεί να πραγματοποιηθεί και στο ιατρείο. 

Και στις δύο περιπτώσεις ο χρόνος ανάρρωσης είναι ο ίδιος, δεν απαιτείται νοσηλεία και αναλόγως της ποσότητας λίπους που έχει αφαιρεθεί συνίσταται η χρήση κορσέ. 

Στις περισσότερες περιπτώσεις θα είστε σε θέση να συνεχίσετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες σχεδόν από την επόμενη ημέρα. Η τελική αποκατάσταση χρειάζεται περίπου ένα μήνα οπότε και θα έχει υποχωρήσει το περισσότερο οίδημα.

Κοιλιοπλαστική

Η κοιλιοπλαστική μπορεί να αφαιρέσει το χαλαρό, περίσσιο δέρμα και λίπος και να σφίξει την αδύναμη περιτονία που συχνά παρατηρείται μετά από εγκυμοσύνες και σημαντική απώλεια βάρους.

Η επέμβαση προτιμάται σε περιπτώσεις που η λιποαναρρόφηση δεν έχει βελτιώσει την εμφάνιση της κοιλιάς.