Αυξητική​ Στήθους​

Τι είναι η αυξητική στήθους;

Η αυξητική στήθους είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική και δημοφιλής χειρουργική επέμβαση αύξησης του μεγέθους του στήθους με σκοπό τη βελτίωση της εμφάνισης του και την επίτευξη συμμετρίας των σωματικών σας αναλογιών.

Πίνακας ενημέρωσης
Διάρκεια επέμβασης1 ώρα
Διάρκεια αποτελέσματοςΜακροχρόνια αποτελέσματα
Είδος αναισθησίαςΓενική
Παραμονή στην κλινικήΚαμία ή ένα βράδυ
Χρόνος ανάρρωσης2 – 3 εβδομάδες
Η αυξητική στήθους αφήνει σημάδια;

Κάθε φορά που πραγματοποιούνται τομές σε μια χειρουργική επέμβαση, υπάρχει  ο κίνδυνος εμφάνισης ουλών. Η θέση των ουλών μετά από χειρουργική επέμβαση αυξητικής στήθους εξαρτάται από την χρησιμοποιούμενη τεχνική και ως εκ τούτου τη θέση της τομής. Συνήθως οι τομές είτε θα τοποθετηθούν γύρω από τη θηλαία άλω (περιθηλαία προσπέλαση) είτε στην υπομάστια πτυχή.

Η Δρ. Μουστάκη έχει αρκετά χρόνια χειρουργικής εμπειρίας και με τις δύο προσπελάσεις, έχει ιδιαίτερη εξειδίκευση στο να αφήνει όσο το δυνατόν λιγότερο εμφανή σημάδια στο σώμα μετά από μια χειρουργική επέμβαση.

 

Που τοποθετείται το ένθεμα;

Το ένθεμα μπορεί να τοποθετηθεί είτε κάτω από το μυ (μείζονα θωρακικό) είτε πάνω από το μυ (υποαδενικά). Αξίζει να αναφερθεί ότι η υποπεριτονιακή μέθοδος (subfascial) για την οποία πολύ λόγος έχει γίνει τα τελευταία χρόνια δεν διαφέρει σε τίποτα από την υποαδενική τοποθέτηση και τα όποια πλεονεκτήματα αναφέρουν για λόγους μάρκετινγκ οι υποστηρικτές της δεν τεκμηριώνονται επιστημονικά από μελέτες.

Η καταλληλότερη μέθοδος εκ των δύο (υπομυϊκή / υποαδενική) επιλέγεται με βάση τα ατομικά και σωματομετρικά χαρακτηριστικά της ασθενούς.

 

Αυξητική​ Στήθους​ – Μετεγχειρητικό στάδιο

Η μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών είναι αρκετά χαλαρές και άνετες αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση γι’αυτό και δεν χρειάζονται νοσηλεία. Για την πρώτη εβδομάδα συστήνεται συστηματική λήψη συνδυασμού από παυσίπονα προκειμένου να μειωθεί το οίδημα πιο γρήγορα και να ελέγχεται η όποια ενόχληση. Είναι σύνηθες, ο ένας μαστός (συνήθως ο δεξιός) να εμφανίσει μεγαλύτερο οίδημα και ευαισθησία από τον άλλο. Ομοίως, αναμένεται και η ανάρρωση στη μία πλευρά να είναι πιο γρήγορη και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό.

Η επούλωση του δέρματος συμβαίνει στις πρώτες επτά ημέρες, αλλά οι ουλές συνεχίζουν να ωριμάζουν για 6-12 μήνες. Οι ουλές πρέπει να φροντίζονται και θα πρέπει να αποφεύγετε να αγγίζετε την ουλή κατά μήκος της για τις πρώτες οκτώ εβδομάδες.

Το χρώμα τους είναι αρχικά σκούρο κόκκινο/μωβ και σταδιακά εξασθενεί το χρώμα τους αφήνοντας τελικά (μετά το πέρας των πρώτων 12 μηνών) μια λευκή γραμμή σαν μολύβι. Αυτή η διαδικασία μπορεί να επιταχυνθεί χρησιμοποιώντας μετά τους πρώτους 2 μήνες μια γέλη σιλικόνης στα τραύματα και κάνοντας απαλό μασάζ των ουλών με μια ενυδατική κρέμα.

Η ανάρρωση επέρχεται βαθμιαία κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων. Τα περισσότερα άτομα μπορούν άνετα να επιστρέψουν στις συνήθεις τους δραστηριότητες σε δύο έως τρεις εβδομάδες. Εντούτοις, συνίσταται να αποφύγετε οποιαδήποτε έντονη δραστηριότητα για τουλάχιστον έξι εβδομάδες.

 

 

αυξητική στήθους πριν αυξητική στήθους μετα

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η αυξητική στήθους;

  • Όταν για αισθητικούς ή ιατρικούς λόγους είναι επιθυμητή η αύξηση του μεγέθους – όγκου του στήθους, όπως για τη βελτίωση ασυμμετρίας ή για την αποκατάσταση μίας ήπιας πτώσης του στήθους. 
  • Για την αποκατάσταση επιπλοκών από προηγηθείσες χειρουργικές αυξητικές επεμβάσεις στήθους:
  • Για να διορθώσετε τις συγγενείς καταστάσεις που σχετίζονται με το στήθος ή την ανάπτυξη του, όπως σε περιπτώσεις σκαφοειδούς θώρακα ή για την αποκατάσταση του μαστού μετά από μαστεκτομή. 

Αυξητική στήθους πριν μετά

Επιλογή μεγέθους

Αποφασίζουμε μαζί το ιδανικό μέγεθος βάσει των αναλογιών σας για να εξισορροπήσουμε την επιθυμία βελτίωσης του μαστού ελαχιστοποιώντας το ρίσκο των ανεπιθύμητων επιπλοκών, επιλέγοντας τα ενδεδειγμένα μεγέθη με βάση τις αναλογίες σας και τα σωματομετρικά σας χαρακτηριστικά. 

Η Δρ. Μουστάκη προσπαθεί πάντα να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των ασθενών της, εφόσον βέβαια οι προσδοκίες τους είναι ρεαλιστικές και καλαίσθητες.

Τύποι ενθεμάτων

Η Δρ. Μουστάκη χρησιμοποιεί μια μεγάλη ποικιλία ενθεμάτων στήθους, συμπεριλαμβανομένων των Allergan και Motiva και τα πιο σύγχρονα ενθέματα στήθους B-Lite, τα οποία είναι 30% ελαφρύτερα από άλλα ενθέματα στήθους. Όλα αυτά είναι αποδεδειγμένα ασφαλή, ανθεκτικά και συνοδεύονται από πολύ χαμηλό ποσοστό εμφάνισης ρικνωτικής κάψας γύρω από το ένθεμα.

Δρ. Μαργαρίτα Μουστάκη MD MSc PhD
5.0 Stars - Based on 216 Google Reviews
google logo

 

Η Μαργαρίτα Μουστάκη είναι ειδικευμένη στην Πλαστική Χειρουργική, έχοντας δουλέψει σε νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Επιδίωξή της είναι να προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ασφαλείς τεχνικές αισθητικής και επανορθωτικής Πλαστικής Χειρουργικής, δίνοντας βάση στη λεπτομέρεια, την αρμονία και τη φυσικότητα.