Ανόρθωση Στήθους​

Τι είναι η ανόρθωση στήθους;

Η ανόρθωση στήθους ή αλλιώς μαστοπηξία είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική και δημοφιλής χειρουργική επέμβαση ανόρθωσης του στήθους με σκοπό τη βελτίωση της εμφάνισης του και την επίτευξη συμμετρίας των σωματικών σας αναλογιών.

Πίνακας ενημέρωσης
Διάρκεια επέμβασης1 – 3.5 ώρες
Είδος αναισθησίαςΓενική
Διάρκεια αποτελέσματοςΜακροχρόνια αποτελέσματα
Παραμονή στην κλινικήΚαμία ή 1 βράδυ
Χρόνος ανάρρωσης2 – 3 εβδομάδες
Μπορώ να εμποδίσω την πτώση – χαλάρωση του στήθους μετά την επέμβαση ;

Κάποια χαλάρωση είναι αναπόφευκτη, ωστόσο ο προσεκτικός έλεγχος του βάρους μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο χαλάρωσης ή να καθυστερήσει σημαντικά την εμφάνιση της. Το στήθος σας αλλάζει πάντα καθώς μεγαλώνετε, ανεξάρτητα από το εάν έχετε υποβληθεί σε επέμβαση ανόρθωσης μαστού ή όχι. Αυτό οφείλεται στις βιολογικές αλλαγές που συμβαίνουν με

Χρόνος ανάρρωσης μετά από επέμβαση ανόρθωσης στήθους

Η επούλωση του δέρματος συμβαίνει στις πρώτες επτά ημέρες, αλλά οι ουλές συνεχίζουν να ωριμάζουν για 6-12 μήνες. Οι ουλές πρέπει να φροντίζονται και θα πρέπει να αποφεύγετε να αγγίζετε την ουλή κατά μήκος της για τις πρώτες οκτώ εβδομάδες. Το χρώμα τους είναι αρχικά σκούρο κόκκινο/μωβ και σταδιακά εξασθενεί

Θα μπορέσω να θηλάσω μετά από μία επέμβαση ανόρθωσης στήθους;

Η επέμβαση ανόρθωσης στήθους δεν θα πρέπει να επηρεάσει την ικανότητα σας να θηλάσετε το παιδί σας καθώς δεν επηρεάζεται καθόλου η ανατομία των γαλακτοφόρων πόρων και των θηλών του μαστού.

ανόρθωση στήθους πριν ανόρθωση στήθους μετα

Πώς επιλέγεται το ένθεμα σε περίπτωση συνδυασμού της θεραπείας με αυξητική στήθους;

Η Δρ Μουστάκη χρησιμοποιεί σύγχρονα συστήματα  για να αποκτήσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα ελαχιστοποιώντας το ρίσκο των ανεπιθύμητων επιπλοκών.

Η Δρ Μουστάκη προσπαθεί πάντα να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των ασθενών της, εφόσον βέβαια οι προσδοκίες τους είναι ρεαλιστικές και καλαίσθητες.

Πότε ενδείκνυται η ανόρθωση στήθους;

Το γυναικείο στήθος αλλάζει προϊόντος του χρόνου χάνει τη σφριγηλότητα του, αλλάζει σχήμα και μέγεθος και εμφανίζει σημάδια χαλάρωσης είτε λόγω εγκυμοσύνης, θηλασμού, μεταβολών του σωματικού μας βάρους μέχρι την ίδια τη φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης και την επίδραση της βαρύτητας!

Παρόλο που οι γυναίκες συχνά καταφέρνουν προσωρινά να καμουφλάρουν το πρόβλημα με ειδικούς ανορθωτικούς (push-up) στηθόδεσμους ή κορσέδες είναι γεγονός ότι μονάχα η ανόρθωση στήθους ή μαστοπηξία μπορεί να τους δώσει πίσω το νεανικό στήθος που είχαν κάποτε. Συχνά, η ανόρθωση συνδυάζεται με αυξητική προκειμένου να επιτευχθεί ένα πιο σφριγηλό και «γεμάτο» στήθος.

Διάρκεια αποτελέσματος ανόρθωσης στήθους

Τα αποτελέσματα της επέμβασης διαρκούν αρκετά χρόνια αλλά δυστυχώς, όχι για πάντα. Η επίδραση της βαρύτητας, της εγκυμοσύνης, της γήρανσης και των συχνών μεταβολών βάρους θα επιφέρουν ξανά μεταβολές. Εντούτοις, κάποιες γυναίκες είναι της γνώμης ότι διατηρούν περισσότερο το αποτέλεσμα της επέμβασης όταν συγχρόνως τοποθετούνται ενθέματα.

Δρ. Μαργαρίτα Μουστάκη MD MSc PhD
5.0 Stars - Based on 216 Google Reviews
google logo

 

Η Μαργαρίτα Μουστάκη είναι ειδικευμένη στην Πλαστική Χειρουργική, έχοντας δουλέψει σε νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Επιδίωξή της είναι να προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ασφαλείς τεχνικές αισθητικής και επανορθωτικής Πλαστικής Χειρουργικής, δίνοντας βάση στη λεπτομέρεια, την αρμονία και τη φυσικότητα.