Μειωτική Στήθους

Τι είναι η μειωτική στήθους;

Η μειωτική στήθους είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική και δημοφιλής χειρουργική επέμβαση μείωσης του μεγέθους του στήθους με σκοπό τη βελτίωση της εμφάνισης του και την επίτευξη συμμετρίας των σωματικών σας αναλογιών.

Με τη μειωτική στήθους το μέγεθος του στήθους μπορεί να μειωθεί από οποιοδήποτε μέγεθος στο επιθυμητό.

Πίνακας ενημέρωσης
Διάρκεια επέμβασης3 – 4 ώρες
Είδος αναισθησίαςΓενική
Διάρκεια αποτελέσματοςΜακροπρόθεσμα
Παραμονή στην κλινική1 βράδυ
Χρόνος ανάρρωσης2 – 3 εβδομάδες
Αφήνει σημάδια από ουλές η επέμβαση της μειωτική στήθους;

Κάθε φορά που πραγματοποιούνται τομές σε μια χειρουργική επέμβαση, υπάρχει ο κίνδυνος εμφάνισης ουλών. Η θέση των ουλών μετά από χειρουργική επέμβαση μειωτικής στήθους εξαρτάται από την χρησιμοποιούμενη τεχνική και ως εκ τούτου τη θέση της τομής. Συνήθως οι τομές τοποθετούνται γύρω από τη θηλαία, κάθετα σε αυτή και στην υπομάστια πτυχή. Σε περιπτώσεις όπου η μείωση είναι μικρού ή μέτριου βαθμού οι τομές είναι λιγότερες. Η Δρ Μουστάκη έχει αρκετά χρόνια χειρουργικής εμπειρίας και έχει ιδιαίτερη εξειδίκευση στο να αφήνει όσο το δυνατόν λιγότερο εμφανή σημάδια στο σώμα μετά από μια χειρουργική επέμβαση.

Μπορούν όλοι να κάνουν μειωτική στήθους;

Η μειωτική στήθους είναι μια επέμβαση που μπορεί με ασφάλεια να εφαρμοστεί σε άτομα άνω των 18 ετών εφόσον υπάρχει ένδειξη.

Είναι καλύτερα να χάσω βάρος πριν την επέμβαση μειωτικής στήθους;

Ναι. Το σχήμα του μαστού διαμορφώνεται καλύτερα εάν χάσετε βάρος και έχετε δείκτη μάζας σώματος (Body Mass Index, BMI) εντός φυσιολογικών ορίων πριν από τη χειρουργική επέμβαση. Ιδανικά θα θέλαμε το BMI σας να είναι κάτω από 33. Συχνά, ωστόσο η απώλεια βάρους δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς οι μεγάλοι μαστοί περιορίζουν και τη δυνατότητα για άσκηση. Σε κάθε περίπτωση η Δρ. Μουστάκη θα σας προσφέρει τις κατάλληλες επιστημονικές συμβουλές προκειμένου να επιτύγχετε τους στόχους σας.

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η μειωτική στήθους;

 • Συνήθως, όσες επιλέγουν να υποβληθούν σε μειωτική στήθους εμφανίζουν:

   

  • Μεγάλο στήθος δυσανάλογο με το υπόλοιπο σώμα που δημιουργεί αισθητικά ή προβλήματα ορθοπεδικά (πόνο σε αυχένα, πλάτη, ώμους)
  • Στήθος που μετά από εγκυμοσύνες έχει παραμείνει δυσανάλογα μεγάλο
  • Ασυμμετρία μαστών
  • Στήθος που οδηγεί σε περιορισμό των αθλητικών και λοιπών δραστηριοτήτων της γυναίκας ή τις ενδυματολογικές επιλογές της και ως εκ τούτου την ψυχολογία της
  • Συχνές μυκητιάσεις, παράτριμμα και φλεγμονές στην πτυχή κάτω από το μαστό λόγω του μεγέθους του στήθους και το τριβής του με το υποκείμενο δέρμα
  • Για επίτευξη συμμετρίας μετά από χειρουργικές επεμβάσεις

Επιλογή μεγέθους

Χρησιμοποιούμε αρκετά σύγχρονες μεθόδους για να αξιολογήσουμε το βέλτιστο μέγεθος του στήθους, έτσι ώστε να αποφασίσουμε μαζί για το μέγεθος βάσει των αναλογιών σας.

Οι τρόποι που χρησιμοποιούνται είναι απόλυτα ασφαλείς ώστε να επιτευχθεί εξισορρόπηση της επιθυμία  βελτίωσης του μαστού ελαχιστοποιώντας το ρίσκο των ανεπιθύμητων επιπλοκών.

Μειωτική στήθους χρόνος ανάρρωσης

Η ανάρρωση επέρχεται βαθμιαία κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων. Τα περισσότερα άτομα μπορούν άνετα να επιστρέψουν στις συνήθεις τους δραστηριότητες σε δύο έως τρεις εβδομάδες. Εντούτοις, συνίσταται να αποφύγετε οποιαδήποτε έντονη δραστηριότητα για τουλάχιστον έξι εβδομάδες.

Ανάλογα με τη φύση της δουλειάς σας συνίσταται άδεια τουλάχιστον 2 εβδομάδων. Τρεις εβδομάδες ή περισσότερο μπορεί να χρειαστεί εάν η εργασία σας είναι βαριά χειρωνακτική ή απαιτεί να σηκώνετε βάρη. Εάν η εργασία σας είναι καθιστική, μπορείτε να επιστρέψετε σταδιακά μετά από δέκα ημέρες.