Τι είναι το Laser F.A.S.T. (Fiber Assisted Skin Tightening) και ποια τα αποτελέσματά του στη σύσφιξη προσώπου και σώματος;

  • Δρ. Μαργαρίτα Η. Μουστάκη Δρ. Μαργαρίτα Η. Μουστάκη
  • 22 Ιουνίου, 2022
Laser F.A.S.T.: Τι είναι;

Laser F.A.S.T.: Τι είναι; To χαλαρό και «κρεμασμένο» δέρμα είναι ένα σύνηθες αισθητικό πρόβλημα τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες. Το πέρας του χρόνου και η ηλικιακή ωρίμανση επιδρούν στον οργανισμό μας με τέτοιο τρόπο, ώστε να παράγει όλο και λιγότερη ποσότητα κολλαγόνου και ελαστίνης που είναι οι πυλώνες της σύσφιξης και διατήρησης ενός σφριγηλού δέρματος. Έτσι, σταδιακά χάνεται η ελαστικότητά του, ενώ ποσότητα λίπους κατανέμεται στα στρώματα κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, έχοντας σαν επακόλουθο να διαταράσσεται η συμμετρία του περιγράμματος.

Άλλοι λόγοι που συμβάλουν σε αυτή τη χαλάρωση εκτός από τη γήρανση, είναι η απότομη απώλεια βάρους, η εγκυμοσύνη, η κληρονομικότητα, οι παθήσεις από ορμονικές διαταραχές και ο τρόπος ζωής. Συχνά λοιπόν, παρατηρούμε πλαδαρό δέρμα στο περίγραμμα του προσώπου και του σώματος που το δέρμα είναι πιο λεπτό και ευαίσθητο. Το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται ακόμα και στις νεότερες ηλικίες, από τα 25 έτη κιόλας και όσο ο χρόνος περνάει, τα σημάδια αυτά γίνονται ακόμα πιο ορατά.

Όλο αυτό το φυσικό αλλά συνάμα δυσάρεστο οπτικά φαινόμενο, οδηγεί πολλούς στο να αναζητήσουν διάφορες μεθόδους σύσφιξης του δέρματος, ξεκινώντας από τους πολύ απλούς όπως η δίαιτα και η διατροφή, συνδυαστικά και με κάποια ειδική κρέμα. Αυτοί οι φυσικοί τρόποι, όντως ενδυναμώνουν το δέρμα και όποιος τους εφαρμόζει θα επωφεληθεί. Ωστόσο, προσφέρουν μια γενική και όχι μια ριζική -και επικεντρωμένη στο πρόβλημα λύση- που θα επιτύχει το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Μια από τις νέες, επαναστατικές τεχνικές που έχουν εμφανιστεί πρόσφατα και που αποκτά ολοένα και περισσότερη δημοσιότητα λόγω των εντυπωσιακών αποτελεσμάτων της αλλά και της ανώδυνης και εύκολης διαδικασίας της είναι το Laser F.A.S.T. (Fiber Assisted Skin Tightening)®. Πρόκειται για μια  πρωτοποριακή μέθοδο σύσφιξης, ανόρθωσης και λιπόλυσης τελευταίας γενιάς που χρησιμοποιεί την οπτική ίνα διοδικού laser.

Τι ακριβώς κάνει η οπτική ίνα του Laser F.A.S.T. ®;

Η τεχνολογία της συσκευής GBOX 1470 ενσωματώνει νέα, καινοτόμα χαρακτηριστικά που προσπερνούν διάφορους περιορισμούς που υπήρχαν στις τεχνικές περασμένης τεχνολογία. Έτσι δίνουν στο Laser F.A.S.T. (Fiber Assisted Skin Tightening)®  τη δυνατότητα για ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της τοπικής περίσσειας δέρματος και για αισθητή  βελτίωση του περιγράμματος.

Συγκεκριμένα:

Η θεραπεία Laser F.A.S.T. μέσω ειδικών μικροοπτικών ινών πάχους μόλις 200 ή 300 micron (δηλαδη σαν μια τρίχα από τα μαλλιά) εισάγονται κάτω από το δέρμα, στην επιφανειακή υποδερμίδα. Στη συνέχεια. το διοδικό laser εκλείει θερμότητα που στοχεύει επιλεκτικά στις λιπαποθήκες, της υπό θεραπείας περιοχής συνθλίβοντας τον λιπώδη ιστό. Παράλληλα, ενεργοποιείται η παραγωγή νέου κολλαγόνου καθώς και οι μεταβολικές λειτουργίες των κυττάρων. Όλα αυτά θα συμβάλουν καταλυτικά ώστε να αναγεννηθεί ένα νέο σφιχτό, νεανικό δέρμα με συμμετρικό περίγραμμα.

Laser F.A.S.T.: Τι είναι;

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Laser F.A.S.T. σε σχέση με άλλες θεραπείες σύσφιξης ή λιποαναρρόφησης;

Laser F.A.S.T.: Τι είναι; Σε σύγκριση με τις υπόλοιπες θεραπείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία παλαιότερης γενιάς και τις επεμβατικές θεραπείες, το Laser F.A.S.T.  παρουσιάζει πολλαπλά και σημαντικά οφέλη:

Αρχικά, δεν προϋποθέτει την οποιαδήποτε  χειρουργική διαδικασία. Αυτό σημαίνει ότι ο ασθενής αποφεύγει γενική αναισθησία και μετεγχειρητικές ουλές, σημάδια, εκχυμώσεις( μελανιές), και φυσικά αποθεραπεία. Επίσης η τεχνολογία της συσκευής του Laser F.A.S.T.  δεν προκαλεί θερμικό τραυματισμό των παραπλήσιων ιστών όπως υπάρχει ο κίνδυνος από μια κάνουλα λιποαναρρόφησης.

Ο ασθενής πραγματοποιεί τη μοναδική συνεδρία του, σε λίγα μόλις λεπτά, με τοπική αναισθησία και επανέρχεται απευθείας στις δραστηριότητες του εξερχόμενος από το ιατρείο.

Το γεγονός ότι η συνεδρία είναι ολιγόλεπτη, δίνει την ευχέρεια στον γιατρό ώστε να δράσει σε πολλά σημεία στον ίδιο χρόνο, σε πρόσωπο και σώμα. Έτσι μόνο μέσα σε μια συνεδρία εκτελούνται θεραπείες που με παλαιότερες, κλασικές θεραπείες θα απαιτούντο αρκετές ώρες και παραπάνω από μια συνεδρίες. Με αυτό τον τρόπο, επωφελούνται σημαντικά οι ασθενείς που έχουν ελάχιστο ελεύθερο χρόνο αλλά επιθυμούν το βέλτιστο και συνάμα μακρόχρονο αποτέλεσμα.

Τέλος, η υπεροχή της συσκευής διοδικού laser εδράζεται στο γεγονός ότι πραγματοποιεί ταυτόχρονα λιπόλυση και σύσφιξη, στην ίδια συνεδρία.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, ωστόσο  θα συνεχίσουν να βελτιώνονται σταδιακά ώστε μετά από 4-5-6 μήνες να έχουμε τα πλέον εντυπωσιακά και ο ασθενής να αντικρύσει στον καθρέπτη ένα νέο δέρμα και ένα σμιλευμένο περίγραμμα.

endolift - before after 2

Η αποτελεσματικότητα του Laser F.A.S.T® στις θεραπείες προσώπου και σώματος.

H θεραπεία Laser F.A.S.T. έχει εξαιρετική απόδοση στη σύσφιξη σε σημεία του προσώπου που παρατηρείται συχνότερα δερματική χαλάρωση και ασυμμετρία στο περίγραμμα. Ειδικά στην περιοχή του λαιμού που το δέρμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και λεπτό και παρουσιάζεται χαλάρωση από πολύ νωρίς, το   παρουσιάζει εξαιρετικά αποτελέσματα. Το ίδιο καλά αντιμετωπίζονται η περίσσεια του λίπους στο προγούλι, η συσσώρευση λιπώδους ιστού στο πηγούνι, το «κρέμασμα» στις ρινοπαρειακές αύλακες, τα μάγουλα, και το ιδιαίτερα «δύσκολο» σημείο του κάτω βλέφαρου.

Η μέθοδος είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στη βελτίωση του οβάλ του προσώπου και στη διαμόρφωση της συμμετρίας του περιγράμματος (contouring) στις κατά μέρους περιοχές. Παράλληλα, το Laser F.A.S.T. μπορεί να προσφέρει λύση και στα σημάδια της ακμής.

Επιπλέον, πρόκειται για μια θεραπεία που αντιμετωπίζει αποφασιστικά περιοχές που εμφανίζουν πλαδαρότητα στο δέρμα και είναι ορατές, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες στην παραλία, όπως το εσωτερικό των μηρών, τα μπράτσα, τα γόνατα, η κοιλιά, και οι αστραγάλοι.

Τέλος, ο μηχανισμός διέγερσης κολλαγόνου που ενεργοποιείται από την πρώτη (και στις περισσότερες περιπτώσεις και μοναδική) συνεδρία, συνεχίζεται ώστε να κορυφωθεί στο πέρας των επόμενων μηνών.

endolift - beforeafter

Με λίγα λόγια: Ποιος μπορεί να προχωρήσει στη θεραπεία σύσφιξης Laser F.A.S.T.;

H θεραπεία Laser F.A.S.T. αποτελεί την ιδανική λύση για άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών που τους προβληματίζει η επιδερμική χαλάρωση και το τοπικό λίπος στο πρόσωπο και το σώμα, έχουν φυσιολογικό βάρος και ως τώρα οι φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης δεν έχουν επαρκέσει ώστε να οδηγηθούν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν επιπλέον θέλουν αποφύγουν μια αυστηρά επεμβατική λύση σύσφιξης και αφαίρεσης και όλες τις δυσκολίες που περιλαμβάνει ένα χειρουργείο όπως αναφέραμε πριν, τότε το Laser F.A.S.T.  είναι η κατάλληλη επιλογή για τη σύσφιξη του προσώπου και του σώματός τους.

Στη θεραπεία Laser F.A.S.T.® δεν μπορούν να προχωρήσουν  γυναίκες που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη ή στο στάδιο του θηλασμού.

Σε κάθε περίπτωση, οι υποψήφιοι ασθενείς θα πρέπει να διατηρούν ρεαλιστικές προσδοκίες για το τελικό αποτέλεσμα καθώς το εύρος δράσης της μεθόδου δεν εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις. Για παράδειγμα αν η περίσσεια του τοπικού είναι μεγάλη, τότε ενδεχομένως να χρειάζεται μια επεμβατική λύση, η οποία όμως σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να συνδυαστεί με θεραπεία Laser F.A.S.T. για ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Έχετε απορίες σχετικά με τη μέθοδο Laser F.A.S.T.; Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας, εδώ.

 

0

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν