Μαργαρίτα Μουστάκη

Η Ιατρός

Βιογραφικό

Η Δρ Μαργαρίτα Μουστάκη MD MSc PhD, με καταγωγή από τη Νάξο, γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών. Μεγάλωσε στην Αθήνα και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2007. Για τα επόμενα δύο χρόνια μετά την αποφοίτησή της συνέχισε τις σπουδές της στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) όπου και έλαβε τον Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών της (Master of Science) στην επιστήμη της Βιοστατιστικής.

Παράλληλα με τη εκπαίδευση της στη Γενική Χειρουργική στην Αθήνα συνέχισε και την ακαδημαϊκή της πορεία στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Πειραματικής Χειρουργικής και Χειρουργικής Ερεύνης «Ν.Σ.Χρηστέας» . Για την πειραματική της μελέτη στην υποβοηθούμενη με μεσεγχυματικά κύτταρα (adipose-derived stem cells) μεταφορά αυτόλογου λίπους αναγορεύτηκε το 2016 Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «Άριστα».

Μια αισθητική επέμβαση δε δίνει χρόνια στη ζωή μας αλλά δίνει ζωή στα χρόνια μας.

Στην Πλαστική Χειρουργική ειδικεύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και κυρίως στο Guy’s and St Thomas’ Hospital του Λονδίνου, ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια κατάταξη, από το οποίο απέκτησε σημαντική και πολυετή εμπειρία σε όλο το φάσμα της Πλαστικής Χειρουργικής. Ειδικά για τον τομέα των εγκαυμάτων εκπαιδεύτηκε στο τμήμα Εγκαυμάτων του Whiston Hospital στο Λίβερπουλ, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα αντιμετώπισης εγκαυμάτων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Από το 2017 η Δρ. Μαργαρίτα Μουστάκη έχει επιστρέψει στην Ελλάδα και πλέον δέχεται ασθενείς στο ιδιωτικό της ιατρείο, ενώ μέχρι το καλοκαίρι του 2021 διατηρούσε τη θέση Επιμελήτριας Β’ στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ.

Επιδίωξη της είναι να προσφέρει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, φροντίδα και επαγγελματισμό τις πιο σύγχρονες και ασφαλείς τεχνικές αισθητικής και  επανορθωτικής Πλαστικής Χειρουργικής. Οι ασθενείς της γνωρίζουν ότι η αγάπη για την επιστήμη της και την ειδικότητα της Πλαστικής Χειρουργικής την οδηγεί σε έναν αγώνα συνεχιζόμενης κατάρτισης που στόχο έχει να προσφέρει σε αυτούς ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Γνωρίζουν επίσης τη σημασία που δίνει στη λεπτομέρεια, στην αρμονία και τη φυσικότητα, παράγοντες που κατά τη γνώμη της οδηγούν σε ένα άρτιο και όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα.

Δημοσιεύσεις

ερευνητικό έργο

01.07.2017
Effect of computer games and musical instruments on microsurgeryJournal of Plastic, Reconstructive & Aesthetic Surgery
01.05.2016
01.10.2013
01.07.2009
Review of nasal reconstructionJournal of Craniofacial Surgery
Αναπαραγωγή Βίντεο

Συχνές ερωτήσεις

Η Πλαστική Χειρουργική είναι για τους ματαιόδοξους;
Θεωρώ πως η προκατάληψη αυτή έχει προσδώσει στην Πλαστική Χειρουργική μία χροιά... λίγο αρνητική. Γεγονός που εξηγεί εν μέρει γιατί πολλοί ασθενείς δεν θα εμπιστευθούν την εμφάνισή τους και δυστυχώς την υγεία τους σε έναν Πλαστικό Χειρουργό ο οποίος είναι ο πλέον ενδεδειγμένος και εκπαιδευμένος στην αισθητική γιατρός.
Η Πλαστική Χειρουργική παραμορφώνει;
Άλλος ένας μύθος Πλαστικής Χειρουργικής που πρέπει να ξεπεραστεί είναι πως οι επεμβάσεις Πλαστικής Χειρουργικής αλλοιώνουν την εικόνα μας. Θα πρέπει να υπάρξει ένδειξη για να υπάρχει οποιαδήποτε παρέμβαση. Η συμμετρία και η τήρηση αναλογιών αποτελεί αξίωμα της Πλαστικής Χειρουργικής.
Οι επεμβάσεις Πλαστικής Χειρουργικής απευθύνονται σε ανθρώπους προχωρημένης ηλικίας;
Στην ιατρική τα οφέλη της πρόληψης είναι μεγαλύτερα από τα οφέλη μίας παρέμβασης ή θεραπείας. Αυτό φυσικά αφορά και την Πλαστική Χειρουργική. Όσο πιο μεγάλος σε ηλικία είναι ο ασθενής που θα αποφασίσει να παρέμβει στην εμφάνισή του, τόσο πιο έντονη θα πρέπει να είναι αυτή η παρέμβαση.

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν