Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

Τι είναι η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία;

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία που χρησιμοποιεί τους διεγερτικούς αυξητικούς παράγοντες που περιέχονται  στα αιμοπετάλια του αίματος με σκοπό την ανάπλαση, την αναγέννηση και την αντιγήρανση της επιδερμίδας. Οι αυξητικοί αυτοί παράγοντες είναι πρωτεΐνες με αναπλαστικές και επανορθωτικές ιδιότητες που απομονώνονται μέσω μιας απλής αιμοληψίας και εγχέονται κάτω από την επιδερμίδα συνήθως με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας.

Πίνακας ενημέρωσης
Διάρκεια θεραπείας40′ – 60′
Είδος αναισθησίαςΤοπική
Διάρκεια αποτελέσματος3 – 4 μήνες
Απαιτούμενες συνεδρίες3 – 4
Περιοχές εφαρμογήςΠρόσωπο, λαιμός, σώμα
Αυτόλογη Μεσοθεραπεία
Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται η αυτόλογη μεσοθεραπεία;

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία στοχεύει στην ενεργοποίηση των βλαστοκυττάρων τα οποία συμβάλλουν στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αναγέννηση των ιστών. Αναλυτικότερα:

  1. Βελτιώνει την υφή του δέρματος κάνοντας το πιο λαμπερό και ελαστικό, μειώνοντας και προλαμβάνοντας τις ρυτίδες, τους διεσταλμένους πόρους και επιτυγχάνει  σύσφιξη της επιδερμίδας.
  2. Ενισχύει την παραγωγή υαλουρονικού οξέως που προκαλεί αύξηση της υγρασίας της επιδερμίδας, χαρίζοντας βαθιά ενυδάτωση.
  3. Μειώνει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια
  4. Συμβάλλει στη μείωση των ουλών ακμής
  5. Εξαλείφει τις δυσχρωμίες
  6. Βελτιώνει την όψη των λευκών ραγάδων
  7. Αυξάνει και ενδυναμώνει την τρίχα στο τριχωτό της κεφαλής. Εφαρμόζεται και μετά από μεταμόσχευση μαλλιών ως θεραπεία συντήρησης.
  8. Συνδυάζεται με ταυτόχρονη μεταφορά λίπους στο πρόσωπο μετά από λιποαναρρόφηση σαν εξαιρετική θεραπεία αποκατάστασης όγκου και σφριγηλότητας.
Πόσο σύντομα μπορώ να επιστρέψω στη καθημερινότητα μου

Αμέσως. Η θεραπεία προκαλεί μονάχα μια ερυθρότητα στο πρόσωπο αμέσως μετά, η οποία υποχωρεί σε λίγες μόνο ώρες και ένα ήπιο οίδημα που συχνά είναι απαρατήρητο. Τα συμπτώματα υποχωρούν πλήρως μέσα σε 48 ώρες,

Υπάρχουν παρενέργειες;

Τοπικές αντιδράσεις στις ενέσεις όπως ερυθρότητα, οίδημα, μελανιές, ελαφριά ενόχληση, μπορεί να παρατηρηθούν αλλά είναι παροδικές και πολύ γρήγορα υποχωρούν.

 

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα της αυτόλογης μεσοθεραπεία;

Επειδή δεν πρόκειται για μια θεραπεία έγχυσης κάποιου σκευάσματος, αλλά για μια αυτόλογη φυσική θεραπεία από δικό σας πλάσμα ,το αποτέλεσμα δεν  ορίζεται με τη διάρκεια. Η πρώτη συνεδρία θα διεγείρει τα κύτταρα σας για 4 περίπου εβδομάδες και στο διάστημα αυτό είναι καλό να εφαρμόζεται η δεύτερη θεραπεία που θα τα διατηρήσει σε αυτή τη διεγερμένη κατάσταση για άλλες 4 εβδομάδες. Η τρίτη επαναληπτική συνεδρία θα παρατείνει ξανά και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αυτή τη νέα κατάσταση των κυττάρων σας που πλέον θα λειτουργούν σε πιο «νεανικούς» ρυθμούς. Αναλόγως το πρόβλημα η Δρ. Μουστάκη μπορεί να συστήσει μια ακόμα συνεδρία ή κάποιες επαναληπτικές συνεδρίες συντήρησης.

Τι κάνει η μεσοθεραπεία;

Η θεραπεία με πλάσμα ενεργοποιεί τα βλαστοκύτταρα τα οποία συμβάλλουν στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αναγέννηση των ιστών.

Πρόκειται για θεραπεία που στοχεύει στην πρόληψη και συντήρηση ενός υγιούς και νεότερου στην εμφάνιση δέρματος, αναζωογονώντας την επιδερμίδα.

Πότε μπορώ να φορέσω makeup ξανά;

Σχεδόν αμέσως μετά την εφαρμογή. Συνιστάται ωστόσο, η εφαρμογή του makeup και άλλων καλλυντικών να γίνεται 12 – 24 ώρες μετά τη θεραπεία.

 

Δρ. Μαργαρίτα Μουστάκη MD MSc PhD
5.0 Stars - Based on 217 Google Reviews
google logo

 

Η Μαργαρίτα Μουστάκη είναι ειδικευμένη στην Πλαστική Χειρουργική, έχοντας δουλέψει σε νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Επιδίωξή της είναι να προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ασφαλείς τεχνικές αισθητικής και επανορθωτικής Πλαστικής Χειρουργικής, δίνοντας βάση στη λεπτομέρεια, την αρμονία και τη φυσικότητα.