Θεραπεία Νευροτοξίνης

Τι είναι η θεραπεία νευροτοξίνης;

Είναι η πλέον αναγνωρισμένη και διαδεδομένη μέθοδος αντιγήρανσης από γυναίκες και άντρες όλων των ηλικιακών ομάδων. Η ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα στο να αφανίζει ή να προλαμβάνει τις ρυτίδες, η ασφαλής, γρήγορη και εύκολη διαδικασία -σε μια μόλις επίσκεψη και χωρίς χειρουργείο- αλλά και το σχετικά χαμηλό της κόστος, την καθιστούν ως μια από τις υπηρεσίες με την υψηλότερη ζήτηση στην πλαστική χειρουργική.

 
Πίνακας ενημέρωσης
Διάρκεια θεραπείας45′ – 60′
Είδος αναισθησίαςΤοπική
Διάρκεια αποτελέσματος3 – 6 μήνες
Απαιτούμενες συνεδρίες1 συνεδρία
Περιοχές εφαρμογήςΠρόσωπο, λαιμός και ντεκολτέ
Τι ακριβώς κάνει η νευροτοξίνη

Η θεραπεία με νευροτοξίνη στοχεύει στους μύες της έκφρασης, τους μύες που ευθύνονται για τις ρυτίδες του προσώπου σας. Η έγχυση της στο δέρμα στοχεύει τις ανατομικές περιοχές όπου εμφανίζονται έντονες ρυτίδες και γραμμές έκφρασης. Η διάχυση της στους μύες εξασθενεί προσωρινά τη δράση (σύσπαση) των μυών, γεγονός που βελτιώνει  αισθητά την εμφάνιση των ρυτίδων και τη νεανικότητα του προσώπου.

Ποιοι μπορούν να κάνουν θεραπεία με νευροτοξίνη

Η θεραπεία με νευροτοξίνη ενδείκνυται σε άτομα άνω 18 ετών που η γιατρός κρίνει ότι έχουν ένδειξη για θεραπεία. Αντενδείκνυται σε εγκυμοσύνη και θηλασμό, σε άτομα με γνωστή αλλεργία στη νευροτοξίνη, ιστορικό νευρομυικής διαταραχής όπως Μυασθένεια Gravis ή Σύνδρομο Eaton Lambert και σε όσους  λαμβάνουν αντιβιοτικά της κατηγορίας των αμινογλυκοσίδων όπως vibramycin ή μυοχαλαρωτικά (π.χ.τουβοκουραρίνη ή Lycitrope).

Πότε είναι εμφανή τα αποτελέσματα της θεραπείας με νευροτοξίνη;

Η δράση της νευροτοξίνης δεν εμφανίζεται άμεσα. Αρχίζει να εμφανίζεται μετά τη 3η-4η ημέρα και σταδιακά εγκαθίσταται εντός δύο εβδομάδων από την εφαρμογή. Η δράση της νευροτοξίνης στην πλειοψηφία των εφαρμογών διαρκεί 3 - 6 μήνες.

Σε ποιες περιοχές ενδείκνυται η εφαρμογή της νευροτοξίνης;

Η νευροτοξίνη εφαρμόζεται συνήθως στο μέτωπο για να “σβήσει” τις οριζόντιες ρυτίδες, στο μεσόφυο για να εξαλείψει τις κάθετες ρυτίδες «θυμού» ανάμεσα στα φρύδια, στα ίδια τα φρύδια με σκοπό να επιτύχει lifting φρυδιών και στα μάτια για να βελτιώσει τις ρυτίδες στο «πόδι χήνας». Μπορεί ακόμα να εφαρμοστεί στη μύτη, στο άνω χείλος στις λεγόμενες «ρυτίδες καπνιστή» και περιστοματικά  στις ρυτίδες «λύπης ή μαριονέτας», όπως επίσης στο λαιμό όπου δρα σαν μη επεμβατικό lifting και στο ντεκολτέ.

Ασφάλεια θεραπείας

Η νευροτοξίνη είναι εξαιρετικά ασφαλής και εγκεκριμένη από τους διεθνείς οργανισμούς φαρμάκων και τον ΕΟΦ. Χρησιμοποιείται για περισσότερα από 20 χρόνια, σε 8 διαφορετικές ειδικότητες. Το τεράστιο ιστορικό του φαρμάκου χωρίς παρενέργειες, με πάνω από 10 εκατομμύρια εφαρμογές παγκοσμίως κάθε χρόνο παρέχει από μόνο του τις απαραίτητες εγγυήσεις για την ασφάλεια του.

Πονάει η θεραπεία νευροτοξίνης;

Η Δρ. Μουστάκη είναι κατάλληλα εκπαιδευμένη στις εφαρμογές νευροτοξίνης. Χρησιμοποιεί αναισθητικές κρέμες πριν την εφαρμογή που μουδιάζουν το δέρμα, καθώς και πολύ λεπτές βελόνες με σκοπό να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς ενόχληση ή πόνο.

Δρ. Μαργαρίτα Μουστάκη MD MSc PhD
5.0 Stars - Based on 216 Google Reviews
google logo

 

Η Μαργαρίτα Μουστάκη είναι ειδικευμένη στην Πλαστική Χειρουργική, έχοντας δουλέψει σε νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Επιδίωξή της είναι να προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ασφαλείς τεχνικές αισθητικής και επανορθωτικής Πλαστικής Χειρουργικής, δίνοντας βάση στη λεπτομέρεια, την αρμονία και τη φυσικότητα.