Βλεφαροπλαστική

Βλεφάρων

Τι είναι η βλεφαροπλαστική;

Η βλεφαροπλαστική είναι η επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής που βελτιώνει το άνω και κάτω βλέφαρο. Η βλεφαροπλαστική άνω βλεφάρων έχει σαν σκοπό τη διόρθωση της περίσσειας δέρματος που παρατηρείται με τα χρόνια στο άνω βλέφαρο.

Η βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρων σκοπό έχει να διορθώσει τις αποκαλούμενες”σακούλες” που κάνουν την εμφάνιση τους κάτω από το μάτι. Το αποτέλεσμα είναι μια απολύτως φυσική και ανανεωμένη εμφάνιση.

Πίνακας ενημέρωσης
Διάρκεια θεραπείας1-2 ώρες
Είδος αναισθησίαςΠοικίλλει
Διάρκεια αποτελέσματοςΜόνιμο
Παραμονή στην κλινικήΔεν χρειάζεται νοσηλεία
Χρόνος ανάρρωσης1 εβδομάδα
Σε τι βαθμό μπορεί να βελτιώσει την εικόνα των ματιών και του προσώπου μου;

Η βλεφαροπλαστική μπορεί να αφαιρέσει τις «σακούλες» των βλεφάρων και να διορθώσει τη χαλάρωση δίνοντας έμφαση στο να προσδώσει στα μάτια μία πιο ξεκούραστη και νεανική όψη, να αλλάξει το βλέμμα συμβάλλοντας έτσι θετικά στη βελτίωση της εικόνας αλλά και της ψυχολογίας του ατόμου.

Πώς εκτελείται η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής;

Η Δρ. Μουστάκη πραγματοποιεί τη βλεφαροπλαστική μέσω μίας μικρής τομής στην πτυχή του άνω βλεφάρου. Αυτή η τομή επουλώνεται τόσο καλά  που με δυσκολία φαίνεται μετά την επούλωση. Το δέρμα αφαιρείται και στη συνέχεια αφαιρείται μια μικρή ποσότητα μυός και λίπους. Στη συνέχεια το δέρμα κλείνει με πολύ λεπτά ράμματα. Αυτά τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να απομακρύνονται χωρίς πόνο.

Η βλεφαροπλαστική του κάτω βλεφάρου εκτελείται με διαφορετικό τρόπο. Μια μικρή τομή γίνεται κάτω από τις βλεφαρίδες. Το δέρμα και ο μυς αποκολλάται και το λίπος που προβάλλει αφαιρείται. Μια λεπτή λωρίδα δέρματος αφαιρείται και ενισχύεται ο μυς. Στη συνέχεια η τομή κλείνει με λεπτά ράμματα. Αυτά τα ράμματα τοποθετούνται επίσης με τρόπο που να μπορούν να αφαιρεθούν χωρίς να προκαλέσουν πόνο.

Η βλεφαροπλαστική αφαιρεί το «πόδι χήνας» & τους μαύρους κύκλους;

Η χειρουργική επέμβαση βλεφαροπλαστικής δεν επιτυγχάνει όλα αυτά. Δεδομένου ότι το πλεονάζον δέρμα αφαιρείται κατά την επέμβαση, πολλές ρυτίδες βελτιώνονται και σχεδόν εξαφανίζονται. Κάποιες άλλες όμως όχι. Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια μπορούν επίσης να βελτιωθούν λίγο, αν αυτοί σχετίζονται με μεγάλες σακούλες στα κάτω βλεάφαρα, αλλά συχνά παραμένει και μετά την επέμβαση η σκουρόχρωμη εμφάνιση του δέρματος του κάτω βλεφάρου. Υπάρχουν ωστόσο άλλες τεχνικές ελάχιστα επεμβατικές ή μη χειρουργικές που μπορούν να βοηθήσουν συνδυαστικά με τη βλεφαροπλαστική στη βελτίωση της εικόνας των μαύρων κύκλων

Εάν οι μαύροι κύκλοι προκύψουν από αλλαγές χρωματισμού στο δέρμα των βλεφάρων, οι κρέμες λεύκανσης δέρματος, τα ήπια χημικά peeling, η μεσοθεραπεία με βιταμίνη C και η μεταφορά αυτόλογου λίπους είναι μη χειρουργικές τεχνικές ικανές να βελτιώσουν αυτή την κατάσταση. Εξαιρετικά και πιο μακροχρόνια αποτελέσματα σε σύγκριση με τις προαναφερθείσες τεχνικές φαίνεται να έχει η έγχυση αυτόλογου λίπους, το οποίο είναι πλούσιο σε βλαστοκύτταρα. Η μέθοδος αυτή λέγεται micro fat grafting.

Μπορούν όλοι να κάνουν βλεφαροπλαστική;

Όχι, οι καλύτεροι ασθενείς είναι αυτοί που είναι υγιείς, ψυχολογικά σταθεροί και καλά παρακινημένοι. Οι ασθενείς με σημαντικά οφθαλμολογικά προβλήματα όπως γλαύκωμα ή  ξηροφθαλμία μπορεί να μην είναι κατάλληλοι. Ιστορικό ανεξέλεγκτης υψηλής αρτηριακής πίεσης ή ασθένειας του θυρεοειδούς προκαλεί επίσης ανησυχία. Ακόμη, αν λαμβάνετε συστηματικά αντιπηκτικά φάρμακα δεν είστε υποψήφιος για βλεφαροπλαστική.

Μέσω της κλινικής εξέτασης και της λήψης ιστορικού η Δρ. Μουστάκη μπορείτε να διαπιστώσετε εάν είστε υποψήφιος για αυτή την επέμβαση.

Μετεγχειρητικά

Η βλεφαροπλαστική δεν είναι επώδυνη. Είναι πιθανό να νιώσετε ένα αίσθημα καψίματος στα βλέφαρα 1-2 ώρες μετά την επέμβαση και κάποια ελαφρά ενόχληση λόγω του οιδήματος τις πρώτες 48 ώρες, συμπτώματα όμως που γρήγορα υποχωρούν.

Οι τομές, όταν τοποθετούνται σωστά έχουν εξαιρετική επούλωση και είναι πραγματικά ανεπαίσθητες.

Η Δρ Μουστάκη θα σας δει μετεγχειρητικά. Το επόμενο ραντεβού προγραμματίζεται 5 ημέρες μετά την επέμβαση για την αφαίρεση των ραμμάτων. Στις 6 εβδομάδες γίνεται μια ακόμα επανεξέταση με τη γιατρό.

Άλλες κατηγορίες

Ποιά τα ποσοστά επιτυχίας της βλεφαροπλαστικής;

Η βλεφαροπλαστική είναι μια επέμβαση με εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας αρκεί να πραγματοποιείται σε ασθενείς που έχουν ένδειξη, που έχουν ενημερωθεί σωστά και έχουν εύλογες και ρεαλιστικές προσδοκίες. Η ρεαλιστικές προσδοκίες του ασθενούς είναι εξαιρετικής σημασίας για την επιτυχία.