Υαλουρονικό Οξύ

Τι είναι τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως;​

Πρόκειται για ενέσιμα εμφυτεύματα που εγχέονται κάτω από το δέρμα με σκοπό να μειώσουν την εμφάνιση των ρυτίδων, των γραμμών έγχυσης και των πτυχών που εμφανίζονται με την πάροδο του χρόνου καθώς και για να αυξήσουν τον όγκο στις παρειές, στο πηγούνι, στα χείλη και γύρω και κάτω από τα μάτια.

Πίνακας ενημέρωσης
Διάρκεια θεραπείας20′ – 45′
Είδος αναισθησίαςΤοπική
Διάρκεια αποτελέσματος6 – 24 μήνες
Απαιτούμενες συνεδρίες1 συνεδρία
Περιοχές εφαρμογήςΠαρειές, πηγούνι, χείλη, μάτια, λαιμός και χέρια
Αντενδείξεις θεραπείας και ηλιακές ομάδες

Καμία ενέσιμη θεραπεία δεν συστήνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού. Ηλικιακός περιορισμός για την εφαρμογή των θεραπειών με εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως δεν υπάρχει. Ωστόσο συστήνεται να εφαρμόζονται σε άτομα άνω των 18 ετών.  

Περιοχές εφαρμογής ενέσιμων εμφυτευμάτων

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις παρειές, στο πηγούνι, περιστοματικά, στα χείλη, γύρω και κάτω από τα μάτια. Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν με σκοπό να βελτιώσουν τις ρυτίδες στην περιοχή του λαιμού και στα χέρια.

Διαδικασία θεραπείας με υαλουρονικό οξύ

Η θεραπεία με ενέσιμα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως διαρκεί περίπου 45’ συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου εφαρμογής της αναισθητικής κρέμας. Με την ολοκλήρωση της θεραπείας μπορείτε να γυρίσετε αμέσως στη καθημερινότητα σας, δεν χρειάζεται χρόνος ανάρρωσης - αποθεραπείας.

Πώς λειτουργούν τα ενέσιμα εμφυτεύματα;

Με την πάροδο του χρόνου μειώνεται η φυσιολογική σύσταση του δέρματος σε κολλαγόνο το οποίο υποστηρίζει τη δομή του δέρματος και τη μορφολογία του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει την ελαστικότητα και τον όγκο του, το οποίο θα οδηγήσει τελικά σε πτυχές, ρυτίδες καθώς και  στην πτώση ή το «άδειασμα» κάποιων ανατομικών περιοχών. Τα ενέσιμα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως μπορούν να αναπληρώσουν τον χαμένο όγκο κατά την έγχυση τους κάτω από το δέρμα χαρίζοντας μια πιο νεανική όψη, καθώς επίσης και να βελτιώσουν το περίγραμμα χαρακτηριστικών του προσώπου σας όπως είναι για παράδειγμα τα χείλη σας, δίνοντας τους μεγαλύτερη συμμετρία, σφριγηλότητα και ζωντάνια.

Ασφαλής θεραπεία

Οι θεραπείες ενέσιμων εμφυτευμάτων είναι ασφαλείς όταν πραγματοποιούνται από κατάλληλα εκπαιδευμένους και έμπειρους ιατρούς (Πλαστικούς Χειρουργούς ή Δερματολόγους).

Επιπλέον, έχουν και το πλεονέκτημα της αναστρεψιμότητας. Με την τοπική έγχυση του ενζύμου της υαλουρονιδάσης που διαλύει το υαλουρονικό οξύ, το οποιοδήποτε ατυχές αποτέλεσμα θεραπείας μπορεί να αναιρεθεί.

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ πονάει;​

Οι θεραπείες γίνονται μετά την εφαρμογή αναισθητικής κρέμας ή τοπικής αναισθησίας στην περιοχή της προτεινόμενης παρέμβασης.

Η Δρ. Μουστάκη επιπλέον χρησιμοποιεί πολύ μικρές βελόνες ή ατραυματικές κάνουλες με σκοπό να επιφέρει σχεδόν ανώδυνα το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δρ. Μαργαρίτα Μουστάκη MD MSc PhD
5 Stars - Based on 204 Google Reviews
google logo

 

Η Μαργαρίτα Μουστάκη είναι ειδικευμένη στην Πλαστική Χειρουργική, έχοντας δουλέψει σε νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Επιδίωξή της είναι να προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ασφαλείς τεχνικές αισθητικής και επανορθωτικής Πλαστικής Χειρουργικής, δίνοντας βάση στη λεπτομέρεια, την αρμονία και τη φυσικότητα.