ⒶⒷⒸ – το τρίπτυχο της αντιγήρανσης και της υγείας του δέρματος

  • Δρ. Μαργαρίτα Η. Μουστάκη Δρ. Μαργαρίτα Η. Μουστάκη
  • 16 Σεπτεμβρίου, 2020

Η φροντίδα κατά της γήρανσης δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη – στην πραγματικότητα, δεν είναι.

Πολύ συχνά, οι ασθενείς μου, μου ζητάνε να τους συστήσω κάποια αποτελεσματική καλλυντική κρέμα. Κάποιοι μάλιστα είναι πιο συγκεκριμένοι και μου ζητάνε να συστήσω κρέμα ημέρας/κρέμα νυχτός/ορό λάμψης/κρέμα ματιών κτλ.

Η απάντησή μου στις ερωτήσεις αυτές ξεκινάει πάντα με ερώτηση. Είναι η ίδια ερώτηση που ανοίγει πάντα τη συνέδρια μου με ασθενή που με επισκέπτεται στο ιατρείο για πρώτη φορά και δεν είναι άλλη από το «τι είναι αυτό που ενοχλεί εσένα;»

Αν δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που να ενοχλεί τον/την ασθενή και από την κλινική εξέταση του δεν προκύπτει κάποια ιδιαιτερότητα στο δέρμα του που να χρήζει ειδικής αντιμετώπισης, συμβουλεύω πάντα η χρήση καλλυντικών κρεμών να έχει προληπτικό χαρακτήρα. Συζητάμε επομένως για αντιγήρανση.

Πολύ συχνά οι ασθενείς μου, μου ζητάνε να τους συστήσω κάποια αποτελεσματική καλλυντική κρέμα.

Αφού αναφέρω τους βλαπτικούς για το δέρμα παράγοντες και συστήσω αλλαγές στον τρόπο ζωής, συζητώ μαζί τους τη δική μου φιλοσοφία και μοιράζομαι τα μυστικά της αντιγήρανσης και συγκεκριμένα τους μιλάω για το ⒶⒷⒸ – το τρίπτυχο της αντιγήρανσης και της υγείας του δέρματος:

Ⓐpply vitamin Α at night

Ⓑlock the sun at daytime

Ⓒream with vitamin c at daytime

Είναι ένα πολύ στοχευμένο και απλό στην εφαρμογή το πρόγραμμα αντιγήρανσης. Απλά χρησιμοποιήστε μια κρέμα ή ορό ημέρας με βιταμίνη C πριν από το αντιηλιακό σας την ημέρα και κρέμα με βιταμίνη Α τη νύχτα. Αυτό είναι. Δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο. Και το πιο σημαντικό: το πρωτόκολλο αυτό απευθύνεται σε όλους και λόγω της πληθώρας προϊόντων που υπάρχουν στην αγορά προσαρμόζεται στο οικονομικό status όλων.

Εάν επομένως θέλετε να φροντίζετε το δέρμα σας όπως φροντίζετε και τα αλλά όργανα του σώματος σας ακολουθείστε αυτές τις 3 απλές συμβουλές και το δέρμα μας θα δείχνει πάντα όσο νιώθετε κι εσείς…δηλαδή νεότερο!

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Α

Η βιταμίνη Α (ρετινόλη) είναι απλά το πιο σημαντικό συστατικό της αντιγηραντικής φροντίδας του δέρματος σας (γι’αυτό και αποτελεί το πρώτο γράμμα στο τρίπτυχο ABC). Έχει ένα πλήθος θετικών δράσεων στο δέρμα μας, όπως την επιτάχυνση της κυτταρικής ανανέωσης, την εξάλειψη δυσχρωμιών, την ενεργοποίηση της παραγωγής κολλαγόνου και τη μείωση της παραγωγής σμήγματος. Και όλα αυτά ενώ κοιμάστε! Αποτελεί μάλιστα την ιδανική προ-αισθητική θεραπεία πριν τις εφαρμογές fractional CO2 laser ή peeling.

SUNSCREEN

Εκτιμάται ότι το 80% της γήρανσης του δέρματος προκαλείται από τον ήλιο. Δυστυχώς, η βλαπτική επίδραση του ήλιου στο δέρμα μας δεν συμβαίνει μόνο όταν υπάρχει ηλιοφάνεια. Ακόμα και κατά τη διάρκεια μιας συννεφιασμένης ημέρας, θα φθάσει στο δέρμα σας το 50% της UV βλαπτικής ακτινοβολίας. Η εφαρμογή κρέμας αντηλιακής προστασίας (με δείκτη SPF τουλάχιστον 30) καθημερινά και όλο το χρόνο είναι θεμελιώδης για νεανική επιδερμίδα.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ C

Η βιταμίνη C παρέχει σημαντική αντιοξειδωτική προστασία καθώς και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και εμποδίζει την εναπόθεση χρωστικής στο δέρμα εξασφαλίζοντας ενιαίο χρωματικό τόνο και φωτεινότητα στην επιδερμίδα σας. Εφαρμόστε τη βιταμίνη C το πρωί – πριν το αντιηλιακό σας – για μια ολοήμερη ασπίδα κατά των καθημερινών περιβαλλοντικών παραγόντων που μπορούν να προκαλέσουν τη γήρανση του δέρματος.

Απλά χρησιμοποιήστε μια κρέμα ή ορό ημέρας με βιταμίνη C πριν από το αντιηλιακό σας την ημέρα και κρέμα με βιταμίνη Α τη νύχτα. Αυτό είναι. Δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα οφέλη στο δέρμα καθώς και προτεινόμενα προϊόντα, μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μου. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς πρέπει να εφαρμοστούν αυτά τα προϊόντα καθώς λανθασμένη χρήση τους μπορεί να επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Ηροδότου 4, Κολωνάκι

t: + 30 2107209925

e: info@margaritamoustaki.gr

0

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν