Λιποαναρρόφηση κοιλιάς: Πώς γίνεται η επέμβαση. 

  • Δρ. Μαργαρίτα Η. Μουστάκη Δρ. Μαργαρίτα Η. Μουστάκη
  • 14 Μαρτίου, 2022
Λιποαναρρόφηση κοιλιάς

Λιποαναρρόφηση κοιλιάς: To τοπικό λίπος ανέκαθεν προβλημάτιζε μια μεγάλη μερίδα από γυναίκες και άντρες που χωρίς να έχουν περιττά κιλά ή το σώμα τους να είναι παχύ, παρουσιάζουν ανομοιομορφία στο περίγραμμα τους και δυσανάλογη κατανομή του λίπους τους με αποτέλεσμα αυτό να συγκεντρώνεται σε συγκεκριμένα και ορατά σημεία.

Από όλες τις περιοχές του σώματος που έχουν την τάση να συσσωρεύουν μεγαλύτερη ποσότητα τοπικού λίπους, η κοιλιά είναι το σημείο που δημιουργεί κατεξοχήν το μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» στους περισσότερους, λόγω του ότι το λίπος εκεί αντιστέκεται σθεναρά στη δίαιτα και τη γυμναστική. Ένα άλλο συχνό ερώτημα είναι και η λιποαναρροφηση κοιλιας τιμη, που θα μπορούσατε να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να σας κατατοπίσουμε. 

Έτσι, συχνά, άτομα με ιδανικό βάρος δυσκολεύονται να απαλλαγούν από τα επίμονα «ψωμάκια» ή το αντιαισθητικό «σωσίβιο». Εύλογα λοιπόν όταν μιλάμε για  αποτελεσματική αντιμετώπιση του συσσωρευμένου λίπους στην κοιλιακή χώρα, η λιποαναρρόφηση κοιλιάς μπαίνει στο πρώτο πλάνο της καταπολέμησης αυτού του προβλήματος.

Στο παρελθόν η λιποαναρρόφηση κοιλιάς, σε μεγάλο βαθμό προξενούσε δυσάρεστες εικόνες μιας επίπονης χειρουργικής διαδικασίας που περιλάμβανε διακριτά μετεγχειρητικά σημάδια, μεγάλο χρόνο αποθεραπείας και αμφίβολη διάρκεια στο αποτέλεσμα.

Τα καλά νέα είναι ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια έχει βοηθήσει στο να προσπεράσουμε οριστικά τους περιορισμούς των παλιών μεθόδων στη διεξαγωγή της διαδικασίας και φυσικά στο αποτέλεσμα.

Πλέον σήμερα, στη πλαστική χειρουργική εφαρμόζονται νέες και καινοτόμες μέθοδοι, που είναι ασφαλείς, αναίμακτες αποφεύγοντας την ταλαιπωρία και το ρίσκο ενός μεγάλου χειρουργείου.  Στο πλαίσιο αυτό η λιποαναρρόφηση κοιλιάς έχει και αυτή αναβαθμιστεί σημαντικά, με εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα και υψηλά επίπεδα ικανοποίησης από τους ασθενείς.

 

Τι είναι η λιποαναρρόφηση κοιλιάς και σε ποιους απευθύνεται;

Η λιποαναρρόφηση κοιλιάς που εφαρμόζεται στοχευμένα στην κοιλιακή χώρα, είναι μια επέμβαση που απευθύνεται σε γυναίκες και  άνδρες όλων των ηλικιών που ενώ διατηρούν ένα φυσιολογικό σωματικό βάρος, ωστόσο παρουσιάζουν ανθεκτικούς θύλακες λίπους στο κάτω μέρος της κοιλίας που δεν υποχωρούν με οποιοδήποτε σχήμα διατροφής ή άσκησης. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί μια ανατομική ασυμμετρία στην κατανομή του λίπους και καθιστά ένα επιβαρυντικό για τη ψυχολογία του ατόμου, αισθητικό πρόβλημα. Ένα ακόμη θέμα που μπορεί να προκύπτει είναι και η λιποαναρροφηση κοιλιας αντρες τιμες. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Η καταλληλότητα ενός ασθενή για να προχωρήσει στην επέμβαση θα εξεταστεί από τον πλαστικό χειρουργό κατά την κλινική εξέταση.

Για παράδειγμα, στις περιπτώσεις που ο ασθενής έχει κοιλιοκήλη ή ομφαλοκοίλη στην περιοχή ή έχει ιστορικό φαρμακευτικής αγωγής, τότε πιθανόν να αξιολογηθεί ότι δεν έχει επαρκή ικανότητα ώστε να προχωρήσει στην επέμβαση.

Λιποαναρρόφησης κοιλιάς: Παράγοντες που επηρεάζουν την επέμβαση της .

Οι σημαντικοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στην εφαρμογή της λιποαναρρόφησης και αξιολογούνται κατά την προκαταρκτική κλινική εξέταση, είναι οι εξής:

  • H θέση που εντοπίζεται το λίπος: Το επιφανειακό λίπος, δηλαδή το λίπος που βρίσκεται κάτω από το δέρμα (υποδορίως) είναι αυτό που δύναται να αφαιρεθεί από τη λιποαναρρόφηση, σε αντίθεση με το σπλαχνικό λίπος που βρίσκεται ενδοκοιλιακά, δηλαδή σε μεγαλύτερο βάθος και δεν περιορίζει στο να εισχωρήσουμε με την κάνουλα και να το αφαιρέσουμε. Το λίπος αυτό μπορεί να μειωθεί με μια γενική απώλεια βάρους και αντιμετωπίζεται με δίαιτα και άσκηση ενώ το επιφανειακό συχνά όχι.
  • Η αιτία εμφάνισης λίπους: To λίπος που έχει δημιουργηθεί από προηγηθείσα παχυσαρκία και απότομη μείωση βάρους είναι πιο σκληρό και ανθεκτικό και επομένως δυσκολότερο να αφαιρεθεί.
  • Εγκυμοσύνη ή καισαρική τομή: Αν έχει προηγηθεί εγκυμοσύνη, τότε οι μύες της κοιλιάς έχουν χαλαρώσει και πιθανόν να υπάρχει δυσανάλογη προβολή του λίπους της κάτω χώρας σε σχέση με το άνω μέρος. Σε αυτή την περίπτωση, η λιποαναρρόφηση θα μας ωφελήσει πολύ στο να εξομαλυνθεί το επίπεδο της κοιλιάς. Επίσης και η καισαρική τομή δημιουργεί προβολή λίπους πάνω από την τομή. Ομοίως και εδώ μια ήπια λιποαναρρόφηση θα αποκαταστήσει εξαιρετικά αυτή την ασυμμετρία.
  •  

Graphic Liposunction

 

Λιποαναρρόφηση κοιλιάς: Δημοφιλείς Μέθοδοι 

Κλασσική Λιποαναρρόφηση

Πρόκειται εκ των πραγμάτων για την πιο διαχρονική μέθοδο λιποαναρρόφησης κοιλιάς, καθώς εφαρμόζεται με μεγάλο εύρος στην πλαστική χειρουργική έως και σήμερα, ειδικά για τις περιπτώσεις όπου είναι αναγκαία η αφαίρεση μεγάλης ποσότητας λίπους.

Oι περισσότερες από τις παραδοσιακές μεθόδους λιποαναρρόφησης χρησιμοποιούν παρόμοια διαδικασία: Mέσω μιας μικρής βελόνας γίνεται έγχυση υγρού (φυσιολογικός ορός με αδρεναλίνη και τοπικό αναισθητικό) το οποίο προκαλεί σύσπαση των αγγείων και, έτσι η απώλεια αίματος είναι ελεγχόμενη. Η επέμβαση γίνεται με γενική αλλά και τοπική αναισθησία, ανάλογα την περίπτωση. Συνεπώς, η νοσηλεία του ασθενή μπορεί να περιλαμβάνει διανυκτέρευση στη κλινική ή να διαρκέσει λίγες ώρες και ο ασθενής να επιστρέψει αυθημερόν στο σπίτι του.

Ο χειρουργός πραγματοποιεί μικρές τομές (συνήθως μικρότερες του ενός εκατοστού) στην περιοχή μέσω τον οποίων θα περάσει μια μικρή κάνουλα λίγων χιλιοστών που διεισδύει στις στρώσεις του λίπους. Κατόπιν, μέσω ενός σωλήνα συνδεδεμένου με μηχάνημα, το ρευστοποιημένο λίπος αναρροφάται και καταλήγει σε ένα γυάλινο ή πλαστικό δοχείο.

Η ποσότητα του λίπους που θα αναρροφηθεί δεν είναι προϋπολογισμένη αλλά ο χειρουργός αποφασίζει σε πραγματικό χρόνο πόσο λίπος είναι αναγκαίο να αφαιρεθεί αφού πρώτα δει σε ποιο σημείο η επιφάνεια της κοιλιάς πετυχαίνει εξομαλύνση. Επομένως, γίνεται κατανοητό πόσο κομβικής σημασίας στην τελική έκβαση της επέμβασης είναι η εμπειρία και η επιδεξιότητα του χειρουργού.

Παλλόμενη ή Παλμική Λιποαναρρόφηση

 Στη μέθοδο παλμικής λιποαναρρόφησης (Power Assisted Lipoplasty, PAL) χρησιμοποιείται ένα μηχάνημα το οποίο μέσω μιας πολύ μικρής οπής που πραγματοποιείται, χρησιμοποιείται μια λεπτή, παλλόμενη και ατραυματική κάνουλα που διεισδύει στους ιστούς και μέσω παλμών αναρροφά το λίπος με ακρίβεια. Πρόκειται για μια ανώδυνη μέθοδο καθώς δεν τραυματίζονται οι παραπλήσιοι ιστοί στην περιοχή εφαρμογής.

Η ταχύτητα με την οποία διεξάγεται αυτή η ελάχιστα επεμβατική διαδικασία, επιτρέπει στον πλαστικό χειρουργό να ενεργήσει με λιγότερη αναισθησία (σε πολλές περιπτώσεις γίνεται και τοπική αναισθησία) και με περισσότερη ακρίβεια στις κινήσεις του. Για αυτό το λόγο είναι μια μέθοδος που προτιμάται αρκετά συχνά από μια μερίδα των ασθενών.

Λιποαναρρόφηση κοιλίας με τη τεχνολογία Vaser

Η λιποαναρρόφηση Vaser αποτελεί σήμερα την αιχμή του δόρατος στην σύγχρονη τεχνολογία που αφορά την αφαίρεση τοπικού λίπους.

Η δράση της συσκευής Vaser βασίζεται στην έκλυση θερμικής ενέργειας με την τεχνολογία των υπερήχων ως μέσο σύνθλιψης των λιποκυττάρων που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Παράλληλα λειτουργεί και ως μηχανισμός αναδόμησης του δέρματος ενεργοποιώντας μέσω της ρίκνωσης στους ιστούς την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Η συσκευή Vaser παρουσιάζει το σημαντικό πλεονέκτημα ότι μας επιτρέπει να στοχεύσουμε με απόλυτη ακρίβεια στο επιφανειακό λίπος της κοιλιάς χωρίς να προκαλούνται τραυματισμοί στους γειτονικούς ιστούς. Το λίπος αυτό ρευστοποιείται και συλλέγεται σε πλαστικό ή γυάλινο δοχείο. Με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να το αξιοποιήσουμε σε δεύτερη ενέργεια όπως με τη λιπομεταφορά, ώστε να δώσουμε όγκο (φυσικό “filler”) ή σωματική αρμονία σε άλλες περιοχές όπως οι γλουτοί, το στήθος ή το πρόσωπο.

Λιποαναρρόφηση κοιλιάς χειρουργείο

Η συγκριτική υπεροχή που επιδεικνύει ο μηχανισμός δράσης της συσκευής Vaser σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους λιποαναρρόφησης  κοιλιάς είναι η ακρίβεια στην απόδοσή της, αλλά  και η ευχέρεια που δίνει στον χειρουργό να αναπτύξει υψηλές και λεπτομερείς τεχνικές γράμμωσης/σμίλευσης στην κοιλιά. Δεδομένου ότι οι υπέρηχοι διεγείρουν το κολλαγόνο, επιτυγχάνουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα σύσφιξης, ακόμα και στις περιπτώσεις που το δέρμα στην κοιλιά έχει χαλαρώσει, όπως πχ μετά από μια εγκυμοσύνη.  Σε αντίθεση, οι παραδοσιακές μεθόδοι λιποαναρρόφησης δεν επιτύγχαναν το βέλτιστο αποτέλεσμα σύσφιξης και ακόμα και μετά από την επέμβαση παρατηρούσαμε σημεία χαλάρωσης (κρεμάσματα ή ζαρώματα). Πλέον η τεχνολογία Vaser δημιουργεί τις καλύτερες συνθήκες για υψηλής απόδοσης λιπογλυπτική. Έτσι έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε σφριγηλή κοιλιά και σμιλευμένους κοιλιακούς.

Συμπεραίνουμε εύκολα λοιπόν ότι η λιποαναρρόφηση Vaser Lipo στην κοιλιά, αποτελεί μια εξαιρετική λύση για όσους αναζητούν ένα επίπεδο και γραμμωμένο περίγραμμα στους κοιλιακούς με μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία ταχύτερη αποθεραπεία και άμεσα, ορατά αποτελέσματα.

Λιποαναρρόφησης κοιλιάς: Μετά την επέμβαση 

Με την ολοκλήρωση της επέμβασης στην κοιλιά, τοποθετείται ένας ειδικός κορσές για τις γυναίκες στις γυναίκες ή μια ζώνη στους άνδρες που θα πρέπει να φοριέται  από τον ασθενή έως ότου συμπληρωθεί ένας μήνας. Ο ειδικός αυτός ρουχισμός, αποτρέπει το δέρμα από το να «κρεμάσει» και βοηθά ώστε η κοιλιά να πάρει επίπεδη μορφή, εναρμονισμένη με το υπόλοιπο σώμα.

Εξερχόμενος από το χειρουργείο, ο ασθενής δεν θα αντιμετωπίσει άλγος στην περιοχή αλλά μπορεί ωστόσο να νοιώσει μια ανώδυνη αίσθηση «πιασίματος» που σε καμία περίπτωση δεν θα τον αποτρέψουν από το να επανέλθει στις δραστηριότητές του τις επόμενες 2-3 ημέρες.

Τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης κοιλιάς είναι άμεσα και ο ασθενής θα διακρίνει αμέσως την αλλαγή στο σώμα του. Μέρα με τη μέρα και με την υποστήριξη του κορσέ, το σχήμα της κοιλιάς θα βελτιώνεται σταθερά. Ο κύκλος αυτός της σταδιακής βελτίωσης θα κλείσει με το πέρας των τριών πρώτων μηνών. Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα. Από εκεί και πέρα όμως, ο ασθενής θα  πρέπει να διατηρεί ένα τακτικό πρόγραμμα άσκησης και καλής διατροφής ώστε το αποτέλεσμα της λιποαναρρόφησης κοιλιάς να παραμείνει αμετάβλητο σε βάθος χρόνου.

Μάθετε τα πάντα για τη διαδικασία, τα οφέλη και τα αποτελέσματα των διάφορων μεθόδων λιποαναρρόφησης κοιλιάς, για λιποαναρροφηση κοιλιας τιμη  και για την αναιμακτη λιποαναρροφηση ποσο κοστιζει επικοινωνώντας μαζί μας παρακάτω.

Δρ. Μαργαρίτα Μουστάκη MD MSc PhD
5 Stars - Based on 204 Google Reviews
google logo
0

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν