Vaser lipo: Tι είναι και σε τι διαφέρει από την κλασική λιποαναρρόφηση;

 • Δρ. Μαργαρίτα Η. Μουστάκη Δρ. Μαργαρίτα Η. Μουστάκη
 • 5 Νοεμβρίου, 2021
vaser lipo

Βρισκόμαστε ήδη στα μισά του φθινοπώρου και ήδη από το καλοκαίρι έχουμε παρατηρήσει τις σωματικές ατέλειες που ήταν τόσο διακριτές στην παραλία. Τα «παχάκια», το «κρέμασμα» και η χαλάρωση του δέρματος σε διάφορες περιοχές όπως οι γλουτοί, η κοιλιά, τα μπράτσα, ο λαιμός, οι μηροί και το στήθος στους άντρες αποτελούν πρόβλημα καθώς δημιουργούν μια ασυμμετρία σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα που είναι πιο αδύνατο. Έτσι, το κοίταγμα στον καθρέφτη μας δημιουργεί ένα αίσθημα δυσφορίας και απογοήτευσης…

Όταν δε διαπιστώνουμε ότι οι προσπάθειες που καταβάλλουμε για να απαλλαγούμε από αυτά με εντατική γυμναστική και αυστηρή διατροφή, δεν είναι αρκετά, η απογοήτευση μεγαλώνει. Είναι λοιπόν η κατάλληλη εποχή για αποφάσεις!

Η οριστική απαλλαγή από τη συσσώρευση τοπικού πάχους και η προσδοκία απόκτησης ενός συμμετρικού και γραμμωμένου κορμιού μας κινητοποιούν ώστε να αναζητήσουμε πληροφορίες για τη λιποαναρρόφηση και για μια εξατομικευμένη λύση που θα αντιμετωπίσει δραστικά και ανώδυνα το δικό μας πρόβλημα αλλά και που θα μας βελτιώσει αισθητικά. 

Σήμερα, στην Αισθητική Ιατρική προσφέρονται πολλές υπηρεσίες λιποαναρρόφησης και λιπογλυπτικής, η κάθε μια με διαφορετική προσέγγιση ως προς την πρακτική απομάκρυνσης των αποθεμάτων λίπους κάτω από το δέρμα. Κάποιοι ασθενείς βέβαια, στο άκουσμα και μόνο της λέξης «λιποαναρρόφηση» μπορεί να διστάζουν καθώς φαντάζονται μια επώδυνη και επιβαρυντική για τον οργανισμό επέμβαση. Στην πραγματικότητα όμως υπάρχουν πολλές μη επώδυνες μέθοδοι αφαίρεσης του λίπους. Έχουν όμως το ίδιο επιθυμητό αποτέλεσμα για ένα όμορφο και αθλητικό σώμα και πολύ περισσότερο, είναι κατάλληλες για όλες τις περιπτώσεις ασθενών;

 

Κλασική Λιποαναρρόφηση και Λιπογλυπτική

κλασσική λιποαναρρόφηση

Η διαδικασία που ακολουθείται στις περισσότερες από τις παραδοσιακές μεθόδους λιποαναρρόφησης είναι παρεμφερής: η επέμβαση γίνεται συχνά με γενική αναισθησία, ανάλογα βέβαια την περίπτωση. Ο χειρουργός πραγματοποιεί μικρές τομές στην περιοχή εφαρμογής. Κατόπιν, ένας σωλήνας χρησιμοποιείται για να αναρροφήσει τις εναποθέσεις λίπους. Μετά την επέμβαση, ο ασθενής φορά για περίπου ένα μήνα ένα ειδικό ένδυμα (κορσές) γύρω από την περιοχή που έχει υποβληθεί σε θεραπεία, το οποίο ασκεί μια ήπια αλλά σταθερή πίεση προκειμένου να επισπεύσει τη διαδικασία επούλωσης. Ο χρόνος ανάρρωσης διαρκεί 2-3 μέρες μετά την επέμβαση. 

Η κλασική λιποαναρρόφηση αν και είναι μια ασφαλής μέθοδος αφαίρεσης λίπους, παρουσιάζει ωστόσο συγκεκριμένους περιορισμούς για κάποιον που θέλει να επιτύχει αρμονική γράμμωση και να έχει βέλτιστο αισθητικό αποτέλεσμα σε πιο δύσκολες και ευαίσθητες περιοχές που υπάρχει επίμονο τοπικό λίπος.

 

Vaser Λιποαναρρόφηση: πρωτοποριακή και εξελιγμένη μέθοδος.

Vaser Λιποαναρρόφηση

 

Η Vaser Lipo ή αλλιώς λιποαναρρόφηση Vaser, η πλέον καινοτόμος και δημοφιλής μέθοδος λιποαναρρόφησης στην αισθητική χειρουργική αυτή τη στιγμή, εξελίσσει τη λιποαναρρόφηση ακόμα περισσότερο συγκριτικά με τον κλασικό τρόπο. Η υπερσύγχρονη τεχνολογία των υπερήχων που εφαρμόζει, επιτυγχάνει θεαματικά αποτελέσματα σε οποιαδήποτε περιοχή παρουσιάζει συσσώρευση τοπικού και επίμονου λίπους, προσπερνώντας πολλούς από τους περιορισμούς της τυπικής λιποαναρρόφησης.

 

Γιατί να επιλέξω τη μέθοδο Λιποαναρρόφησης ή Λιπογλυπτικής Vaser;
Ποια είναι τα σημεία υπεροχής της;

Λιπογλυπτική Vaser

 

Ας παραθέσουμε αναλυτικά τα κυριότερα στοιχεία διαφοροποίησης της θεραπείας Vaser lipo και γιατί να την επιλέξει ο ασθενής:

 

 • Ακριβής και ελάχιστα επεμβατική μέθοδος για την αφαίρεση τοπικού λίπους  

Ο μηχανισμός δράσης της συσκευής Vaser χρησιμοποιεί υπερήχους στοχεύοντας με απόλυτη ακρίβεια την επιθυμητή περιοχή. Κατόπιν, διασπά επιλεκτικά τις μεμβράνες των λιποκυττάρων, συνθλίβοντας το περιεχόμενό τους. Παράλληλα, ενώ το λίπος ρευστοποιείται, μια ειδική κάνουλα το αναρροφά, προστατεύοντας τους γειτονικούς ιστούς, τα νεύρα και τα αγγεία. Το λίπος αυτό συλλέγεται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συμπληρωματικές επεμβάσεις λιπομεταφοράς και λιπογλυπτικής σύμφωνα με τις ανάγκες του ασθενούς.

 

 • Δραστική αντιμετώπιση στις παραδοσιακά πιο δύσκολες περιοχές

Είναι η πλέον ενδεδειγμένη και ιδανική μέθοδος για να αντιμετωπίσει το συσσωρευμένο τοπικό πάχος σε παραδοσιακά πιο «δύσκολες» περιοχές όπως η πλάτη, τα πλευρά, οι βραχίονες, τα σημεία κάτω από το πηγούνι, οι γάμπες, ο λαιμός κλπ.  Η ικανότητα της τεχνολογίας Vaser να στοχεύει επιλεκτικά το λίπος και να το διαχωρίζει από τους γειτονικούς ιστούς στην περιοχή εφαρμογής, δίνει την ευχέρεια στον χειρουργό να αναπτύξει υψηλές τεχνικές γράμμωσης και να επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα σμίλευσης και ομοιομορφίας στα επίμαχα αυτά σημεία.

 

 • Βέλτιστη σύσφιξη των περιοχών λόγω ενεργοποίησης του μηχανισμού παραγωγής κολλαγόνου

Η τεχνολογία της Vaser Lipo καταφέρνει επίσης εντυπωσιακά αποτελέσματα σύσφιξης στις υπό θεραπεία περιοχές.

Η θερμική ενέργεια που εκλύεται από τους υπερήχους ενεργοποιεί το μηχανισμό παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης. Επίσης κινητοποιεί τους ινοβλάστες, δηλαδή τα κύτταρα του συνδετικού ιστού. Έτσι, δημιουργείται πρόσφορο έδαφος για πλήρη αναδόμηση και σύσφιξη του δέρματος. Αποφεύγουμε έτσι αποφασιστικά τη χαλάρωση, κάτι που η κλασική λιποαναρρόφηση δεν εξασφαλίζει για τα πιο ευαίσθητα σημεία με «δύσκολο» και άκαμπτο τοπικό λίπος. Καθώς κατά την επέμβαση μιας κλασικής λιποαναρρόφησης αφαιρούνται συνήθως μεγάλες ποσότητες λιπώδους ιστού, πολλές φορές μετεγχειρητικά παρατηρούνται «κύματα» και «κρεμάσματα» στις περιοχές εφαρμογής, κάτι που η τεχνολογία Vaser το προσπερνά. 

 

 • Καλύτερη σμίλευση και γλυπτική σώματος  

Γλυπτική σώματος

Η τεχνολογία των υπερήχων επιτρέπει την επιλεκτική και ακριβή αφαίρεση λίπους από συγκεκριμένα ανατομικά σημεία, όπως πχ στην κοιλιά, τους βραχίονες, τους γλουτούς και τα πόδια. Έτσι, μπορούμε να διαμορφώσουμε γραμμώσεις και τονισμούς των μυών όπως οι κοιλιακοί (6-packs), οι ραχιαίοι και οι δελτοειδείς  εφαρμόζοντας μια υψηλής τεχνικής γλυπτική σώματος που άλλα είδη λιποαναρρόφησης αδυνατούν να επιτύχουν, πόσο μάλλον χρόνια άσκησης και διατροφής. 

 

 • Ο πλέον ιδανικός τρόπος αντιμετώπισης της γυναικομαστίας

Η τεχνολογία Vaser άλλαξε ριζικά την προσέγγιση και στην αντιμετώπιση της γυναικομαστίας. Μέχρι τώρα η κλασική λιποαναρρόφηση έβρισκε κυρίως εφαρμογή στις περιπτώσεις ψευδογυναικομαστίας (υπερτροφία λιπώδους ιστού στον μαστό) και όχι τόσο σε περιπτώσεις γυναικομαστίας (υπερτροφία μαζικού αδένα). Αυτό έχει αλλάξει με την τεχνολογία Vaser. Με την δύναμη των υπερήχων ακόμα και οι πιο δύσκολες περιπτώσεις γυναικομαστίας όπου η ποσότητα μαζικού αδένα δυσχέραινε τον χειρουργό με τις συμβατικές μεθόδους, τώρα ολοκληρώνονται με εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας και μέσω μικροσκοπικών τομών. Έτσι, ένα χαλαρό και κρεμασμένο ανδρικό στήθος μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα αθλητικό και σμιλευμένο στήθος, με τον λιγότερο επεμβατικό τρόπο.

Γυναικομαστία

 

 • Θεραπεία πολλών περιοχών του σώματος, ταυτόχρονα

Επιπρόσθετα, η αμεσότητα, η ακρίβεια και η ταχύτητα εκτέλεσης της θεραπείας Vaser Lipo μας επιτρέπει να ενεργήσουμε σε πολλά σημεία στο σώμα, ακόμα και σε μια συνεδρία. Επειδή όμως κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και η έκταση της επέμβασης μπορεί να διαφέρει, αυτό θα αποσαφηνιστεί κατά το σχεδιασμό της θεραπείας από το χειρουργό σας, πριν την επέμβαση.

 

 • Παράλληλη Λιπομεταφορά και δυνατότητα για πολλές ταυτόχρονα αισθητικές ενέργειες 

‘Ένα άλλο βασικό πλεονέκτημα της τεχνικής Vaser είναι ότι οι αυξημένες δυνατότητες λιπομεταφοράς και λιπογλυπτικής που μας προσφέρει. Το ρευστοποιημένο λίπος που συλλέγεται κατά τη λιποδιάλυση με τους υπέρηχους, μεταφέρεται από περιοχή με περίσσεια λίπους και κατόπιν εμφυτεύεται σε περιοχή που παρουσιάζει έλλειμμα ώστε να την διαμορφώσουμε αισθητικά όπως επιθυμούμε.  Έτσι, με τη λιπομεταφορά μπορούμε να δημιουργήσουμε σφριγηλές και θελκτικές καμπύλες σε καίρια σημεία, όπως πχ οι γλουτοί ή το στήθος καθώς και να χρησιμοποιήσουμε το λίπος μας σαν ένα φυσικό filler αντί του πιο διαδεδομένου υαλουρονικού οξέως πχ για ρυτίδες στο πρόσωπο ή αναπλήρωση όγκου.

 

 • Ανώδυνη, ασφαλής και σχεδόν αναίμακτη λιποαναρρόφηση

Και εδώ έχουμε ένα σημείο υπεροχής καθώς η Vaser Lipo είναι αυτή τη στιγμή στην αισθητική χειρουργική ότι πιο κοντά υπάρχει στην αναίμακτη λιποαναρρόφηση. Κατά την επέμβαση, πραγματοποιούνται 2 ισχνές οπές μόλις των 4 χιλιοστών.  Με τον τρόπο αυτό, η συνολική απώλεια αίματος, ακόμα και σε μια εκτεταμένη εφαρμογή Vaser λιποαναρρόφησης δεν ξεπερνά τα λίγα ml.

 

 • Μηδαμινός χρόνος αποθεραπείας 

Η επέμβαση Vaser διαρκεί 1-2 ώρες. Στις πιο πολλές περιπτώσεις γίνεται με τοπική αναισθησία κάτι που την διαφοροποιεί από την κλασική λιποαναρρόφηση που συχνά απαιτείται γενική αναισθησία. Εφόσον δεν επηρεάζεται κανένας παραπλήσιος ιστός, αγγείο ή νεύρο, δεν υπάρχει κανένας παρελκόμενος μετεγχειρητικός πόνος. Μπορεί μόνο να υπάρξει μια αίσθηση «τραβήγματος», όπως δηλαδή είναι και η αίσθηση της έντονης σωματικής άσκησης μετά από περίοδο αδράνειας ή μια κοινή αίσθηση κνησμού (φαγούρα). Αυτές οι ενδείξεις είναι απόλυτα φυσιολογικές και συμβαίνουν ήπια καθώς ενεργοποιείται η διαδικασία επούλωσης μετά την επέμβαση. Θα διαρκέσουν για πολύ λίγες μέρες και δεν είναι κάτι που μπορεί να προβληματίσει ουσιαστικά τον ασθενή.

Ο ελάχιστα επεμβατικός τρόπος δε, ελαχιστοποιεί δραματικά την πιθανότητα εμφάνισης μετεγχειρητικού οιδήματος (πρήξιμο).

Τέλος, δεν απαιτείται χρόνος νοσηλείας και ο ασθενής επιστρέφει αυθημερόν σπίτι του και σχεδόν άμεσα στις καθημερινές δραστηριότητές του.

Με λίγα λόγια: σε ποιους απευθύνεται η Vaser Lipo;

Συνοψίζοντας λοιπόν, συμπεραίνουμε ότι η λιποαναρρόφηση Vaser Lipo αποτελεί μια εξαιρετική λύση για όσους αναζητούν ένα γραμμωμένο περίγραμμα με μια ελάχιστα επεμβατική και ήπια διαδικασία, με άμεσα και μακρόχρονα αποτελέσματα. 

Οι κατάλληλοι υποψήφιοι για να προχωρήσουν στη θεραπεία είναι κυρίως υγιή άτομα ηλικίας 18 έως 65 με προβλήματα τοπικού και ασύμμετρου πάχους που επιμένει και δεν απομακρύνεται ακόμα και με εξισορροπημένη διατροφή και εντατική άσκηση.

 

Ποιο είναι το κόστος μιας θεραπείας Vaser lipo; Είναι τελικά αρκετά πιο ακριβή από μια κλασική λύση λιποαναρρόφησης και/ή λιπογλυπτικής;

Κάθε απόφαση που λαμβάνουμε για την επιλογή μιας υπηρεσίας πρέπει να λαμβάνεται με άξονα το τρίπτυχο τεχνογνωσία, ποιότητα και τιμή. Ειδικότερα όμως όταν μιλάμε για μια αισθητική επέμβαση, το κυριότερο κριτήριο αξιολόγησης της επένδυσής μας είναι το καλύτερο αποτέλεσμα με τον πιο ανώδυνο τρόπο. 

Μια από τις γνωστές παρανοήσεις σχετικά με τη λιποαναρρόφηση Vaser είναι ότι πρόκειται για μια «ακριβή» επιλογή σε σύγκριση με τις υπόλοιπες μεθόδους αφαίρεσης λίπους και λιπογλυπτικής. Κατά πόσο όμως αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα;

Η εκτίμηση του κόστους για μια Vaser Lipo κρίνεται από διάφορες παραμέτρους. Η έκταση της περιοχής δράσης και θεραπείας, ο συνδυασμός με άλλες παράλληλες ενέργειες που περιγράψαμε όπως η λιπογλυπτική και η λιπομεταφορά, αλλά και μια εξατομικευμένη προσέγγιση στις ειδικές ανάγκες του ασθενούς, μπορούν να  συνεκτιμηθούν στον υπολογισμό του τελικού κόστους της θεραπείας. 

Ωστόσο, η τεχνολογικά πρωτοποριακή προσέγγιση της μεθόδου και η ευχέρεια που προσφέρει σε χειρουργό και ασθενή για παραπάνω από μία εφαρμογές και πολλαπλά αισθητικά αποτελέσματα στον ίδιο χρόνο, καθιστούν τη Vaser Lipo μια εξαιρετική επένδυση καθώς και μια κοστολογικά  «έξυπνη» επιλογή λιποαναρρόφησης για τον υποψήφιο.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω για να σας λύσουμε κάθε πιθανή απορία σχετικά με τη λιποαναρρόφηση Vaser.

Δρ. Μαργαρίτα Μουστάκη MD MSc PhD
5.0 Stars - Based on 217 Google Reviews
google logo
0

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν