Αύξηση 38% στις Πλαστικές Επεμβάσεις στην Ελλάδα το 2022!

  • Δρ. Μαργαρίτα Η. Μουστάκη Δρ. Μαργαρίτα Η. Μουστάκη
  • 5 Οκτωβρίου, 2023
plastikes epemvaseis

Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα για τις πλαστικές επεμβάσεις στην Ελλάδα όπως δόθηκαν στη δημοσιότητα στο Παγκόσμιο συνέδριο Πλαστικής Αισθητικής Ιατρικής ISAPS Olympiad Athens 2023 στο οποίο είχα την τιμή να συμμετάσχω ενεργά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι πλαστικές επεμβάσεις αύξηθηκαν στην Ελλάδα το 2022 σχεδόν σε τετραπλάσιο βαθμό σε σχέση με αυτές παγκοσμίως. Συγκεκριμένα έγιναν 102.437 χειρουργικές επεμβάσεις, αυξημένες κατά 54,8% και 323.886 μη επεμβατικές με αντίστοιχη αύξηση 33,3%.

Σε διεθνές επίπεδο αντίστοιχα, οι χειρουργικές επεμβάσεις αυξήθηκαν κατά 16,7% ενώ οι μη επεμβατικές κατά 7,2%.

Επιπλέον, η δημοφιλέστερη επέμβαση στη χώρα μας είναι πλέον η λιποαναρρόφηση προσπερνώντας τη βλεφαροπλαστική που είχε την πρωτοκαθεδρία το 2021.

Η κατάταξη των δημοφιλέστερων επεμβάσεων λοιπόν που πραγματοποποιήθηκαν το 2022 από τους Έλληνες, διαμορφώνεται ως εξής:

Χειρουργικές:

  1. Λιποαναρρόφηση
  2. Αυξητική Στήθους
  3. Βλεφαροπλαστική
  4. Κοιλιοπλαστική
  5. Ανόρθωση Στήθους

Μη Χειρουργικές:

  1. Υαλουρονικό Οξύ
  2. Βοτουλινική Τοξίνη
  3. Αποτρίχωση Laser

margarita=office

Εντυπωσιακό είναι επίσης το εύρημα ότι στις μη επεμβατικές θεραπείες, η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ είναι η πρώτη σε δημοφιλία στην Ελλάδα για το 2022 με δεύτερη τη βοτουλινική τοξίνη, ενώ αντίστοιχα στον υπόλοιπο κόσμο ίσχυσε το αντίστροφο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι 85,7% του συνόλου των αισθητικών επεμβάσεων παγκοσμίως,πραγματοποιούνται από γυναίκες, ωστόσο το 2022 οι επεμβάσεις στους άνδρες είχαν μια σεβαστή αύξηση κατά 18% καταδεικνύοντας έτσι την ολοένα και πιο ανοδική δημοφιλία της Αισθητικής Ιατρικής στο ανδρικό κοινό.

 

0

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν