Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την επέμβαση της Ανόρθωσης Γλουτών

  • Δρ. Μαργαρίτα Η. Μουστάκη Δρ. Μαργαρίτα Η. Μουστάκη
  • 5 Ιουλίου, 2022
Ανόρθωσης Γλουτών

Ανόρθωσης Γλουτών: Η αντίληψη της κοινής γνώμης για το ποιοι θεωρούνται οι «ιδανικοί» γλουτοί στη γυναίκα, είναι αλήθεια ότι έχει αλλάξει πάρα πολύ ανά τα χρόνια και από γενιά σε γενιά. Ενώ πχ πριν 50 χρόνια, οι αδύνατοι και ελαφρά καμπυλωτοί γλουτοί ήταν πολύ κοντά σε αυτό που λέμε «αρεστό», πλέον τη σημερινή εποχή οι στρογγυλοί, καμπυλωτοί και μεγάλοι γλουτοί αποτελούν το επικρατέστερο πρότυπο που καθορίζουν ως θελκτική την πίσω όψη της Γυναίκας.

Από την άλλη πλευρά, με τη φθορά του χρόνου, το δέρμα μας χάνει την ελαστικότητά του λόγω της μειωμένης παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης , με αποτέλεσμα αυτό να αρχίσει να χαλαρώνει. Εκτός της γήρανσης, όταν έχει μεσολαβήσει κάποια εγκυμοσύνη ή έχει γίνει κάποια απότομη αυξομείωση βάρους, η περιοχή των γλουτών είναι από τις πρώτες που θα επηρεαστούν με τα πλέον εμφανή σημάδια κρεμάσματος και ανατομικής δυσμορφίας. Αυτό με τη σειρά του έχει σημαντική επίπτωση στην ψυχολογία της γυναίκας καθώς οι γλουτοί είναι πολύ συχνά αντικείμενο κριτικής.

Όταν, δε, το πρόβλημα των χαλαρωμένων και «κρεμασμένωνι» γλουτών έχει φτάσει σε προχωρημένο στάδιο, διαπιστώνεται ότι η γυμναστική, η διατροφή δεν αρκούν για να το αντιμετωπίσουν. Τακτικά, θα συναντήσουμε περιπτώσεις με γυναίκες που διατηρούν φυσιολογικό βάρος και που ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής με γλουτούς κρεμασμένους που παρουσιάζουν τοπικό λίπος, ανομοιόμορφο περίγραμμα  και χαλαρωμένο δέρμα. Στον αντίποδα, κυκλοφορούν στην αγορά διάφορα προϊόντα σύσφιξης όπως κρέμες και λοσιόν που υπόσχονται εξαιρετικά αποτελέσματα σύσφιξης των γλουτών. Στην πραγματικότητα, τα συγκεκριμένα προϊόντα επιδρούν καθαρά επιφανειακά και ευνοούν τη σύσφιξη μόνο επιδερμικά και όχι σε βάθος. Όταν συγκεντρώνεται ικανή ποσότητα υποδόριου λίπους, οι ιστοί «κρεμούν» προς τα κάτω, δημιουργώντας μια μη αντιμετωπίσιμη -με συμβατικές μεθόδους- περίσσεια δέρματος.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο καλείται να δώσει οριστική λύση η πλαστική χειρουργική με την Ανόρθωση Γλουτών, εφαρμόζοντας σύγχρονες επεμβατικές μεθόδους και τεχνικές που βοηθούν να απαλλαγούμε από το χαλαρό δέρμα και το περιττό λίπος των γλουτών βελτιώνοντας σε σημαντικότατο βαθμό την όψη τους.

anorthosi-glouton

Πώς γίνεται η επέμβαση Ανόρθωσης Γλουτών;

Πρόκειται για μια χειρουργική διαδικασία που έχει στόχο να επαναφέρει το δέρμα στη φυσιολογική του κατάσταση, ανακτώντας την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά του, αφαιρώντας την περίσσεια δέρματος και λίπους από τους γλουτούς και αναδιαμορφώνοντας το περίγραμμά τους. Παρολ’ αυτά, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που από μόνη της η ανόρθωση δεν αρκεί για να επανακτηθεί ο χαμένος όγκος των γλουτών και το εύμορφο περίγραμμά του. Έτσι, για να επιτευχθεί το επιθυμητό μέγεθος και περίγραμμα, θα χρειαστεί να γίνει παράλληλη αύξηση των γλουτών με λιπομεταφορά ρευστοποιημένου αυτόλογου λίπος από λιποαναρρόφηση που έχει πραγματοποιηθεί σε 1ο χρόνο (δύο επεμβάσεις σε μία).

Το χειρουργείο της  ανόρθωσης γλουτών πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία και είναι διάρκειας συνήθως 2 ωρών έως και 5 (αν χρειαστεί να γίνουν και συμπληρωματικές επεμβάσεις). Συνήθως – και λόγω του μεγέθους της επέμβασης- απαιτείται μια μέρα παραμονής στην κλινική. Πριν την επέμβαση, ο χειρουργός θα αξιολογήσει τον βαθμό της πτώσης και της χαλάρωσης των γλουτών και πόσο λίπος και δέρμα χρειάζεται να αφαιρεθεί, ώστε να επιλέξει την κατάλληλη -ανά περίπτωση-τεχνική.

Για τις περιπτώσεις που αντιμετωπίζουμε μεγάλη χαλάρωση και εκτεταμένη περισσεία δέρματος, η τεχνική αφαίρεσης του γίνεται μέσω 2 μεγάλων τομών που γίνονται επιμηκώς στο άνω όριο των γλουτών. Οι τομές είναι σε τέτοιο σημείο ώστε αργότερα να καλύπτονται από το εσώρουχο ή το μαγιό. Μία λωρίδα δέρματος και υποδόριου ιστού αφαιρείται από την περιοχή των γλουτών, ώστε να διαχωριστεί το δέρμα από τους μυς, Στη συνέχεια, τραβώντας το προς τα πάνω, ανακατανέμεται, οι γλουτοί ανασηκώνονται και έτσι διαμορφώνεται μια σφριγηλή και λεία όψη.

Για τις περιπτώσεις που η χαλάρωση είναι μικρή και δεν απαιτείται μεγάλη αφαίρεση δέρματος και λίπους η ουλή γίνεται στη μεσογλουτιαία αύλακα (ανάμεσα στους γλουτούς), καθιστώντας την δυσδιάκριτη μετά το πέρας της επέμβασης, αφού είναι σε τέτοια θέση που «κρύβεται».

Κατά τη 2η φάση επέμβασης και αν χρειαστεί να γίνει λιπομεταφορά (αύξηση του όγκου) ή λιπογλυπτική (μείωση), ειδικές κάνουλες μεταφέρουν το αυτόλογο λίπος σε δοχείο και κατόπιν αυτό, σε 2ο χρόνο, εγχέεται στις κατάλληλες περιοχές που θέλουμε να γίνει η ανατομική βελτίωση. Εναλλακτικά, σε άλλες περιπτώσεις που το αυτόλογο λίπος δεν επαρκεί, το γέμισμα των γλουτών γίνεται με τα ειδικά εμφυτεύματα σιλικόνης για γλουτούς, που διαφέρουν από αυτά που χρησιμοποιούνται στις επεμβάσεις στήθους (είναι αρκετά πιο σκληρά).

brazilian lift Ανόρθωσης Γλουτών

Υπάρχουν επιπλοκές/παρενέργειες στην ανόρθωση γλουτών;

Η ανόρθωση γλουτών είναι μια επέμβαση με σχετικά σύντομο χρόνο αποθεραπείας (μόλις ένα μήνα παίρνει η πλήρης αποθεραπεία). Το χειρουργείο διέπεται από απόλυτη ασφάλεια, ακολουθεί ακριβείς μεθόδους και πολύ σπάνια θα παρουσιάσει επιπλοκές. Κάποιες από αυτές αναφέρονται σε παράταση του χρόνου επούλωσης, ειδικά όταν οι τομές είναι μεγάλες. Μετά το πέρας της επέμβασης τοποθετούνται παροχετεύσεις, ωστόσο σε ελάχιστες περιπτώσεις μπορεί να δημιουργηθεί αιμάτωμα ή φλεγμονή στην περιοχή που όμως θα υποχωρήσει με τον χρόνο.

Ένας από τους περιορισμούς της επέμβασης που μπορεί να δυσχεράνει την αποθεραπεία της ασθενούς, είναι η οδηγία για απαγόρευση καθίσματος για μια έως δύο εβδομάδες μετά την επέμβαση, ανάλογα το μέγεθος των ουλών. Ο ύπνος πρέπει να γίνεται σε πλάγια θέση ή ανάσκελα και πάντα φορώντας έναν ειδικό ελαστικό κορσέ.

Μετά δύο περίπου εβδομάδες, θα μπορεί να επιστρέψει χωρίς προβλήματα στις δραστηριότητές της.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και μόνιμα, με την προϋπόθεση ότι η ασθενής ακολουθεί ένα υγιεινό και συντηρητικό τρόπο ζωής με συστηματική άσκηση και ισορροπημένη διατροφή, αποφεύγοντας τις απότομες και έντονες αυξομειώσεις στο βάρος της.

Ποιοι είναι οι κατάλληλοι ασθενείς για ανόρθωση γλουτών;

Κατά κανόνα, κατάλληλες θεωρούνται οι ασθενείς που είναι κοντά στο φυσιολογικό βάρος, δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερα προβλήματα υγείας και που έχουν απωλέσει το εύμορφο περίγραμμα των γλουτών τους από πτώση ή χαλάρωση λόγω γήρανσης, εγκυμοσύνης ή αυξομείωσης βάρους.

Η Ανόρθωση Γλουτών είναι μια επέμβαση στην οποία δεν παίζει ρόλο τόσο η ηλικία της ασθενούς όσο η έκταση της χαλάρωσης του δέρματος που υπάρχει. Εφόσον λοιπόν παρατηρείται μεγάλη χαλάρωση, τότε κάθε ενήλικη γυναίκα μπορεί να υποβληθεί στην επέμβαση.

Επίσης, οι γυναίκες που πρόκειται να προβούν σε συνδυαστική επέμβαση λιποαναρρόφησης και αύξηση του μεγέθους των γλουτών τους, θα πρέπει να έχουν επαρκείς λιπαποθήκες ώστε να μπορέσουν να αξιοποιηθούν ως εγχεόμενα φυσικά fillers κατά τη διαδικασία της λιπομεταφοράς.

Σε κάθε περίπτωση, η προσεκτική επιλογή των κατάλληλων ασθενών για την Ανόρθωση Γλουτών είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και πρέπει να γίνεται πάντα με γνώμονα το μεγέθός του προβλήματος σε συνδυασμό με τις ρεαλιστικές προσδοκίες της ασθενούς.

butt-lift

Ποιο είναι το Κόστος μιας επέμβασης ανόρθωσης γλουτών;

Η Ανόρθωση Γλουτών είναι μια ασφαλής χειρουργική επέμβαση μέσης διάρκειας που το κόστος της εξαρτάται από μια σειρά παραγόντων όπως η έκταση του προβλήματος αλλά και το ποια τεχνική θα ακολουθηθεί.

Επιπρόσθετα, θα πρέπει να συνεκτιμηθεί στο κόστος οι παράλληλες επεμβάσεις που ενδεχομένως γίνουν όπως πχ κοιλιοπλαστική ή λιποαναρρόφηση σε άλλη περιοχή. Το κόστος των υλικών είναι επίσης σημαντικό στον υπολογισμό του κόστους. Αν πχ γίνει χρήση ειδικών ενθεμάτων συνεκτικής σιλικόνης, είναι μια σεβαστή επιπλέον δαπάνη σε σχέση με τη χρήση υαλουρονικού (Hyacorp MLF1 body contouring filler) ή αυτόλογου λίπους. Τέλος, στο κόστος συνυπολογίζονται τα έξοδα διαμονής στην κλινική που θα γίνει η επέμβαση.

Σε κάθε περίπτωση ο καθορισμός του τελικού κόστους θα γίνει κατά την προεγχειρητική εξέταση του ασθενούς στο ιατρείο.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις επεμβάσεις που γίνονται στους γλουτούς; Kαλέστε μας εδώ και θα σας απαντήσουμε σε κάθε απορία σας!

0

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν