Υαλουρονικό στα Xείλη: Τα 5 κλειδιά για ένα απόλυτα φυσικό look!

  • Δρ. Μαργαρίτα Η. Μουστάκη Δρ. Μαργαρίτα Η. Μουστάκη
  • 13 Οκτωβρίου, 2023
Υαλουρονικό Xείλη

Υαλουρονικό στα Xείλη:Τι είναι αυτό που πρωτοφέρνουμε στο μυαλό μας όταν ακούμε για ενέσιμα εμφυτεύματα  υαλουρονικού; Ίσως μεγάλα, σαρκώδη, juicy  χείλη που δεσπόζουν σε ένα εκφραστικό όσο και θελκτικό πρόσωπο. Αυτό όσον αφορά την καλή εκδοχή. Γιατί από την άλλη, μπορεί να ανακαλέσουμε όχι και τόσο θετικές εικόνες από γυναίκες που «πειράζουν» υπερβολικά τα χείλη τους, με αποτελέσματα που δεν τις κολακεύουν, αντιθέτως πηγαίνουν τα πράγματα προς το χειρότερο…

Πολλές φορές, οι ασθενείς που προσέρχονται στο ιατρείο μας με την επιθυμία να διορθώσουν τα χείλη τους εκφράζουν μια ανησυχία, όχι τόσο για την ίδια τη θεραπεία αλλά κυρίως για το αισθητικό της αποτέλεσμα πάνω τους, ακριβώς επειδή παρατηρούν στη καθημερινότητά τους πολλά αποτυχημένα παραδείγματα γυναικών με παραφουσκωμένα και αφύσικα χείλη. «Αφύσικα» είναι αυτό που πολλές φορές περιγράφουμε χαρακτηριστικά για τα χείλη που κάνουν «μπαμ από μακριά», δείχνουν εξόφθαλμα δηλαδή ότι έχουν υποστεί κάποια παρέμβαση και ουδόλως θυμίζουν ένα φυσικό look.

Ένας λόγος είναι ότι πολλοί ασθενείς ζητούν επίμονα υπέρμετρο γέμισμα στα χείλη παρασυρόμενοι από λανθασμένη εκτίμηση για την ίδια την εικόνα τους και την ανατομία του προσώπου τους. Για παράδειγμα, για τα άτομα που διαθέτουν λεπτά χαρακτηριστικά, τα υπερβολικά ογκώδη, σαρκώδη χείλη σίγουρα δεν θα συμβάλουν σε ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Αυτό ακριβώς το φυσικό look πρέπει να είναι το πρώτο ζητούμενο σε μια τέτοια θεραπεία. Ο τελικός στόχος είναι η αλλαγή που θα προκύψει μετά το πέρας της θεραπείας να είναι μεν ορατή στα χείλη αλλά συνάμα διακριτική και αφομοιωμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να δένει απόλυτα αρμονικά με την υπόλοιπη εικόνα μας. Η διαφορά δηλαδή να μην «χτυπάει» απευθείας στο μάτι. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να επιδιωχθεί και από τις δυο πλευρές, τον ασθενή που προσδοκά ένα όμορφο και ισορροπημένο αποτέλεσμα αλλά και το θεράποντα ιατρό που πρέπει να έχει τις απαραίτητες γνώσεις, την εμπειρία και τα εργαλεία για να το επιτύχει.

Υαλουρονικό στα Xείλη

Ας δούμε λοιπόν ένα-ένα τα βήματα για να πετύχουμε την επιδιωκόμενη φυσική εμφάνιση στα χείλη:

1) Η ποιότητα του υλικού και η τεχνική κάνουν τη διαφορά!

Υαλουρονικό στα Xείλη: Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Το υλικό του διασπάται και αφομοιώνεται σταδιακά από τον οργανισμό μας έως ότου απορροφηθεί από τον οργανισμό μας στην ολότητά του, συνήθως σε ένα διάστημα 9-12 μηνών. Ωστόσο η διάρκειά του, μεγιστοποιείται εφόσον χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία μας ποιοτικό υλικό.Υπάρχουν brands που η διάρκεια τους είναι τέτοια που μπορεί να παραμένει υλικό και μετά την πάροδο αρκετών ετών. Τα ¨noname” προϊόντα συνήθως αποδομούνται πιο γρήγορα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό λοιπόν να επιλέγεται επώνυμο, εργαστηριακά παρασκευασμένο και εγκεκριμένο από EU και FDA επώνυμο προϊόν, που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τα χείλη, ώστε να εξασφαλίζουμε τη μέγιστη δυνατή διάρκεια και ποιότητα στο αποτέλεσμά μας.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι φυσικά θα πρέπει να αποφεύγουμε υλικά όπως η σιλικόνη που διασπώνται δύσκολα και δεν αφομοιώνονται από τον οργανισμό αλλά σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να προκαλέσουν και ανεπανόρθωτες βλάβες. Πολλά δε από τα περιστατικά με παραμορφωμένα χείλη που παρατηρούμε είναι «θύματα» της σιλικόνης. Ωστόσο είναι ενθαρρυντικό ότι τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερος κόσμος είναι ενημερωμένος για την επικινδυνότητα της σιλικόνης στις ενέσιμες θεραπείες χειλιών και ρωτάει πριν τη θεραπεία για το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί.

2) Εμπιστευτείτε τη διαδικασία! Η σωστή ποσότητα/πυκνότητα του υαλουρονικού

Στα ενέσιμα lip fillers υαλουρονικού θα χρησιμοποιήσουμε πιο λεπτόρρευστο υλικό αναλογικά με άλλα σημεία του προσώπου καθώς τα χαρακτηριστικά της περιοχής των χειλιών είναι αρκετά πιο λεπτά και το υαλουρονικό θα πρέπει να διασπάται πιο εύκολα από τον οργανισμό και να μην στερεοποιείται/ψηλαφάται. Ακολούθως, η πυκνότητα αυτή θα μας επιτρέψει να μείνουν τα χείλη ενυδατωμένα και με όγκο για μεγάλο διάστημα και με μικρό ποσοστό απορρόφησής του. Μετά το πέρας των 9-12 μηνών επανεξετάζουμε το αισθητικό αποτέλεσμα και αν κριθεί απαραίτητο είναι δυνατό το  υαλουρονικό  να αναπληρωθεί σε επαναληπτική θεραπεία. Συνεπώς, με την επιμήκυνση αυτού του κύκλου θα είμαστε σε θέση να οδηγηθούμε σε ένα αρκετά σταθερό και διαρκές αισθητικό αποτέλεσμα.

Επιπρόσθετα, η μεγάλη ποσότητα υαλουρονικού δεν είναι ποτέ καλή ιδέα. Ακόμα και όταν επιδιώκουμε μια πιο έντονη αλλαγή, αυτή θα πρέπει να γίνεται σταδιακά, με μικρές ποσότητες και με μεσοδιάστημα μηνών η μια συνεδρία από την άλλη.

Αν χρησιμοποιηθεί 1ml ή περισσότερο σε μια συνεδρία είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάτι θα πάει λάθος. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπάρχει ο απαιτούμενος «χώρος» στα χείλη με αποτέλεσμα να παρατηρούμε αυτό το προβληματικό φαινόμενο που ονομάζεται «λευκό μουστάκι» και που οφείλεται σε μετανάστευση υαλουρονικού έξω από το ερυθρό των χειλιών.

Εμπιστευτείτε τη διαδικασία, λοιπόν και θα οδηγηθείτε με ασφάλεια στο πιο φυσικό αποτέλεσμα!

hyalouronic-quantity

3) Έμφαση στην ανατομία των χειλιών και της γύρω περιοχής

Πολλές φορές διαπράττουμε το λάθος να εστιάζουμε μόνο στα χείλη αυτά καθαυτά και να μην δίνουμε τη δέουσα προσοχή στην περιοχή γύρω από το στόμα όπως επίσης να μην λαμβάνουμε υπόψη την υπόλοιπη ανατομία του προσώπου. Για παράδειγμα, κάποιες περιοχές στο στόμα μπορεί να είναι περισσότερο βαθιές και το γέμισμα επιλεκτικά στα χείλη μπορεί να τονίσουν ακόμα περισσότερο την έλλειψη όγκου στην περιοχή αντί να τα αναδείξουν.

Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος στο γέμισμα των χειλιών με υαλουρονικό, είναι η δυσανάλογη διανομή του σε άνω και κάτω χείλος, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο μια παραμορφωμένη εικόνα. Επομένως, θα πρέπει να δίνεται μεγάλη σημασία στη διατήρηση ενός σωστού κλάσματος άνω και κάτω χειλιών από το οποίο θα προκύπτει μια αρμονία. Αυτό φυσικά εξαρτάται από την ανατομία του κάθε ατόμου ξεχωριστά. Θα λέγαμε ωστόσο ότι μια ενδεικτική σχέση άνω και κάτω χείλους σε όγκο, είναι 40% προς 60%

4) Η σωστή προετοιμασία θα βελτιστοποιήσει το αποτέλεσμα!

Το γέμισμα με υαλουρονικό στα χείλη είναι μια απλή θεραπεία και δεν απαιτεί κάτι το ιδιαίτερο από τον ασθενή. Εν τούτοις, μια σωστή προετοιμασία πριν τη θεραπεία αυξάνει τις πιθανότητες για ένα απόλυτα επιτυχημένο αποτέλεσμα και μια μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Η λήψη αντιπηκτικών πριν τη θεραπεία μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο και μελανιές, ενώ τα παυσίπονα μπορούν να αραιώσουν το αίμα. Επίσης, η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ πριν την έγχυση, μπορεί να αφυδατώσει το δέρμα. Θα πρέπει λοιπόν να προσέξουμε να τα αποφύγουμε πριν τη θεραπεία.

5) Το Α και το Ω μιας ενέσιμης θεραπείας: η επιλογή έμπειρου και εξειδικευμένου πλαστικού χειρουργού

Φτάσαμε στο πιο κρίσιμο βήμα της όλης διαδικασίας. Η τεχνική και η εμπειρία του γιατρού σε ενέσιμες θεραπείες σε συνδυασμό με την ποιότητα του υλικού παίζει τον πρωτεύοντα ρόλο στην έκβαση του αισθητικού αποτελέσματος. Εξίσου σημαντικό στην επιλογή είναι η άποψή του ιατρού για το καλαίσθητο και ισορροπημένο να ταιριάζει με την άποψη της ασθενούς. Αν οι απόψεις των δυο μερών περί αισθητικών στόχων δεν συμβαδίζουν, τότε είναι πρέπον να αποφευχθεί η συνεργασία τους.

Δυστυχώς στο ιατρείο αντιμετωπίζουμε πολλά περιστατικά ασθενών που απευθύνονται σε μας ώστε να διορθώσουμε τις αστοχίες από προηγηθείσες θεραπείες που έχουν διεξαχθεί από μη ειδικό.

Υαλουρονικό στα Xείλη: Είναι ένα συχνό φαινόμενο των ημερών μας -που έχει προκύψει από τη ραγδαία αύξηση της δημοφιλίας των ενέσιμων θεραπειών- να προσφέρονται χαμηλής ποιότητας και συνάμα υψηλής επικινδυνότητας υπηρεσίες ενέσιμων θεραπειών από άτομα χωρίς της απαιτούμενες γνώσεις, και πιστοποιήσεις, ιατροί με πεδίο δραστηριότητας άσχετο με την πλαστική αισθητική ιατρική (πχ οδοντίατροι), ή ακόμα και αισθητικοί και κομμωτές! Είναι εύκολα αντιληπτό πόσο ρίσκο μπορεί να ενέχει μια τέτοια επιλογή και τους κινδύνους που ελλοχεύει όχι μόνο για την έκβαση του αισθητικού αποτελέσματος αλλά ακόμα και για την υγεία του ασθενούς. Η ενέσιμη θεραπεία με υαλουρονικό ή με βοτουλινική τοξίνη είναι διαδικασίες που περιλαμβάνουν μια σειρά από ιατρικές πράξεις που εμπλέκουν ανάλυση των ανατομικών χαρακτηριστικών, αρτηρίες, νεύρα, με λίγα λόγια δεδομένα που απαιτούν την εξατομικευμένη και εξειδικευμένη επιμέλεια του Πλαστικού Χειρουργού.

lip fillers hyaluronic

Υαλουρονικό στα χείλη – Και αν κάτι πάει «στραβά»; Υπάρχει λύση;

Πολλές φορές συμβαίνει σε μια θεραπεία υαλουρονικού το αποτέλεσμα να μην είναι αυτό που προσδοκά ο ασθενής. Και περιστατικά με ανεπιθύμητες παρενέργειες, υπερβολές στη δοσολογία, ασυμμετρία άνω και κάτω χείλους, δημιουργία ογκιδίων, μετανάστευση του υαλουρονικού σε άλλα σημεία αλλά και παραμορφωμένα χαρακτηριστικά, δυστυχώς προσέρχονται συχνά στο ιατρείο μας.

Μπορεί να ανατραπεί μια τέτοια κατάσταση; Υπάρχει αντίδοτο στο υαλουρονικό; Βεβαίως και αυτή είναι η υαλουρονιδάση. Η υαλουρονιδάση επιδρά και διαλύει αμέσως το υαλουρονικό οξύ που έχει εφαρμοστεί στην περιοχή χωρίς να επηρεάζει το φυσικό υαλουρονικό που υπάρχει ήδη στον οργανισμό μας.

Μέσα σε μια ή δυο συνεδρίες (ανάλογα το μέγεθος του προβλήματος) ο έμπειρος πλαστικός χειρουργός έχει τη δυνατότητα να αφαιρέσει το πλεονάζον υλικό και να αποκαταστήσει 100% την εικόνα μας!

Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω ώστε να σας ενημερώσουμε για υαλουρονικό στα χείλη τιμή και υαλουρονικό στα χείλη παρενέργειες.

Δρ. Μαργαρίτα Μουστάκη MD MSc PhD
5.0 Stars - Based on 207 Google Reviews
google logo
0

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν