Αντιμετώπιση Γυναικομαστίας με Λιποαναρρόφηση Vaser – H Περίπτωση Άνδρα 37 ετών

  • Δρ. Μαργαρίτα Η. Μουστάκη Δρ. Μαργαρίτα Η. Μουστάκη
  • 13 Φεβρουαρίου, 2023
Γυναικομαστία

O ασθενής: Άγγελος, 37 ετών, Ιδιωτικός υπάλληλος

Το πρόβλημα: Γυναικομαστία 2ου βαθμού

Η λύση: Λιποαναρρόφηση Vaser στους μαστούς.

Αντιμετώπιση Γυναικομαστίας χωρίς χειρουργείο: Παρακάτω, περιγράφεται η προσωπική εμπειρία του ασθενή μου, Άγγελου, ο οποίος προσήλθε στο ιατρείο με γυναικομαστία 2ου βαθμού.

Λόγω του μεγέθους του προβλήματος αλλά και της επιθυμίας του ασθενή για συνδυαστική αφαίρεση λίπους από την κοιλιακή χώρα, πραγματοποιήθηκε στον ασθενή επέμβαση λιποαναρρόφησης Vaser υπό γενική αναισθησία. Σημειώνεται ότι, αφαιρέθηκε το πλεονάζον λίπος και ο μαζικός αδένας που προκαλούσε την υπερτροφία του μαστού χωρίς να πραγματοποιήσουμε ημικυκλική τομή γύρω από τη θηλή και να αφαιρέσουμε την περίσσεια δέρματος στην περιοχή. Αντιθέτως, η τεχνική αυτή είναι ελάχιστα επεμβατική με ταχύτατη αποθεραπεία, ενώ οι χειρουργικές τομές που γίνονται είναι μόλις λίγων χιλιοστών και σε σημεία, ελάχιστα ορατά. Επιπρόσθετα, η λιποαναρρόφηση vaser ενεργοποιεί κολλαγόνο και ελαστίνη, οδηγώντας σε εξαιρετικά αποτελέσματα σύσφιξης, ακόμα και σε περιοχές όπου το δέρμα έχει χαλαρώσει.

Αντιμετώπιση γυναικομαστίας χωρίς χειρουργείο

Γράφει ο Άγγελος:

Η γυναικομαστία ήταν ένα πρόβλημα με διαρκή, θα έλεγα, παρουσία στη ζωή μου από μικρή κιόλας ηλικία. Θυμάμαι τον εαυτό μου μαθητή που περνώντας στην εφηβεία και ενώ το σώμα μου ξεκινούσε να διαμορφώνεται και να αποκτά ανδρικά χαρακτηριστικά, το στήθος μου ήταν αρκετά πιο διογκωμένο και «πεταχτό», με ορατή προβολή προς τα έξω. Μετά την εφηβεία, περίμενα το μέγεθος του στήθους μου να υποχωρήσει, ιδιαίτερα δε αφού είχα ξεκινήσει να αθλούμαι περισσότερο και να έχω μια πιο συστηματική σωματική δραστηριότητα. Παρολαυτά, εκείνο συνέχισε να μεγαλώνει. Μάλιστα, όσο περισσότερο περνούσαν τα χρόνια, εκείνο άρχισε να χαλαρώνει και να «κρεμάει» προς τα κάτω, προκαλώντας μου φυσικά περισσότερη δυσφορία και ανασφάλεια. Τους καλοκαιρινούς μήνες δε που έβγαινα στην παραλία, το να βγάλω την μπλούζα μου και να φανεί το γυμνό μου στήθος, μου προκαλούσε αρκετή αμηχανία.

Αυτό που ανέκαθεν με προβλημάτιζε στην αυξητική τάση του στήθους, είναι ότι ποτέ δεν είχα πάρει πολύ παραπάνω βάρος, ούτε η διατροφή μου είχε «εκτραπεί» τόσο ώστε να δικαιολογεί αυτή τη μεταβολή στο στήθος μου. Η δυσαναλογία της κατανομής του λίπους σε αυτή την περιοχή σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα, ήταν κάτι παραπάνω από απλά διακριτή.

Για να αντιμετωπίσω το πρόβλημα κατέφυγα στις γνωστές λύσεις: γυμναστική και αργότερα, διατροφή. Παρόλες τις προσπάθειες που κατέβαλλα, το υπερτροφικό στήθος μου ήταν ακόμα εκεί. Αντιστεκόταν με σθένος! Μάταια προσπαθούσα να αναζητήσω την αιτία που συμβαίνει αυτό. Αργότερα, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το στήθος μου ήταν μεγάλο όχι γιατί εγώ κάνω κάποιο λάθος, απλά συμβαίνει και είναι έτσι, χωρίς δηλαδή κάποιο προφανή λόγο… Έτσι, αποφάσισα να κινηθώ πιο αποφασιστικά και να αναζητήσω μια ιατρική λύση που θα δράσει ριζικά στο πρόβλημα και θα το αποκαταστήσει οριστικά! Ήρθε λοιπόν στο πλάνο μου, η λιποαναρρόφηση.

Είχα ακούσει για τη λιποαναρρόφηση ότι αντιμετωπίζει τη γυναικομαστία με καλά αποτελέσματα. Το γεγονός –όμως- ότι πρόκειται για μια χειρουργική επέμβαση, σίγουρα δεν με έκανε να αισθάνομαι απόλυτα άνετος. Μου είχαν επίσης δημιουργηθεί αρκετά ερωτήματα: Είναι μια επέμβαση με επιπλοκές; Πώς θα ανταποκριθεί το σώμα μου; Θα έχω εμφανή σημάδια μετά την εγχείρηση ; Πόσο χρόνο παίρνει η αποθεραπεία; Kαι κυρίως, τι αποτέλεσμα έχει; Είναι μόνιμο;

Μέσω μιας φιλικής μας σύνδεσης ήρθα σε επαφή με την κα Μουστάκη. Η σύσταση που την συνόδευε ήταν ότι είναι μια γιατρός εξειδικευμένη στη λιποαναρρόφηση και δη στη γυναικομαστία και επιπλέον ότι πραγματοποιεί την επέμβαση με σύγχρονες μεθόδους και εξαιρετικά αποτελέσματα. Έτσι, επικοινώνησα τηλεφωνικά με το γραφείο της για να κλείσουμε το πρώτο ραντεβού, στο ιατρείο της στο Κολωνάκι.

gynecomastia - after

Αντιμετώπιση Γυναικομαστίας χωρίς χειρουργείο

1η Φάση : Η πρώτη επίσκεψη στο ιατρείο

Ο χώρος στο ιατρείο είναι ιδιαίτερα φιλόξενος και διαμορφωμένος με άποψη και αισθητική, δημιουργώντας σου μια πολύ καλή πρώτη εντύπωση και θετική προδιάθεση. Από την πρώτη στιγμή μπορεί κανείς να αντιληφθεί την αύρα της γιατρού. Η κα Μουστάκη αλλά και το προσωπικό του ιατρείου δημιουργούν ένα όμορφο και χαλαρό κλίμα εμπιστοσύνης.

Κατά την εξέταση έγινε η διάγνωση του προβλήματός. Η γυναικομαστία μου ήταν σε αρκετά προχωρημένο στάδιο και πράγματι, η λιποαναρρόφηση ήταν η μόνη ενδεδειγμένη λύση για να την αποκαταστήσω οριστικά. Συνεπώς, χάρηκα ιδιαίτερα όταν άκουσα από τα χείλη της γιατρού ότι μετά το πέρας της διαδικασίας, θα έχω άμεσα ένα μόνιμο αποτέλεσμα, χωρίς να ταλαιπωρηθώ.

Εν συνεχεία, περάσαμε στην καταγραφή του ιατρικού ιστορικού μου. Αυτό γίνεται γιατί η γυναικομαστία έχει διάφορες μορφές και αιτιάσεις. Κάποιες περιπτώσεις γυναικομαστίας προκύπτουν αυστηρά από παθολογικά αίτια, όπως ορμονικές διαταραχές, υπερθυρεοειδισμό, κληρονομικότητα κλπ. Επομένως, είναι σημαντικό σε αυτή τη φάση αξιολόγησης να αποκλειστεί οποιαδήποτε πιθανότητα παθολογικής προέλευσης της γυναικομαστίας. Εφόσον λοιπόν η δική μου περίπτωση δεν είχε παθολογικά αίτια, μπορούσαμε απρόσκοπτα να προχωρήσουμε.

Η μέθοδος που μου προτάθηκε από τη γιατρό, ήταν να προχωρήσω σε λιποαναρρόφηση με την τεχνική Vaser. Πρόκειται για μια σύγχρονη μεθόδο που χρησιμοποιεί τους υπερήχους για να διαλύσει το τοπικό λίπος. Δρα με περισσότερη ακρίβεια σε σχέση με άλλες κλασικές μεθόδους και έχει μεγάλα πλεονεκτήματα. Ένα από αυτά, όπως μου εξήγησε η γιατρός είναι ότι επειδή ακριβώς η συσκευή vaser εκλύει θερμική ενέργεια, ενεργοποιεί το μηχανισμό παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης. Έτσι, ο οργανισμός δρα μόνος του ώστε να αναγεννήσει το δέρμα. Με αυτόν τον τρόπο, θα ήμασταν σε θέση να πετύχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα σύσφιξης στο στήθος και να αποφύγουμε το φαινόμενο της χαλάρωσης του δέρματος και του «κρεμάσματος» που είναι σύνηθες στα περιστατικά γυναικομαστίας. Αυτό ήταν κάτι που με καθησύχασε, γιατί είχα εξαρχής την ανησυχία ότι θα κρεμάσει το στήθος μου τους επόμενους μήνες μετά την επέμβαση (είχα δει στο διαδίκτυο πολλές φωτογραφίες από το πριν και το μετά περιπτώσεων γυναικομαστίας που έγιναν με κλασική λιποαναρρόφηση και δεν ήταν και τόσο ενθαρρυντικές). Μπορείτε να ενημερωθείτε εδω και για τη λιποαναρρόφηση κοιλιάς.

Επίσης, αυτή η τεχνική δεν έχει τομές στη θηλή. Και αυτό φυσικά ήταν ένα μεγάλο συν στην όλη διαδικασία γιατί φυσικά δεν θα ήθελα μετά την εγχείρηση να έχω ούλες και σημάδια που θα φαίνονται.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να πω ότι η γιατρός αφιέρωσε όσο χρόνο χρειάστηκε ώστε να ανταποκριθεί σε όλες τις απορίες μου, που δεν ήταν και λίγες. Μου εξηγήσε ότι πρόκειται για μια χειρουργική διαδικασία χωρίς πόνο, ταλαιπωρία και που διεξάγεται με απόλυτη ασφάλεια. Κατόπιν διεξοδικής συζήτησης με την κα Μουστάκη, επιλέξαμε να προχωρήσουμε σε επέμβαση με γενική αναισθησία, δεδομένου ότι η γυναικομαστία μου ήταν σε αρκετά προχωρημένο στάδιο. Επίσης μου παρουσιάστηκε η ευκαιρία να γίνει παράλληλη λιποαναρρόφηση στην κοιλιά και στα πλαϊνά μέρη (ψωμάκια), άρα το χειρουργείο θα απαιτούσε περισσότερο χρόνο.

Αυτό ήταν το πρώτο ραντεβού μου με την κα Μουστάκη. Η ίδια μου συνέστησε να γίνει η επέμβαση μετά το καλοκαίρι, τον Οκτώβριο. Μετά την επέμβαση θα φορούσα κάποιο ειδικό γιλέκο στην περιοχή για κάποιο διάστημα. Άρα, για δική μου ευκολία θα ήταν καλύτερο να μην φορούσα κορσέ τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Επιπλέον θα είχα χρόνο να χαρώ τις διακοπές μου στη θάλασσα και να χαλαρώσω μετά από μια δύσκολη σαιζόν!

Φεύγοντας από το ιατρείο είχα ήδη σιγουριά και εμπιστοσύνη ότι ήμουν σε καλά χέρια και ότι οδεύω ταχύτατα προς την οριστική απαλλαγή μου από την γυναικομαστία!

gynecomastia - before

2η Φάση: Η μέρα της επέμβασης

Έφτασα νωρίς το πρωί στην κλινική όπου έκανα τις απαραίτητες εξετάσεις πριν το χειρουργείο. Είχα τηρήσει ευλαβικά τις οδηγίες που μου είχαν δοθεί από το ιατρείο για ελαφρύ γεύμα την προηγούμενη μέρα, όχι αλκοόλ, όχι παυσίπονα ή ασπιρίνη.

Σίγουρα ένοιωθα κάπως περίεργα καθώς θα έκανα γενική νάρκωση και οπωσδήποτε όταν φτάνει η ώρα του χειρουργείου, υπάρχει ένα σχετικό άγχος. Η γιατρός όμως ήταν μαζί μου από νωρίς, συζητήσαμε σε χαλαρό τόνο και μου εξήγησε όλη την διαδικασία που θα επακολουθούσε με ειλικρίνεια. Προσπάθησα να χαλαρώσω και πλέον ήμουν έτοιμος. Μου δόθηκε η αναισθησία από την αναισθησιολόγο και μετά δεν θυμάμαι τίποτα, καθώς κοιμήθηκα σαν πουλάκι!

Ξύπνησα στο δωμάτιο της κλινικής πολύ ομαλά και χωρίς να νοιώθω κάποιο πόνο αλλά ούτε και πονοκέφαλο από τη νάρκωση. Η αίσθηση που ένοιωθα ήταν σαν κάποιο τράβηγμα στη χειρουργημένη περιοχή αλλά και πάλι, δεν ήταν τόσο ενοχλητικό.

Η επιστροφή μου στο σπίτι ήταν και αυτή μια χαρά. Ήμουν εντελώς χαλαρωμένος και ανακουφισμένος που η χειρουργική διαδικασία πήγε καλά. Τελικά ήταν τελικά τόσο απλή και ανώδυνη. Το ίδιο βράδυ της επέμβασης κοιμήθηκα υπέροχα. Ίσως η επήρεια της νάρκωσης βοήθησε για αυτό!

gynecomastia-before-after

3η Φάση: Μετά την επέμβαση, ως σήμερα

Την επόμενη μέρα κιόλας από την επέμβαση, μπορούσα να πάω περίπατο και να επιστρέψω στην εργασία μου. Γενικά, δεν είχα κάποιο περιορισμό στις κινήσεις μου. Ένοιωθα τόσο όμορφα με το νέο μου σώμα. Επέμενα να βλέπω το στήθος μου που ήταν επιτέλους ευθυγραμμισμένο. Το αποτέλεσμα ήταν εμφανές από την πρώτη στιγμή. Ιδιαίτερα στον καθρέπτη, στη θέση προφίλ. Άλλος άνθρωπος!

Οι οδηγίες της γιατρού ήταν σαφείς: Na αποφύγω για ένα διάστημα (3-4 εβδομάδες) την έντονη άσκηση ώστε να μην διπλώνει το σώμα και να μην πιέζονται οι επίμαχες περιοχές, να εφαρμόζω μια κρέμα ανάπλασης και φυσικά να φοράω τον ειδικό κορσέ. Ευτυχώς που δεν έκανα την επέμβαση το καλοκαίρι γιατί ο κορσές θα με δυσκόλευε με τόση ζέστη! Πάντως δεν είναι και τόσο ενοχλητικός. Τον συνηθίζεις. Επίσης μου έδωσε προληπτικά, αντιβίωση και απλά παυσίπονα.

Σήμερα, έχουν περάσει ήδη 5 μήνες από την επέμβαση. Οι μελανιές έχουν ήδη υποχωρήσει από τον 3ο κιόλας μήνα, θα έλεγα. Οι τομές ήταν τόσο μικρές και στο σημείο που είναι (κάτω μέρος του στήθους), είναι ισχνά ορατές. Δεν έχω παρατηρήσει άλλη αλλαγή από τότε. Το νέο μου στήθος είναι επίπεδο και σφιχτό. Η κοιλιά μου το ίδιο, πολύ πιο σφιχτή επίσης. Τα ψωμάκια, δεν πετάνε. Όλα είναι μια χαρά!

To αποτέλεσμα είναι άκρως ικανοποιητικό. Νοιώθω υπέροχα. Πραγματικά, μετάνιωσα που δεν αποφάσισα να κάνω την επέμβαση νωρίτερα.

Από την πλευρά μου, ξέρω ότι πρέπει να προσέχω λίγο, να ασκούμαι και να κάνω καλύτερη διατροφή. Η γιατρός με βοήθησε να φτάσω σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, διορθώνοντας τον υπερτροφικό μαστό μου και αφαιρώντας το τοπικό λίπος στην κοιλιά και τα πλαϊνά που τόσα χρόνια δεν έφευγε παρά τις προσπάθειες μου. Τώρα χρειάζεται και λίγη δουλίτσα από την πλευρά μου για να φτάσω το σώμα μου ακριβώς εκεί που θέλω!

 

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα γυναικομαστίας; Μπορείτε να απευθυνθείτε σε μας επικοινωνώντας μαζί μας εδώ.

0

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν