Υπεριδρωσία (έντονη εφίδρωση) και αντιμετώπισή της

  • Δρ. Μαργαρίτα Η. Μουστάκη Δρ. Μαργαρίτα Η. Μουστάκη
  • 10 Σεπτεμβρίου, 2020
Υπεριδρωσία (έντονη εφίδρωση)

Υπεριδρωσία: Η εφίδρωση ή ιδρώτας, όπως συνηθίζουμε να τον αποκαλούμε στην καθημερινότητά μας, είναι ο φυσικός τρόπος ρύθμισης της θερμοκρασίας του σώματός μας όταν αυτό εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες, σε καταστάσεις άγχους, φόβου ή θυμού και κατά τη σωματική άσκηση.

Το φαινόμενο της υπεριδρωσίας είναι μια παθολογική κατάσταση αυξημένης παραγωγής ιδρώτα πέραν του φυσιολογικού, με σημαντικές ψυχολογικές, κοινωνικές και επαγγελματικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα του ατόμου, που όμως είναι πλέον αντιμετωπίσιμη με θεραπεία νευροτοξίνης (θεραπεία εγκεκριμένη από τον FDA από το 2004).

Τα αποτελέσματα της θεραπείας μπορεί να διαρκέσουν έως και 14 μήνες.

Τι είναι η νευροτοξίνη;

Η νευροτοξίνη είναι μια καθαρή πρωτεΐνη που παράγεται από τα βακτήρια του γένους Clostridium Botulinum. Οι θεραπευτικές της δράσεις σε πολλές ιατρικές ειδικότητες την καθιστούν ιδιαίτερα ωφέλιμη, ωστόσο έγινε ευρέως γνωστή για τις εφαρμογές της στην Πλαστική Χειρουργική. Ωστόσο, οι θεραπευτικές της εφαρμογές σε άλλες ειδικότητες (οφθαλμολογία, νευρολογία κτλ.) είναι πολλές και συνεχώς πληθαίνουν. Δείτε εδώ περίσσότερα, σχετικά με τι είναι η νευροτοξίνη

Η θεραπεία νευροτοξίνης ενδείκνυται σε ασθενείς με υπεριδρωσία για τις ανατομικές περιοχές της μασχάλης, των χεριών (παλάμες) και των πελμάτων.

Τι ακριβώς κάνει η νευροτοξίνη στις περιοχές που παρουσιάζουν έντονη εφίδρωση;

Η θεραπεία νευροτοξίνης στοχεύει στους ιδρωτοποιούς αδένες της πάσχουσας περιοχής μειώνοντας έως και 90% την παραγωγή τους σε ιδρώτα. Τα αποτελέσματα της θεραπείας μπορεί να διαρκέσουν έως και 14 μήνες.

Σε ποιες περιπτώσεις υπεριδρωσίας και σε ποιες ανατομικές περιοχές ενδείκνυται η εφαρμογή της;

Σε ασθενείς με έντονη εφίδρωση στους οποίους η χρήση ειδικών αποσμητικών ρύθμισης του ιδρώτα (αντι-ιδρωτικών) δεν έχει δώσει λύση στο πρόβλημά τους. Η θεραπεία νευροτοξίνης ενδείκνυται σε ασθενείς με πρωτοπαθή υπεριδρωσία (και όχι δευτεροπαθή που οφείλεται σε κάποιο άλλο παράγοντα ή πάθηση) για τις ανατομικές περιοχές της μασχάλης, των χεριών (παλάμες) και των πελμάτων.

Είναι ασφαλής η νευροτοξίνη;

Είναι εξαιρετικά ασφαλής και εγκεκριμένη από τους διεθνείς οργανισμούς φαρμάκων και τον ΕΟΦ. Χρησιμοποιείται για περισσότερα από 20 χρόνια, σε 8 διαφορετικές ειδικότητες. Το τεράστιο ιστορικό του φαρμάκου χωρίς παρενέργειες, με πάνω από 10 εκατομμύρια εφαρμογές παγκοσμίως κάθε χρόνο, παρέχει από μόνο του τις απαραίτητες εγγυήσεις για την ασφάλειά του.

Μάθετε περισσότερα για τη θεραπεία έντονης εφίδρωσης.

Πλατεία Κολωνακίου (Φιλικής Εταιρείας) 19-20, Αθήνα

t: + 30 2107209925

e: info@margaritamoustaki.gr

0

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν