Μεσοθεραπεία

Παραδοσιακή

Τι είναι η μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία είναι μια θεραπεία άμεσης εισαγωγής διαφόρων δραστικών ουσιών στο δέρμα και συγκεκριμένα στο κατώτατο χόριο (μεσαίο στρώμα- γι’αυτό και το όνομα μεσοθεραπεία), σε τέτοιο βάθος δηλαδή που καμία κρέμα ενυδατική ή αντιγηραντική δεν μπορεί να διεισδύσει. Η εφαρμογή της μεσοθεραπείας γίνεται στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα με ανώδυνες μικρο-ενέσεις στο χόριο, με τη χρήση πολύ λεπτών βελονών (διαμέτρου περίπου 0,3 χιλιοστών) ή με τη βοήθεια του DermaPen.

Πίνακας ενημέρωσης
Διάρκεια επέμβασης45' - 60'
Είδος αναισθησίαςΤοπική αναισθησία
Διάρκεια αποτελέσματοςέως και 6 μήνες
Απαιτούμενες συνεδρίες3 - 4
Περιοχές εφαρμογήςΠρόσωπο, λαιμός και σώμα
Διάρκεια και επάληψη μεσοθεραπείας

Η εφαρμογή διαρκεί περίπου 45’. Αρχικά, μουδιάζουμε την περιοχή εφαρμογής με την χρήση μιας αναισθητικής κρέμας και στη συνέχεια προχωρούμε στην εφαρμογή της θεραπείας. Η θεραπεία επαναλαμβάνεται ανά 2 εβδομάδες. Ο αριθμός των συνεδριών κρίνεται ανάλογα με το βαθμό του προβλήματος.

Ανεπιθύμητες ενέργειες – επιπλοκές

Η εφαρμογή διαρκεί περίπου 45’. Αρχικά, μουδιάζουμε την περιοχή εφαρμογής με την χρήση μιας αναισθητικής κρέμας και στη συνέχεια προχωρούμε στην εφαρμογή της θεραπείας. Η θεραπεία επαναλαμβάνεται ανά 2 εβδομάδες. Ο αριθμός των συνεδριών κρίνεται ανάλογα με το βαθμό του προβλήματος.

Απαιτούμενος αριθμός συνεδριών

Το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστεί  παραπάνω από μια συνεδρία. Ωστόσο, τα αποτελέσματα είναι εμφανή από την πρώτη κιόλας συνεδρία ενώ παρατηρείται μια συνεχή βελτίωση καθώς επαναλαμβάνονται οι συνεδρίες.

Επίσκεψη επανεξέτασης

Συνήθως η επανεξέταση γίνεται στην προκαθορισμένη επόμενη συνεδρία. Όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος των συνεδριών ορίζεται μία επίσκεψη επανεξέτασης για να οριστεί αν κριθεί απαραίτητο κάποια επαναληπτική συνεδρία συντήρησης.

Θεραπεία Κυτταρίτιδας Θεραπεία Κυτταρίτιδας μετα

Τι είναι το DermaPen;

Το DermaPen είναι ένα μηχάνημα που μοιάζει με μεγάλη πένα που στην άκρη της έχει 12 λεπτές βελόνες. Οι βελόνες αυτές προκαλούν πολλαπλούς μικροτραυματισμούς στο δέρμα, οι οποίοι ενεργοποιούν τους μηχανισμούς επούλωσης και προάγουν την ανάπλαση του. Η εφαρμογή των δραστικών ουσιών με τη μορφή υγρών διαλυμάτων πριν το κλείσιμο των μικρο-οπών που δημιουργεί το DermaPen εξασφαλίζει την είσοδο και δράση τους στο δέρμα.

Τι προσφέρει;

Η μεσοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο, στο λαιμό και στο σώμα. Τα πρωτόκολλα περιλαμβάνουν την έγχυση ειδικών ουσιών που δρουν αποτελεσματικά στο πρόβλημα που η μεσοθεραπεία καλείται να αντιμετωπίσει. Υπάρχουν ειδικά πρωτόκολλα προσώπου και λαιμού για αντι-γήρανση, για ενυδάτωση, για σύσφιξη ,για αναζωογόνηση και λάμψη και για το πρόβλημα των «μαύρων κύκλων» της περιοχής των ματιών.

Για το σώμα μπορούν να εφαρμοστούν πρωτόκολλα σύσφιξης, ενυδάτωσης, αντιμετώπισης του τοπικού πάχους ή της κυτταρίτιδας. Σε κάποιες περιπτώσεις οι θεραπείες αυτές εφαρμόζονται συνδυαστικά με άλλες θεραπείες για να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Πονάει η μεσοθεραπεία;

Όχι, η μεσοθεραπεία δεν πονά. Μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να υπάρχει μια ήπια ενόχληση από την έγχυση της δραστικής ουσίας και όχι τόσο από τους νυγμούς, καθώς προηγείται αναισθητοποίηση του δέρματος με την εφαρμογή κρέμας αναισθητικής ή και πάγου.