Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

Τι είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία με πλάσμα αποτελεί μία θεραπεία που χρησιμοποιεί τους διεγερτικούς αυξητικούς παράγοντες που περιέχονται στα αιμοπετάλια του αίματος με σκοπό την ανάπλαση, την αναγέννηση και την αντιγήρανση της επιδερμίδας. Οι αυξητικοί αυτοί παράγοντες είναι πρωτεΐνες με αναπλαστικές και επανορθωτικές ιδιότητες που απομονώνονται μέσω μιας απλής αιμοληψίας και εγχέονται κάτω από την επιδερμίδα συνήθως με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας.

Πίνακας ενημέρωσης
Διάρκεια θεραπείας45' - 60'
Είδος αναισθησίαςΤοπική αναισθησία
Διάρκεια αποτελέσματος3 - 4 μήνες
Απαιτούμενες συνεδρίες3 - 4
Περιοχές εφαρμογήςΠρόσωπο, μάτια, λαιμός, ντεκολτέ, μαλλιά, χέρια και σώμα
Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα της αυτόλογης μεσοθεραπείας;

Επειδή δεν πρόκειται για μια θεραπεία έγχυσης κάποιου σκευάσματος, αλλά για μια αυτόλογη φυσική θεραπεία από δικό σας πλάσμα, το αποτέλεσμα της αυτόλογης μεσοθεραπείας δεν ορίζεται με τη διάρκεια. Η πρώτη συνεδρία θα διεγείρει τα κύτταρα σας για 4 περίπου εβδομάδες και στο διάστημα αυτό είναι καλό να εφαρμόζεται η δεύτερη θεραπεία που θα τα διατηρήσει σε αυτή τη διεγερμένη κατάσταση για άλλες 4 εβδομάδες. Η τρίτη επαναληπτική συνεδρία θα παρατείνει ξανά και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αυτή τη νέα κατάσταση των κυττάρων σας που πλέον θα λειτουργούν σε πιο «νεανικούς» ρυθμούς.  Αναλόγως το πρόβλημα η Δρ. Μουστάκη μπορεί να συστήσει μια ακόμα συνεδρία ή κάποιες επαναληπτικές συνεδρίες συντήρησης.

Τι κάνει το πλάσμα στο δέρμα

Η θεραπεία με πλάσμα είναι μια θεραπεία αναζωογόνησης και αντιγήρανσης που στοχεύει στην ενεργοποίηση των βλαστοκυττάρων τα οποία συμβάλλουν  στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αναγέννηση των ιστών. Είναι ιδανική θεραπεία για πρόληψη και συντήρηση ενός υγιούς και νεότερου στην εμφάνιση δέρματος.

Απαιτούμενες συνεδρίες αυτόλογης μεσοθεραπείας

Για την αυτόλογη μεσοθεραπεία ιδανικά χρειάζονται 3-4 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 3-4 εβδομάδων. Τα αποτελέσματα της θεραπείας φαίνονται άμεσα και συνεχίζουν να βελτιώνονται έως και 6 μήνες μετά τη τελευταία συνεδρία. Έκτοτε, συνιστάται μια θεραπεία συντήρησης κάθε 3-4 μήνες για διατήρηση του αποτελέσματος της αντιγήρανσης που επιτυγχάνει η θεραπεία με πλάσμα.

Μεσοθεραπεία αυτολογη

Μπορούν όλοι να κάνουν αυτόλογη μεσοθεραπεία;

Η θεραπεία  με πλάσμα είναι μια αυτόλογη θεραπεία που μπορεί με ασφάλεια να εφαρμοστεί σε άτομα άνω των 18 ετών. Ωστόσο, συνιστάται να αποφεύγεται σε κάποιες περιπτώσεις όπως σε εγκυμοσύνη και θηλασμό, άτομα με ιστορικό καρκίνου ή πρόσφατο ιστορικό καρκίνου του δέρματος και όσους  λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή.

Αυτόλογη μεσοθεραπεία - Πότε εφαρμόζεται

  •  Στην αναδόμηση της επιδερμίδας: βελτιώνει την υφή του δέρματος κάνοντας το πιο λαμπερό και ελαστικό, μειώνει και προλαμβάνει τις ρυτίδες, μειώνει τους διεσταλμένους πόρους και επιτυγχάνει σύσφιξη της επιδερμίδας.
  •  Στη βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας: ενισχύει την παραγωγή υαλουρονικού οξέως που προκαλεί αύξηση της υγρασίας της επιδερμίδας.
  • Στους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια
  • Στις ουλές ακμής
  • Εξάλειψη δυσχρωμιών
  • Βελτίωση λευκών ραγάδων
  • Στο τριχωτό της κεφαλής για αύξηση και ενδυνάμωση της τριχοφυίας. Εφαρμόζεται και μετά από μεταμόσχευση μαλλιών ως θεραπεία συντήρησης.
  • Μπορεί να συνδυαστεί με ταυτόχρονη μεταφορά λίπους στο πρόσωπο μετά από λιποαναρρόφηση σαν εξαιρετική θεραπεία αποκατάστασης όγκου και σφριγηλότητας.

Πονάει η αυτόλογη μεσοθεραπεία;

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία είναι ανώδυνη

Η Δρ. Μουστάκη είναι κατάλληλα εκπαιδευμένη στις εφαρμογές αυτόλογης μεσοθεραπείας. Χρησιμοποιεί κατάλληλες αναισθητικές κρέμες πριν την εφαρμογή που μουδιάζουν το δέρμα, καθώς και πολύ λεπτές βελόνες με σκοπό να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς πόνο.