Κυτταρίτιδα θεραπεία

Τι είναι η κυτταρίτιδα

Κυτταρίτιδα ονομάζεται η ανομοιογενής κατανομή και εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και στον υποδόριο ιστό, προκαλώντας αλλοίωση της επιδερμίδας. Τα λιποκύτταρα αυξάνονται σε μέγεθος λόγω κακής λεμφικής και αιματικής κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται η “όψη φλοιού πορτοκαλιού”.

Πίνακας ενημέρωσης
Διάρκεια θεραπείας30' - 60'
Είδος αναισθησίαςΤοπική αναισθησία
Παραμονή στην κλινικήΔεν χρειάζεται
Διάρκεια αποτελέσματοςΈως και 24 μήνες
Χρόνος ανάρρωσης1 - 2 εβδομάδες
Η κυτταρίτιδα θα φύγει, εάν χάσω βάρος;

Σίγουρα θα μειωθεί η κυτταρίτιδα με απώλεια βάρους, καθώς τα περιττά κιλά αποτελούν έναν σημαντικό παράγοντα εμφάνισης, ωστόσο δεν θα εξαλειφθεί. Η ισορροπημένη διατροφή, η άσκηση, η άφθονη κατανάλωση νερού όπως και η διατήρηση σταθερού βάρους, χωρίς αυξομειώσεις που έχουν αντίκτυπο στην μικροκυκλοφορία θα συμβάλλουν θετικά. Σε όλα αυτά βέβαια σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η κληρονομικότητα.

Η κυτταρίτιδα είναι γυναικείο πρόβλημα;

Ως επί το πλείστον η κυτταρίτιδα είναι γυναικεία υπόθεση! Στους άνδρες δεν εμφανίζεται τόσο συχνά καθώς το ανδρικό δέρμα είναι πιο παχύ, με αποτέλεσμα να μην γίνεται εύκολα ορατή η εμφάνιση της κυτταρίτιδας, ενώ η το λίπος στους άνδρες αποθηκεύεται κυρίως στην κοιλιά, σε αντίθεση με τις γυναίκες που συγκεντρώνεται κατά κύριο λόγο σε μηρούς και γλουτούς. Η κύρια διαφορά όμως έγκειται στην δομή των ιστών. Ο συνδετικός ιστός γύρω από τα λιποκύτταρα μίας γυναίκας είναι διαφορετικός ως προς τη δομή του από τους άνδρες, με αποτέλεσμα οι γυναίκες να εμφανίζουν κυτταρίτιδα συχνότερα.

Η κυτταρίτιδα μπορεί να εξαλειφθεί;

Η κυτταρίτιδα μπορεί να εξαλειφθεί εφόσον βρίσκεται σε αρχικό στάδιο. Στα επόμενα στάδια, όσο επιδεινώνεται, δεν εξαλείφεται ωστόσο μπορεί να αντιμετωπιστεί σε μεγάλο βαθμό η όψη «φλοιού πορτοκαλιού». Με τη θεραπεία CelluErase απελευθερώνεται ο ιστός που προκαλεί την κυτταρίτιδα και στη συνέχεια με μεσοθεραπεία ή χρήση υαλουρονικού οξέως βελτιώνεται η υφή και το περίγραμμα του σώματος αποκτώντας σφριγηλότητα και συμμετρία.

Θεραπεία Κυτταρίτιδας Θεραπεία Κυτταρίτιδας μετα

Με ποιες θεραπείες αντιμετωπίζεται
η κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με συνδυασμό θεραπειών εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα. 

Συστήνουμε τις θεραπείες CelluErase, υαλουρονικό οξύ σώματος και αυτόλογη μεσοθεραπεία. 

Το CelluErase είναι ελάχιστα επεμβατικό, πραγματοποιείται σε μία επίσκεψη με τοπική αναισθησία και τα αποτελέσματα είναι μόνιμα. 

Το υαλουρονικό οξύ σώματος χρησιμοποιείται για να γεμίσει τα “λακάκια” σε γλουτούς, μηρούς, μπράτσα και γόνατα, χαρίζοντας σφριγηλότητα. 

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία βελτιώνει την υφή του δέρματος, χαρίζοντας βαθιά ενυδάτωση, αναδόμηση και σύσφιξη της επιδερμίδας. 

Ποια τα είδη κυτταρίτιδας;

Η κυτταρίτιδα δακρίνεται σε 3 διαφορετικούς τύπους ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος. 

 

  • Μαλακή κυτταρίτιδα

Πρόκειται για το πρώτο στάδιο της κυτταρίτιδας, που όπως λέει και το όνομά της είναι απαλή στην αφή και έχει κυματιστή εμφάνιση.

 

  • Σκληρή κυτταρίτιδα

Στο στάδιο αυτό η κυτταρίτιδα είναι σκληρή, συμπαγής έχει όψη «φλοιού πορτοκαλιού» και στη συνέχεια μετατρέπεται σε μικρά λακκάκια.

 

  • Οιδηματώδης κυτταρίτιδα

Αυτός είναι ο λιγότερο κοινός τύπος κυτταρίτιδας και ο πιο δύσκολος ως προς την αντιμετώπιση. Προκύπτει λόγω κακής κυκλοφορίας του αίματος η οποία επιδεινώνεται με την κατακράτηση υγρών.

 

Χωρίς έγκαιρη θεραπεία, η κυτταρίτιδα δεν μπορεί εύκολα να εξαλειφθεί πλήρως.

Πονάει η θεραπεία κυτταρίτιδας;

Η αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας με μεσοθεραπεία, αυτόλογη μεσοθεραπεία, υαλουρονικό οξύ σώματος και Celluerase είναι ανώδυνη, καθώς χρησιμοποιούμε τοπική αναισθησία. 

Στις ενέσιμες αυτές θεραπείες αλλά και στο celluerase τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε – βελόνες και νυστεράκι –  είναι ειδικά σχεδιασμένα γι’ αυτές τις εφαρμογές, είναι εξαιρετικά μικρά και λεπτά. Επίσης,  τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται είιναι εγκεκριμένα και δεν προκαλούν πόνο.