3+1 αλήθειες για την πλαστική χειρουργική

  • Δρ. Μαργαρίτα Η. Μουστάκη Δρ. Μαργαρίτα Η. Μουστάκη
  • 14 Ιανουαρίου, 2021

Η Πλαστική Χειρουργική μέχρι και λίγα χρόνια πριν ήταν διαδεδομένη ως μία ιατρική ειδικότητα που απευθυνόταν σε διασημότητες που τους απασχολούσε αποκλειστικά ο αισθητικός τομέας. Πλέον όμως, το φάσμα που καλύπτει η Πλαστική Χειρουργική είναι ευρύ και προσιτό σε όλους.

Εδώ, θα βρείτε 4 αλήθειες που κρύβονται πίσω από τις κοινές παρανοήσεις σχετικά με την Πλαστική Χειρουργική!

3+1 αλήθειες για την πλαστική χειρουργική

  1. Η Πλαστική Χειρουργική δεν αφορά μόνο αισθητικές επεμβάσεις

Πολύς κόσμος ταυτίζει τις αισθητικές επεμβάσεις με την πλαστική χειρουργική. Στην πραγματικότητα, η πλαστική χειρουργική καλύπτει ένα ευρύ φάσμα από θεραπείες αισθητικού τύπου, επεμβάσεις επανορθωτικής χειρουργικής και αποκατάστασης. Η αφαίρεση σπίλων (ελιών), η θεραπεία ουλών, εγκαυμάτων, μελανώματος, καθώς και η αποκατάσταση της μαστεκτομής αποτελούν μερικές μόνο από τις επεμβάσεις που πραγματοποιεί ένας Πλαστικός Χειρουργός. Συνεπώς, το φάσμα είναι ευρύ και δεν καλύπτει αποκλειστικά επεμβάσεις ανόρθωσης ή αυξητικής στήθους, ρινοπλαστικής ή λιποαναρρόφησης.

 

  1. Η Πλαστική Χειρουργική είναι οικονομικά προσιτή

Οι επεμβάσεις και οι θεραπείες που πραγματοποιεί ένας Πλαστικός Χειρουργός είναι πλέον οικονομικά προσιτές σε ασθενείς όλων των ηλικιών που επιθυμούν να επέμβουν στην εμφάνισή τους. Από την εξαγωγή σπίλων, την εξάλειψη πανάδων και ουλών ακμής με Fractional CO2 laser, το χημικό peeling, τη θεραπεία με νήματα, την αυτόλογη μεσοθεραπεία και τη λιποαναρρόφηση ως και τη θεραπεία εγκαυμάτων και μελανώματος, ο μέσος πολίτης μπορεί πλέον να απευθυνθεί στον Πλαστικό Χειρουργό και να πραγματοποιήσει οικονομικά και με ασφάλεια τη θεραπεία που επιθυμεί.

 

  1. Η Πλαστική Χειρουργική απευθύνεται και σε άνδρες

Σίγουρα οι γυναίκες αποτελούν την πλειοψηφία των ασθενών που επισκέπτονται τους Πλαστικούς Χειρουργούς, όμως αυτό σταδιακά έχει αρχίσει να αλλάζει. Οι άνδρες όλο και συχνότερα αναζητούν λύσεις μέσω της Πλαστικής Χειρουργικής για τη βελτίωση της εμφάνισής τους. Ενδεικτικά, η θεραπεία της γυναικομαστίας, η λιποαναρρόφηση, το αναίμακτο λίφτινγκ και το bοtοx είναι μερικές μόνο από τις θεραπείες που το ανδρικό κοινό έχει αρχίσει να αναζητά και να πραγματοποιεί.

 

  1. Οι επεμβάσεις τη Πλαστικής Χειρουργικής δεν διαρκούν για πάντα

Θεραπείες όπως το Βotox, το υαλουρονικό οξύ και οι μεσοθεραπείες επιδέχονται επανάληψης και τα αποτελέσματά τους έχουν συγκεκριμένη διάρκεια, την οποία μπορούμε βέβαια να παρατείνουμε! Παρόλα αυτά όμως, χειρουργικές επεμβάσεις όπως η ρινοπλαστική, η βλεφαροπλαστική ή η ωτοπλαστική έχουν μόνιμα αποτελέσματα. Ο τύπος της επέμβασης, η διατροφή, η ηλικία αλλά και το βάρος συμβάλλουν στην εμφάνισή μας, καθορίζοντας και τη διάρκεια της εκάστοτε θεραπείας!

 

Η επικοινωνία με έναν εξειδικευμένο Πλαστικό Χειρουργό, για διάγνωση αλλά και ενημέρωση σχετικά με τις εξατομικευμένες θεραπείες που πραγματικά χρειάζεται κάποιος για να έχει ένα αισθητικά όμορφο αποτέλεσμα και συμμετρικό με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου, όσο πιο κοντά στην εικόνα του φυσικού, είναι και αυτό που κρίνεται ενδεδειγμένο!

0

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν