Νευροτοξίνη ή Fillers; Τι να επιλέξω;

  • Δρ. Μαργαρίτα Η. Μουστάκη Δρ. Μαργαρίτα Η. Μουστάκη
  • 24 Μαΐου, 2023
neurotoxini

Τι είναι η νευροτοξίνη;

Η νευροτοξίνη είναι μία ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως στην αισθητική χειρουργική για την μείωση των ρυτίδων έκφρασης στο πρόσωπο. Πρόκειται για μία μη επεμβατική θεραπεία που προσφέρει νεανική επιδερμίδα και έχει δοκιμαστεί από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Για την θεραπεία χρειάζονται μόλις λίγα λεπτά και η αναισθησία δεν είναι απαραίτητη. Το μπότοξ μέσω μιας λεπτής βελόνας, εγχέεται στις προβληματικές περιοχές στο πρόσωπο. Συγκεκριμένα εγχέεται στους μύες που ενοχοποιούνται για την δημιουργία ρυτίδων. Μετά από 5 περίπου ημέρες θα μπορείτε να απολαύσετε τα αποτελέσματα, χωρίς να καταλάβει κανένας ότι κάτι έχετε κάνει στο πρόσωπο. Πριν και μετά τη θεραπεία ο γιατρός θα σας δώσει οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε.

Τι είναι τα fillers?

Πρόκειται για ενέσιμα εμφυτεύματα που εγχέονται κάτω από το δέρμα με σκοπό να μειώσουν την εμφάνιση των ρυτίδων, των γραμμών έγχυσης και των πτυχών που εμφανίζονται με την πάροδο του χρόνου καθώς και για να αυξήσουν τον όγκο στις παρειές, στο πηγούνι, στα χείλη και γύρω και κάτω από τα μάτια.

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις παρειές, στο πηγούνι, περιστοματικά, στα χείλη, γύρω και κάτω από τα μάτια. Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν με σκοπό να βελτιώσουν τις ρυτίδες στην περιοχή του λαιμού και στα χέρια.

Γενικά εδώ υπάρχει μια παρανόηση σχετικά με τις δύο πρακτικές. Τα fillers είναι ενέσιμα δερματικά εμφυτεύματα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η νευροτοξίνη, όπως επίσης και το υαλουρονικό οξύ και η μεσοθεραπεία.

nevrotoxini

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Νευροτοξίνης και Fillers;

Η νευροτοξίνη μπορεί να θεωρηθεί ως μία θεραπεία ρυτίδων. Μειώνει τις ρυτίδες με την ελάττωση τις κινήσεως των μυών του προσώπου. Η νευροτοξίνη λειτουργεί με το να επιτυγχάνει χαλάρωση αυτών των μυών και εμποδίζει την εμφάνιση των ρυτίδων για τουλάχιστον 6 μήνες, στις περιοχές ανάμεσα στα μάτια  (τις ρυτίδες συνοφρύωσης), στο μέτωπο καθώς και γύρω από τα μάτια (πόδι χήνας).

Τα Fillers από την άλλη, χρησιμοποιούνται για τη διόρθωση και για τη δημιουργία σωστού περιγράμματος προσώπου. Χρησιμεύουν στη διόρθωση των μαύρων κύκλων και της χαλάρωσης δέρματος κάτω από τα μάτια, το έλλειμμα όγκου στα ζυγωματικά και τις ρυτίδες γέλιου. Επίσης χρησιμοποιούνται για τη διόρθωση του κάτω τμήματος του προσώπου, που δημιουργεί και έλλειψη όγκου στα χείλη. Με τη διόρθωση αυτών των σημείων, το πρόσωπο αποκτά φρεσκάδα και υγεία και βελτιώνεται σημαντικά. Τα Fillers είναι κατάλληλα και για τη δημιουργία περιγράμματος στο πρόσωπο.

Στόχος μου για καθε ασθενη είναι να επιλέγει θεραπειες που πραγματικά χρειάζεται και θα δει ουσιαστικό αποτέλεσμα μετά τη συνεδρία. Είναι γεγονός ότι η εμφάνιση μας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία μας, ωστόσο κάθε θεραπεία θα πρέπει αν γίνεται επειδή ο ασθενής το θέλει και όχι γιατι καποιος αλλος μας υποκινει.

0

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν