Σύσφιξη με διοδικό Laser

Laser F.A.S.T. ® (Fiber Assisted Skin Tightening).

Τι είναι το Laser F.A.S.T. (Fiber Assisted Skin Tightening)®; 

Το Laser F.A.S.T. (Fiber Assisted Skin Tightening)® είναι μια καινοτόμος, ασφαλής, ανώδυνη και μη επεμβατική διαδικασία με σκοπό τη σύσφιξη, ανόρθωση και αφαίρεση του τοπικού λίπους. Μπορεί να εφαρμοστεί το ίδιο αποτελεσματικά στο πρόσωπο, στο λαιμό και στο σώμα.

 

Το Laser F.A.S.T. ®  διασπά τον λιπώδη ιστό, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και αναγεννά την περιοχή εκείνη όπου το δέρμα επιφέρει την βλάβη.

Πίνακας ενημέρωσης
Διάρκεια θεραπείαςΑνάλογα με την περιοχή, από 1ώρα έως 1 και μισή
Είδος αναισθησίαςTοπική αναισθησία
Διάρκεια αποτελέσματος6 μήνες
Απαιτούμενες συνεδρίεςΜία
Περιοχές εφαρμογήςΠρόσωπο, λαιμός, πηγούνι και σώμα

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται η θεραπεία Laser F.A.S.T®;

H τεχνολογία F.A.S.T. ® μπορεί να επιλύσει προβλήματα δερματικής χαλάρωσης ή περίσσειας λιπώδους ιστού, στις εξής περιοχές:


·       Πρόσωπο: Facelift, κάτω βλέφαρο, ανύψωση φρυδιού, ρινοπαρειακές αύλακες, πηγούνι, ουλές ακμής)

·        Λαιμός, προγούλι

·        Κοιλιά, πλευρά, μπράτσα, πλάτη

·        Έσω μηροί, γλουτοί, κυτταρίτιδα, γόνατο

Σε ποιές περιπτώσεις αντενδείκνυται το Laser F.A.S.T. ® ;

Aν και το Laser F.A.S.T. ® χρησιμοποιεί εντελώς ασφαλή και ελάχιστα επεμβατική τεχνολογία, ωστόσο δεν προτείνεται στις γυναίκες με εγκυμοσύνη ή που θηλάζουν, καθώς και σε ασθενείς με αυτοάνοσες δερματικές νόσους και ενεργές λοιμώξεις.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα της αυτόλογης μεσοθεραπείας;

Επειδή δεν πρόκειται για μια θεραπεία έγχυσης κάποιου σκευάσματος, αλλά για μια αυτόλογη φυσική θεραπεία από δικό σας πλάσμα, το αποτέλεσμα της αυτόλογης μεσοθεραπείας δεν ορίζεται με τη διάρκεια. Η πρώτη συνεδρία θα διεγείρει τα κύτταρα σας για 4 περίπου εβδομάδες και στο διάστημα αυτό είναι καλό να εφαρμόζεται η δεύτερη θεραπεία που θα τα διατηρήσει σε αυτή τη διεγερμένη κατάσταση για άλλες 4 εβδομάδες. Η τρίτη επαναληπτική συνεδρία θα παρατείνει ξανά και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αυτή τη νέα κατάσταση των κυττάρων σας που πλέον θα λειτουργούν σε πιο «νεανικούς» ρυθμούς.  Αναλόγως το πρόβλημα η Δρ. Μουστάκη μπορεί να συστήσει μια ακόμα συνεδρία ή κάποιες επαναληπτικές συνεδρίες συντήρησης.

Τι κάνει το πλάσμα στο δέρμα

Η θεραπεία με πλάσμα είναι μια θεραπεία αναζωογόνησης και αντιγήρανσης που στοχεύει στην ενεργοποίηση των βλαστοκυττάρων τα οποία συμβάλλουν  στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αναγέννηση των ιστών. Είναι ιδανική θεραπεία για πρόληψη και συντήρηση ενός υγιούς και νεότερου στην εμφάνιση δέρματος.

Απαιτούμενες συνεδρίες αυτόλογης μεσοθεραπείας

Για την αυτόλογη μεσοθεραπεία ιδανικά χρειάζονται 3-4 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 3-4 εβδομάδων. Τα αποτελέσματα της θεραπείας φαίνονται άμεσα και συνεχίζουν να βελτιώνονται έως και 6 μήνες μετά τη τελευταία συνεδρία. Έκτοτε, συνιστάται μια θεραπεία συντήρησης κάθε 3-4 μήνες για διατήρηση του αποτελέσματος της αντιγήρανσης που επιτυγχάνει η θεραπεία με πλάσμα.

Μεσοθεραπεία αυτολογη

Σε ποιους απευθύνεται το Laser F.A.S.T. ® (Fiber Assisted Skin Tightening);

Το Laser F.A.S.T. ® απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες ανεξαρτήτου ηλικιακής ομάδας και τύπου δέρματος, που παρουσιάζουν:

 

 • απώλεια ελαστικότητας και υγρασίας στο δέρμα τους (χαλάρωση) λόγω μείωσης του ιστού του κολλαγόνου
 • περίσσεια τοπικού λίπους που δεν υποχωρεί, ενώ προσπαθήσει επανειλημμένως να το αντιμετωπίσουν με άσκηση και δίαιτα.

 

Σε κάθε περίπτωση οι ασθενείς που προσέρχονται στο ιατρείο και ενδιαφέρονται για τη μέθοδο Laser F.A.S.T. ®, θα πρέπει να είναι υγιείς όπως επίσης να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες για το σχήμα και τη τελική μορφή της -υπό αίτηση- περιοχής.

Πλεονεκτήματα της θεραπείας Laser F.A.S.T®

Ta πλεονεκτήματα που προσφέρει η θεραπεία έναντι των χειρουργικών μεθόδων, είναι πολλά:

 

 

 • Ελάχιστα επεμβατική διαδικασία χωρίς χειρουργικές τομές
 • Δεν εφαρμόζεται γενική αναισθησία καθώς εκτελείται με τη ψύξη αέρα
 • Χωρίς πόνο, αιμορραγία, μώλωπες, ουλές ή χειρουργικά ίχνη μετά την εφαρμογή
 • Μηδαμινή αποθεραπεία. Ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στις δραστηριότητές του
 • Άμεσο, ορατό και μακροχρόνιο αισθητικό αποτέλεσμα μέσα σε μια συνεδρία. Προαιρετικά μπορεί να συστηθεί μια επαναληπτική συνεδρία μετά το πέρας των 6 μηνών
 • Αφαίρεση τοπικού λίπους χωρίς ρίσκο παραμονής σημαδιών ή εξογκωμάτων
 • Υψηλά επίπεδα σύσφιξης του δέρματος, σε ποσοστό άνω του 35%
 • Ευέλικτη διαδικασία που πραγματοποιεί λιπογλυπτική μικρής ή μεγαλύτερης κλίμακας
 • Εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα που κορυφώνεται στους 6 μήνες

Πονάει η θεραπεία με το Laser F.A.S.T. ® ;

Oχι, καθώς η διαδικασία που διεξάγεται είναι εντελώς ανώδυνη και αναίμακτη. Εξάλλου, η δράση της οπτικής ίνας διοδικού laser διαφέρει από όλες τις συμβατικές χειρουργικές μεθόδους σύσφιξης και λιποδιάλυσης.

Πραγματοποιείται μέσα σε μια μόνο συνεδρία, χωρίς αναισθησία και χειρουργικές τομές. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας εφαρμόζεται τοπικά ειδική αναισθητική κρέμα που θα ανακουφίσει την όποια ήπια ενόχληση μπορεί να προκύψει. Αμέσως μετά τη συνεδρία, ο ασθενής συνήθως αισθάνεται ένα ήπιο αίσθημα «καψίματος». Είναι πιθανό να εμφανιστεί οίδημα στην περιοχή εφαρμογής το οποίο όμως θα αρχίσει να υποχωρεί άμεσα.